Ми-17 паднал на Крумово след загуба на рефлекси от пилотите

МО дава 31 млн. за ремонт на старите съветски вертолети
120
Ми-17 паднал на Крумово след загуба на рефлекси от пилотите
Снимка: архив, БулФото

Загуба на рефлексите на пилотите е причина за катастрофата на вертолета Ми-17, който се разби през юни в авиобаза Крумово. Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, цитиран от БНТ.

"Това, което е споделил министърът на отбраната сутринта с кратката формулировка, че инцидентът е вследствие на загубени летателни рефлекси", отговори Величков на въпрос ясна ли е причината за катастрофата.

При инцидента загинаха двама пилоти, а бордният техник беше тежко ранен.

Още по темата

Министерството на отбраната ще отдели 31 млн. лв. за ремонта на старите съветски вертолети на въоръжение в Българската армия, става ясно от проект, оповестен от ведомството.

"На всички е ясно, че състоянието на летателната ни техника не е най-доброто и министерството предприе необходимите мерки за възстановяване на летателната годност не само на хеликоптерната авиация, но, както е известно, с подписването на Договора за интегрирана логистична поддръжка на МиГ-29 до 2021 г.", посочи той.

Зам.-министърът допълни, че предстои работа по сключване на Договор за поддръжка и за възстановяване на летателната годност на щурмовата авиация Су-25.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе на чист БГ - забравили как се лети с вертолет. Кви са тея научни изречения за рефлекси и незнамквоси
35
0
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 26 200 Апачи и двеста Юрофайтър...Чакай бе , ние е сме малка държава. Ще закрият слънцето.По две бройки ни стигат.
34
2
 
11
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Така ще стане , ако закупим и самолети за милиарди. След някоя и друга година ни пари , ни самолети.Помнете ми думата.
33
10
 
22
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Как не ви е срам ,бе престъпници ! Момчетата си рискуват живота летейки на тия ковчези,а вие тях изкарахте виновни ! Жалка герберска пасмина !!!
32
2
 
14
 
! Отговори
Молба преди 5 години
Летенето и авиоцията не са като футбола всички да разбират от него. Тук некакъв за колело пише, други що да се летяло, трети вертолетите бръкми били... А става въпрос за много пари и непрекъснати тренировки, защото зависи човешки живот...
31
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя държавата ни умря, те за самолети и охрана на небето говорят. Дреме ми дали небето се охранява, ако ще и арменския поп да прелита не обезпокояван над нас.
30
2
 
23
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Колоездача 25 Единствения правилен коментар е твоя , приятел. Всичко друго е ***. Наистина никога чавек не може да загуби умението да кара колело или да плува.Така е и с умението да караш кола или хеликоптер или да правиш секс.Абсолютно *** извод.Хеликоптера е изпълнявал задачи преди да падне и изведнъж пилотите загубили рефлекси.Нещо на извънземни ми мирише.
29
0
 
27
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Моля някой да преведе какво значи загуба на рефлекси на двама пилоти и как се стига до това състояние. Да не искат да кажат, че са забравили да летят? А пилотите на изстебителите дали помнят още как се лети? Защото ако е така, и най-скъпите самолети да им купим, каква полза?
28
6
 
7
 
! Отговори
русофобчета, преди 5 години
ми купете си Апачи бе,кво ми стенете?!
27
4
 
6
 
! Отговори
хииийяаааа.. преди 5 години
Тик.вата да купи Апачи - хиииияаааа...
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички е ясно, че причина за катастрофата е слабата подготовка на пилотите и малкото летателни часове. И нови въртолети и самолети да се вземат, ако се продължава по същия начин, резултата няма да е по различен. Миналата година нали разбиха един нов въртолет в кораб.
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представете си как небето се охранява с 200 апачи и 200 юрофайтър ---- ей сега да им гш докарат ще им трябват 5-г да се вдигне всичко на ниво ---да могат да се опрат на турски ,американски и руски пилоти ,ама тая няма как да стане и в сънищата на ,,огромен войвода,,
24
8
 
20
 
! Отговори
Колоездача преди 5 години
Веднъж научиш ли се дс караш колело, няма как да ззагубиш рефлекси може да паднеш ако си пиян или надрусан
23
0
 
12
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 5 години
Измих си ръцете
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кирето! Сега у студентски ли си бе Кире?-:)
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 31млн. ще кърпяг и ще падат до като и последния пилот не падне или духне на някъде..
20
2
 
12
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Не е ли подозрително бързо написан крайния доклад? Хората разследват с години, нашите специалисти го завършиха за месец. То виждам, че даже тук на форума е ясно, че причината е в загиналите и е изяснена още преди написването на доклада.
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато липсва нальот рефлекси и умения се губят. Пилотите са едни от най-често изпитваните по професия точно поради тази причина.За частни пилоти, като мен, се изисква минимум часове нальот соло и с инструктор за поддръжката на правото по всеки подвид летателен апарат или изпит на всеки 2 години.За професионалните пилоти, минимумите са на 6 месечие и са задължителни определени упражнения.
18
1
 
16
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Статията е написана за учениците от 3 клас на началното училище.Загуба на рефлекси,/да дишат или да се пазят от изгаряне/ ?
17
6
 
2
 
! Отговори
Ееее преди 5 години
Кееееф - ами купете нещо дмериканско бе-беееее,беееее...