Ми-17 паднал на Крумово след загуба на рефлекси от пилотите

МО дава 31 млн. за ремонт на старите съветски вертолети
120
Ми-17 паднал на Крумово след загуба на рефлекси от пилотите
Снимка: архив, БулФото

Загуба на рефлексите на пилотите е причина за катастрофата на вертолета Ми-17, който се разби през юни в авиобаза Крумово. Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, цитиран от БНТ.

"Това, което е споделил министърът на отбраната сутринта с кратката формулировка, че инцидентът е вследствие на загубени летателни рефлекси", отговори Величков на въпрос ясна ли е причината за катастрофата.

При инцидента загинаха двама пилоти, а бордният техник беше тежко ранен.

Още по темата

Министерството на отбраната ще отдели 31 млн. лв. за ремонта на старите съветски вертолети на въоръжение в Българската армия, става ясно от проект, оповестен от ведомството.

"На всички е ясно, че състоянието на летателната ни техника не е най-доброто и министерството предприе необходимите мерки за възстановяване на летателната годност не само на хеликоптерната авиация, но, както е известно, с подписването на Договора за интегрирана логистична поддръжка на МиГ-29 до 2021 г.", посочи той.

Зам.-министърът допълни, че предстои работа по сключване на Договор за поддръжка и за възстановяване на летателната годност на щурмовата авиация Су-25.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
1
 
! Отговори
До 61 преди 5 години
Ти си знаеш какво си спомняш. Но за мен такъв случай няма. Българи работят в частни компании, като охранители на бизнесмени и т.н из опасни места. Но на ниско ниво. В Блекуотър или както там се казва в момент(няколко пъти сменя името) са наистина частна армия и 100% американци основно ветерани от спец частите. При такива заплати имат достатъчно американски кандидати с боен опит и наясно с процедурите в американската армия за да си търсят българи
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още си спомням, когато свалиха един хеликоптер на частната военна компания Блекуотър, а се оказа, че пилотът бил българин. Мдаааа, хубави парички е правил. По едни 20 000 долара на месец според моя разузнавателна информация...
54
11
 
15
 
! Отговори
Maks преди 5 години
По малоумно обяснение не можаха ли да измислят за да оправдаят техническото състояние на хеликоптера. Кой ще се върже на тази глупост с загубата на рефлекси ???
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то и министъро е загубил всякакви рефлекси,останали са му само два-да яде и да с*ре!
52
5
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 57 преди 5 години
Да бе, щото са умрели да стават пилоти особено пък на хеликоптер, което е по-трудно и опасно от управлението на самолет, а и работата в частния сектор с хеликоптери не е толкова привлекателна. Просто няма пари пилотите летят малко (еле пък на ми-17) губят умения и рефлекси и така
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Отново!И как точно ни крепи, а какъв е втория начин
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То така става като всичките ни пилоти са там с връзки...
49
5
 
9
 
! Отговори
чичо-дядко преди 5 години
я тези дето натискат за апачите и американските самолети да ми напомнят (че съм дъртичък) какво се случи с кугуарите и спартаните... те да не би да летят, пък са много по-нови и бяха купени чисто нови...
48
2
 
10
 
! Отговори
чичо-дядко преди 5 години
хм... "ремонтирано" от Терем... (нашите хора) и сега... пилотите виновни, че някой е "усвоил" едни пари и не е свършил работата си. Дай да осъдим и семействата на пилотите да платят това скъпо държавно имущество! Започнаха много често да ни вземат за "мезе".
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купувайте Апачи,американска газ и се разкарайте от Русия-----Първо:Ми- 17 е военно транспортен хеликоптер, а не ударно щурмови!Авериканските транспортни хеликоптери са "Блак Хоук" и "Чинук"Второ:Апачи е ударен хеликоптер, по подобие на рускитеМи-28 и Ка-52.Освен тях руските ВВС разполагат и с легендарния Ми-24/Ми-35което могат да изпълнават и двете функции.Трето:- Що се касае доэамериканска газ в Европа, първо трябва да се построят спезиални газови терминали, а до тогава на руски!
46
7
 
6
 
! Отговори
до Отново преди 5 години
Да купим Апачи бе, ама кой ще пълни гушите на пияниците с милиони за некачествени резервни части?
45
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съветски батал!Всичко имащо щампа СССР или Русия трябва да бъде изхвърлено на ***!
44
0
 
3
 
! Отговори
До автора на статият преди 5 години
Весселинче, батювото, ти одила ли си на българско школо ? Погледни какво заглавие си написала.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Отново! Ами свърши преди повече от век. Ти сега ли разбра. Никой не иска руснак да умира за него, нито пък руснаците искат да умират за нас.Точно и ясно
42
2
 
9
 
! Отговори
Дрон Лобистки преди 5 години
Бъдещето, уважаеми е едно:Дронизация на военната авиация.И да пада, дрона знае как да се приземи.Когато му свършва горивото или излиза от обхват-връща се в базата.Ако падне, значи го е ударила птица.Ще са чудесни пилот-оператори геймърчетата.Як дрон и трикольора може при парад да вее, то друга полза няма.При бедствия и аварии, дрона ще хвърля листовки на давещите се с цитати от Илф и Петров.Дрона не краде,не се оплаква,не храни семейство и т.н.Евтин е,морален и има светкавични реакции!
41
2
 
21
 
! Отговори
Дочух друго преди 5 години
Очевидци са видели да се чупи опашния винт. И работата отива, че някой не си е загубил рефлексите да краде парите за поддръжка.
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е Руми-павето сега да разтяга опозиционните локуми ???
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Отново!Успокой се бе ! Пратихме вече да ги купят.
38
8
 
6
 
! Отговори
Отново! преди 5 години
Купувайте Апачи,американска газ и се разкарайте от Русия - който ви брои за Хора - той да мре за вас - Шипка свърши...
37
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ако бяхте казали че вертолета е изгубил рефлекси щях да ви повярвам.