Kiki Challenge ли? Деца гълтат капсули прах за пране и в... токсилогия

Опасни предизвикателства заляха родните тийнейджъри
1 авг 2018 10:45,
53
Kiki Challenge ли? Деца гълтат капсули прах за пране и в... токсилогия
Кадър: YouTube

Опасни предизвикателства заляха родните тийнейджъри, които в опит да се докажат пред връстниците си, изпълняват странни и доста опасни "игри".

След "Синия кит", който се появи у нас преди няколко години и продължава да сее травми и смърт, на мода сега са два нови "чалънджа" (бел.р. - от английската дума за предизвикателство).

При единия се следва модната вълна, която от няколко седмици набира сили в чужбина - "Kiki Do You Love Me", позната още като предизвикателството на Дрейк.

Още по темата

У нас няколко звезди, сред които и олимпийската медалистка от Рио Цвети Найденова, се отчетоха с танцувални ритми до колата, която обаче се движи, след което трябва да успееш отново да се качиш зад волана.

Това, което за някои е забавна игра, обаче бързо може да прерасне в инцидент. От по-безобидните – като например да ти откраднат чантата – до по-рискованите – като автомобилът ти да се заключи без шофьор зад волана.

И ако за зрителя провалите могат да изглеждат смешни, то за потърпевшите те могат да са трагични.

Засега данни за загинали няма, но ранени има. Полицията в редица държави вече предупреди шофьорите да не повтарят опасното поведение.

Другото тийн предизвикателство, чиято платформа за набиране на сили отново са социалните мрежи, деца гълтат таблетки прах за пране, пише "Монитор".

Дотук вече в столичната токсикология са засекли няколко такива случая. За щастие без жертви, но със сериозни последствия за организма на подрастващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
18
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Важното е, че се адаптираме много добре към западното мислене и морал. Младежите ни попиват ли попиват такива любопитни занимания от западните си събратя.....
1
5
 
35
 
! Отговори
Petrov преди 5 години
дебилизацията на нацията продължава с пълна сила.