Борисов нареди проверка на центрове за хора с увреждания

Дават се много пари, но услугата не е на ниво, заяви премиерът
22
Борисов нареди проверка на центрове за хора с увреждания
Снимка: БТА

Да бъде направена инспекция на дневните центрове за хора с увреждания, разпореди премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Още по темата

Според Борисов това е необходимо, след като на вчерашната му среща в Министерския съвет представителите на хората с увреждания са поставили въпроса за качеството на тази услуга.

"Ще ми се социалният министър, вицепремиерът, здравният министър, те самите или оторизирани от тях хора, бързо да направим инспекция и да проверим тези дневни центрове, нивото, качеството на работа, качеството на услугата, защото се оказва, че и сега се дават много пари, но претенциите са, че самата услуга не е на необходимото ниво", коментира той, според стенограмата.

Премиерът нарежда след заседанието да се направи бърз план с вицепремиера Томислав Дончев, за да не "го оставяме това с вакуум".

На вчерашната среща Борисов обеща още 150 млн. лв. от бюджета за догодина за хората с увреждания, но след проверка кои реално имат нужда от помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До трябва контрол,ганьоооо,само незнам как,ще ги бий,защото в агенцията няма други,освен,крадливи гербери,и тук там ,някой обединен ***.
16
7
 
5
 
! Отговори
трябва контрол преди 5 години
Бойко! Бий по инвалидната банда! Тези смукачи няма да оставят трудолюбив българин в България!
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През този мандат ББ трябва да установи правило пари в брой да се дават само за свършена работа. Никакви надбавки, никакви плащания. Храна, дреха, лекарство на болния само в натура! Никакви пари в брой!Причината за разхищенията е че те са на книга и някой прибира парите в брой!Социалните работници не трябва да пипат пари за да не злоупотребяват.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този разсипа България
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рапоня от Банкя "нарежда" проверки като че ли е дошъл на власт вчера а не преди 10 години.И самият той НИКОГА не е е виновен за нищо. а КОЙ ги нцвъка калинките навсякъде???Ама споре него "Той" бил най-подготвен за премиер в тоя *** Бг.Ако не го пратите до животв затвора все ще ви щаваят докато го има това WC наречено Бг.!!!
12
3
 
3
 
! Отговори
Има друга преди 5 години
тенденция:уж по-интелигентните( предимно жени- като по-големи актриси) се уговарят със съпруга си да "бъдат психично болни( нямат пенсия).И започва тормоз във входа,малко за "гарнитура" насинено око на съпруга.. тя ходи по бельо из квартала,разиграват сценки.Но.. много екстри социални и за него,и за нея.Да се предупредят психиатрите ПЪРВО да питат :КОЙ от двамата има пенсия за прослужено време( да не се страхуват,ако каже "капитан" или под.)А децата ви къде са(да не се страхува,ако каже-Англия
11
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименпожелаваш на "генерала" ти да е Първа булка?..Хм!..Интересно!..Но не чак толкова,зер наклонностите ви са известни..
10
7
 
6
 
! Отговори
Либералист преди 5 години
а за кремълските фашисти - умствени инвалиди - кога?
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подъл лъжец
8
2
 
11
 
! Отговори
МОЛИ преди 5 години
Всичко при него е PA акция .Да ги накара да спрат да крадат, че от всичко лапат безнаказано .Тогава може и да му повярваме .Законно си изкарва парите с лъжи това му е работата.
7
2
 
18
 
! Отговори
Шок преди 5 години
Аз си помислих, че ще нареди ревизия на приватизацията, или на лобистките закони, или на законността в гетата. А може и на престъпността и монополите. Какъв наивник съм
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в България се спазват законите , в преден план на тази снимка ще има много , ама много здрава метална решетка !
5
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринБорисов може да има много кусури, но той е най-подходящия за такива като тебе...съдейки по коментара ти !
4
6
 
22
 
! Отговори
Българина преди 5 години
А проверка в мон и бан за обучение на учители в джендърство? Кога ще изгоните америка срещу България, бхк инообщество, които разбиват вече 30 г българското семейство, култура и обичаи, за сметка на малцинствата а отскоро и за сметка на джендърите? Кога този ще вземе отношение по този въпрос? Там пари не се искат а ду *** да ги изгони!!!
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1То в България сакатите са болшинство !Аз познавам хора, които заявяват почти с гордост, че са постигнали 100% инвалидност без да са заковани дори един пирон !Мантрата обаче е, че българина е трудолюбив...заради една шепа, които наистина са работливи !
2
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ментално увреден индивид като Боко Суджука е станал премиер, значи няма проблем за хората с увреждания.
1
10
 
27
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Симулира дейност юнако . Не му пука за сакатите...