Таско Ерменков обран за втори път: МВР е безсилно!

Най-вероятно депутатът и семейството му са били упоени с газ
110
Таско Ерменков обран за втори път: МВР е безсилно!
Снимка: архив, БулФото

Домът на депутата Таско Ерменков е бил ограбен за втори път.

"Първият беше през 2015 г. и тогава бяха ограбени всички видове ценности и то по много перфектен начин. Крадците се бяха постарали да оставят апартамента в първоначалния му вид, все едно, че никой не е влизал вътре, кутийките, от които бяха взети бижутата, бяха оставени на същите места затворени", разказа социалистът пред "Фокус".

Тогава депутатът и жена му били на морето. За обира разбрала дъщеря му, която забелязала, че портмонето ѝ е преместено от лявата в дясната част на чекмеджето.

"И тогава полицията нищо не направи за съжаление, а сега на 3 юли, докато спим четиричленното ми семейство (аз, жена ми, дъщеря ми и съпругът ѝ, както и младо куче), влизат крадци“, коментира Ерменков.

По думите му интересното е, че от кредитните карти, които имат в портмонетата си, са взети само тези, които са на жена му и са руски.

"Аз съм с холтер през това време. Чрез него се измерва кръвното в продължение на 24 часа. Когато е извършена кражбата, ми е най-ниско налягането, кучето не реагира. Според полицията най-вероятно са ни упоили с газ. Това е недопустимо", заяви той.

Обирджиите не са откраднали скъпа техника, а взели неговия часовник, от чантата на децата му липсват по 10 лв., 300-400 евро от чантата на жена му и руските ѝ карти, които в България не могат да бъдат използвани.

Според него от полицията не са си направили труда да разпитат съседите.

"Досега мълчах, защото смятах, че полицията трябва да бъде оставена да си върши работата, но след като вече почти един месец никой не ме информира и никой не прави каквото и да било, реших да му дам гласност, защото този случай касае мен, но и всеки българин, който трябва да се чувства спокоен в дома си. При такива действия и такова безсилие на компетентните органи няма как това да се случи", заявява Ерменков.

Депутатът смята, че атаката е целенасочено към него с цел сплашване заради активната му позиция в парламента, но беше категоричен, че няма да успее.

"Живеем в "Лозенец" на ул. "Персенк", не е краен квартал, не е с неблагоприятна криминогенна обстановка, съвсем нормален квартал. В блока живеят значително по-богати от мен хора, но аз съм обектът вече на втора кражба", коментира случая Ерменков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунист от БСП, малко ти е това, колихте и избивахте неудобните по време на ком режима, сега идва времето и на теб, и на семейството ти!Крадците са герои, съвременни последователи на Робин Худ!
6
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тия дето живеят в Лозенец, Бояна, Драгалвеци, много ясно че ще ги обират. Аз като живея в гарсониера в Люлин, защо никой не напира да влезне?
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таско как разбра, че в блока му живеят по-богати хора.Да не би да му се отчитат.Аз например не зная в нашия блок кой колко е богат.
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати и кучето, щом е спало докато чужди хора са се разхождали от апартамента.Само яде храната това куче.
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде бил беднякът - 300-400 евро в протонето, джобни пари.Повечето български семейства живеят с тия пари цял месец.Защо пък все точно него го обират. Ами защото е крадец, който има пари. Това е.
2
5
 
29
 
! Отговори
Хм, преди 5 години
Таско, много неща тук не се връзват бе. Не можа ли малко да я барнеш тая история!
1
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
видя, ли че не е хубаво да крадеш. всичко се връща.