Ми-17 паднал на Крумово след загуба на рефлекси от пилотите

МО дава 31 млн. за ремонт на старите съветски вертолети
120
Ми-17 паднал на Крумово след загуба на рефлекси от пилотите
Снимка: архив, БулФото

Загуба на рефлексите на пилотите е причина за катастрофата на вертолета Ми-17, който се разби през юни в авиобаза Крумово. Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, цитиран от БНТ.

"Това, което е споделил министърът на отбраната сутринта с кратката формулировка, че инцидентът е вследствие на загубени летателни рефлекси", отговори Величков на въпрос ясна ли е причината за катастрофата.

При инцидента загинаха двама пилоти, а бордният техник беше тежко ранен.

Още по темата

Министерството на отбраната ще отдели 31 млн. лв. за ремонта на старите съветски вертолети на въоръжение в Българската армия, става ясно от проект, оповестен от ведомството.

"На всички е ясно, че състоянието на летателната ни техника не е най-доброто и министерството предприе необходимите мерки за възстановяване на летателната годност не само на хеликоптерната авиация, но, както е известно, с подписването на Договора за интегрирана логистична поддръжка на МиГ-29 до 2021 г.", посочи той.

Зам.-министърът допълни, че предстои работа по сключване на Договор за поддръжка и за възстановяване на летателната годност на щурмовата авиация Су-25.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 30 милиона могат да се вземат чисто нови Еурокоптър вместо да се наливат за пребоядисване на морално остарели съветски тенекии. Добри проценти ще падат явно, всички по веригата от министър до руснак ще се облажат.
15
4
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
До Киро кофражистаГледай си кофража и да не ти падне на главата. Не се изказвай за неща, които не можеш и да разбереш
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не искаш да си каскадьор и по-пошо --напускаш и толкова---нали са специалисти трябва да им е ясно ,че положението е безнадеждно ,щом ползваш такава техника ти си си абсолютно виновен това важи и за другите които ползват неизправна и опасна техника...то винаги има причини за да рискуваш но който изтегли късата клечка плаща цената на риска..ако шофьор направи катастрофа с барака представям си как ще го оплюят...
13
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Няма значение каква е тепниката. Като е износена и не се лети, за да се поддържат уменията резултатът е един и същи.
12
18
 
18
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 5 години
"Загуба на рефлекси" се получава след 3-тата ракия или след поредната доза белоЯвно случаят е такъвВъпросът е, докога ще плащаме милиони на плиткоумните *** да мятат крачоли и да съсипват техниката
11
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин не ви дава модерна техника като Ка-52 и Ми-28, ще се трепете с допотопните Ми-8 и Ми-24.
10
5
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
До Смеееех - По неуместен коментар не можа ли да измислиш?! Кое ти е смешното?
9
10
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
31 милиона за фърчащи катафалки. Жертвите не са важни. Важни са комисионите.Явно тройните "патриоти" не могат да се отвържат от Русия.
8
14
 
5
 
! Отговори
нато каза.... преди 5 години
Ако купят руски кочини като излетят в някой конфликг всички ще стрелят по тях защото за всички ще са неизвестни..Ааа и още нещо не си правете проветрение на устите руски самолети нови или стари няма да се купуват ,може би има един вариант ,ако маршал Сидерионов спечели изборите на 100%....
7
8
 
26
 
! Отговори
До 2 Смееех преди 5 години
***, много ли ти е смешно? За това, че нямало пари за полети да ги принуждават да летят по 3-4 пйти в годината и да се трепят? Това ли ти е смешното? Или освен, че летят от дъжд на вятър, го правят и на стара и не много добре поддържяна техника? Кое те е смешното, че загинаха и оставиха сираци? Що не вземеш да ни развеселиш и ти така?
6
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е дърта и заседяла следвоенна съветска техника, която се скапва не само от липсва на обслужване, но и от липса на експлоатация.
5
2
 
32
 
! Отговори
Кон преди 5 години
По всички личи, че този заместник няма необходимото образование. Летателни рефлекси няма, има летателни умения и навици. Рефлексите се загубват само в моргата. Уменията се загубват след навиците. Кое от двете има предвид Величков ще си остане тайна, най-вероятно защото и той не знае.
4
11
 
10
 
! Отговори
Икар преди 5 години
Така е, като пиете до загуба на рефлекси.
3
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що бе? Американските.Да не са по надеждни или по добри? То ако купим и техни кошници.Пак ще са стари! И няма да са по боеспособни от руските! Гаранция!-:)
2
8
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
т.е. изтрепали се поради чиста некадърност...
1
19
 
19
 
! Отговори
Смеееех преди 5 години
Загуба на рефлекси!Бах ги у пилотите.