Ми-17 паднал на Крумово след загуба на рефлекси от пилотите

МО дава 31 млн. за ремонт на старите съветски вертолети
120
Ми-17 паднал на Крумово след загуба на рефлекси от пилотите
Снимка: архив, БулФото

Загуба на рефлексите на пилотите е причина за катастрофата на вертолета Ми-17, който се разби през юни в авиобаза Крумово. Това съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, цитиран от БНТ.

"Това, което е споделил министърът на отбраната сутринта с кратката формулировка, че инцидентът е вследствие на загубени летателни рефлекси", отговори Величков на въпрос ясна ли е причината за катастрофата.

При инцидента загинаха двама пилоти, а бордният техник беше тежко ранен.

Още по темата

Министерството на отбраната ще отдели 31 млн. лв. за ремонта на старите съветски вертолети на въоръжение в Българската армия, става ясно от проект, оповестен от ведомството.

"На всички е ясно, че състоянието на летателната ни техника не е най-доброто и министерството предприе необходимите мерки за възстановяване на летателната годност не само на хеликоптерната авиация, но, както е известно, с подписването на Договора за интегрирана логистична поддръжка на МиГ-29 до 2021 г.", посочи той.

Зам.-министърът допълни, че предстои работа по сключване на Договор за поддръжка и за възстановяване на летателната годност на щурмовата авиация Су-25.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
0
 
! Отговори
Air fighter преди 5 години
Много щях да пиша...видя ми се безмислено накрая.За това,ще кажа само две неща: Нека почиват в мир загиналите момчета.Ще завърша с : "...and justice for all"...
95
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 5 години
В рискова ситуация можеш да си загуциш рефлексите, то си е шок като нямаш в еме да прецениш и реагираш
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как нема да падне тоя въртолет?Като е още от ерата на динозаврите и на брикет!
93
3
 
9
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Не вярвам на това, една дума не вярвам. Не може пилоти с такъв стаж да изгубят ей така изведнъж рефлексите си. Не може! Тук има нещо, което се прикрива, истината е съвсем друга и предполагам нелицеприятна за хора на високи позиции. Затова се обвиняват загиналите, защото не могат да кажат нищо.
92
0
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен104 Свалени 72 ли бяха, или 74, от 100-тина изстреляни "Томахоук" , в Сирия, и то-с техника, от времето на СССР, и казваш, че руската техника не струва???Въпрос на ресурс и поддръжка.А в конкретния случай-някой да се е съмнямал, че МО ще си признае за това, че се лети на опасни, неподдържани машини ,неподдържани от инат, и няма да хвърли вината в/у друг?Едно време, над Нова Загора летяха НОЩЕМ въртолети и правеха бойни стрелби, а сега им е забранено да излитат след залез? В 21 век?
91
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като я гледам тази снимка и ме хваща страх. Кой би искал да лети с това?
90
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската военна техника не струва.В последно време поради липса на средства са заедно с Индия, като Индия финансира, но Индия беше на крачка да се откаже, поради липса на напредък в проектите.Русия няма пари.
89
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в това отношение приличаме на Русия, чакаме да започнат да падат самолети и въртолети. Но пак няма да ги бракуваме.
88
14
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Със съветската техника е така: винаги рискуваш да удари теб наместо противника.
87
4
 
3
 
! Отговори
астробилен преди 5 години
Знаете ли как е загинал Гагарин Самолет е препречил пътя му и той за да не го удари завива рязко и пада самолета Но пилота на другия самолет е все още жив иизвестен летец затова нищо не се казва Тяка и тук никога няма да разберем истината
86
0
 
7
 
! Отговори
Нива преди 5 години
Рефлекс.не.се.губи.като.ДИШАНЕТО.то.също.е.рефлекс.който.не.се.ЗАБРАВЯ
85
5
 
1
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 5 години
Вертолета в Военен , за това няма как да се докаже вината . Мнението е на Каракачанов , Валери Симеонов и Сидеров .Тук трябва да се намеси Румен Радев като Президент и се намесят Професионални Следователи на Авиокатастрофи - Има Международни Комисии , който са над Правителствата на Държавите - такива Машини застрашават Хората .
84
3
 
5
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Поне стотина души видяхме катастрофата в Крумово!Какво стана?Вертолетът беше зависнал над странична писта и в моментът в който трябваше да продължи напред се завъртя около вертикалната си ос на 270 градуса,после се наклони странично и рухна на земята.Наскоро даваха филма "Блек Хоук",където два американски хеликоптера паднаха по подобен начин след като бяха ударени по опашното витло.Определено нещо се случи с тоя вертолет,а дали пилотите са имали възможност да предотвратят катастрофата е друга т
83
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърници!
82
1
 
3
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Преди време - Спаратана ли беше - използваха го да секат стълбчетата край пистата? Тук са се насъбрали много пилоти, хайде припомнете ми. Беше в президентския отряд. Потулиха случая, типично по милиционерски.
81
3
 
6
 
! Отговори
cazzo duro преди 5 години
Сребърницете, братя, сребърниците.........Всичко е договорка. Бойко трябва да е на власт/ не казвам, че е лошо щото има и по-лошо/. Каракачанов "си знае цената" - далаверите от руските мъртавци в армията. Наливаме там едни пари и...............лапка комисионните-това си е закон Божи в руската търговия със смърт.Той не само мъртвеца-*** МиГ 29 щял да реанимира ами и Су-25!!!!! Ай да ви питам аз?!?! Су-25 е "фронтови бомбардировач". "Кой" , аджаба ще бомбардира??? НИКОЙ!! иДЕ РЕЧ ЗА ПАРИ!!!
80
5
 
2
 
! Отговори
Питам само преди 5 години
Дори да са добри Миговете, защо руснаците не впрегнат тази световна мисъл в нещо по-хуманно. Защо не правят коли, телефони или телевизори на това свръхсветовно ниво?
79
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
ДС шопара Иванчо това ли измисли, да очерни паметта на мъртвите, 37281за да оправдае далаверите с подръжката на остарелите, непригодни МИГ-ове, лошото управление и стопанисване на армията, жалка, крадлива ***.
78
9
 
6
 
! Отговори
cazzo duro преди 5 години
До БонобоМиГ-31 е "железен" само в тролската ви пропаганда. Да сравняваш това желязо с Ф-35 или ф-22 е все едно ВЕФ-206 с "Айфон" последен модел.
77
4
 
19
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Трябва да купим САЩ самолети и вертолети .Руските не могат да ги карат БГ Пилоти .Или да въведат Възраст за БГ Пилоти .Шегувам се - Това е най-нелепото разследване на авиокатастрофи в Света - Пилота си изгубил Рефлекса .Достойно е за Награда *Дарвин* - Пилота умрял защото не е знаел как да кара .