Софийските майки: Баба Грани плаши децата, не смеят да отидат до WC

Хлапетата масово "зарибени" по хорър игра
45
Софийските майки: Баба Грани плаши децата, не смеят да отидат до WC
Кадър със зловещата баба Грани. Снимка: Монитор

Facebook групата "Майките на София", в която се редуват полезни с безумни постове, зажужа срещу онлайн игра, която е хит сред децата.

Хлапетата масово играят "Грани", в която се влиза в една къща, събират се различни оръжия, с които трябва да убият зловеща баба. Тя от своя страна има меч, с който също дебне играчите и "реже глави".

Малчуганите, които се впускали в приключението, след това умирали от страх и не искали да остават сами, оплакват се майките.

Още по темата

"Мами, имате ли проблем с децата с тази игра баба Грани? При мен е нещо страшно, постоянно иска да я сваля на таблета, дори и като е навън с другите деца пак играят на нея не знам как точно, а после умира от страх. Не иска сам да ходи до тоалетна, винаги да го придружавам независимо къде... дори и с мен в тоалетната идва, а е на почти 7 години", повдигна темата притеснена майка.

След нея в дискусията се включват и други потърпевши. Те също се оплакват, че децата им не смеели да ходят сами и до тоалетната, напишквали се от страх и тичали след родителите си когато напуснат стаята, цитира "Монитор".

Майките забранявали "Грани", но пък играта била основна тема в училище и дори в градините.

"Беше се научил да я играе в училище, на телефоните на други деца (неговият умишлено е от възможно най-простите ). Вечер сънуваше кошмари, идваше при нас, плачеше насън (на 8 години е). Забраних изобщо да я поглежда. Обясних му, че това не е реално, че не се случва в действителността и т.н. Нещата се нормализираха след около две седмици", разказва опита си със страшната баба друга майка.

Играта е за телефон и може да бъде изтеглена от магазините за приложения без ограничение на възрастта. Това я прави леснодостъпна дори, когато хлапетата играят навън, когато родителите им нямат надзор над тях.

Когато някой стартира играта, може да избира между няколко нива на трудност. Страшният ефект от играта се засилва от гласа на зловещата баба, която повтаря: "Where are you?" докато дебне със своето оръжие. И който е невнимателен пада жертва на Грани.

Освен това тя поставя капани, с които също трябва да се внимава. Всеки има 5 дни или 5 пъти, в които може да умре преди да види надпис "game over". Подобно на ескейп стаите, тук също се събират предмети, които помагат на играча да убие Грани и да избяга от нейната къща.

Във видеоканалите пък вече има клипчета, които показват как се превърта играта. Много често хватките се обясняват именно от деца, които са я играли и се гордеят с постиженията си и убийството на Грани. Сред тях особена популярност е придобила и версията на Грани с екип на аржентинския футболист Лео Меси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
28
 
! Отговори
До 20 преди 5 години
Повярвай ми, много по-добре ще е в провинцията да нямате точно такива сбъркани майки.
21
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е виновен, че децата им са kpeтeнчeта?Бойко ли?
20
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
В Провинцията няма , ли майки или е важно само какво казват софийските майки ?!
19
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас 7 годишния престолонаследник, на мама сополанкото, не искал да ходи сам до тоалетната!? Аман от капризи и инфантилни простотии, два шамара и заминава в *** моментално. Какво е това възпитание, какви са тези извращения? Възпитавате едно поколение от мамини детенца, които като порастнат ще станат едни безграбначни ***, неспособни да си избършат дупетата сами.
18
0
 
47
 
! Отговори
българин преди 5 години
Мамите в ,, бг.мама" , знаят всичко и са компетентни по всякакви въпроси ! Най- ме кефи като прочета - ,, а сега мили дами обяснете ми как да изпържа две яйца на моя Мечо!?"...
17
3
 
54
 
! Отговори
Мъж! преди 5 години
Типични български патки! То за съжаление напоследък май само такива останаха! Купили таблет/смартфон на 7 - 8 годишни деца, не ги контролират изобщо какво правят на него, а после реват на умряло! Като не искате децата ви да се занимават с "баба Грани", "син кит", по-рно и разни други такива или им купувате по една топка/обръч или ги контролирате къде влизат и какво правят! Ама нали така е по-лесно! То да си играе на таблета, докато аз си гледам сапунките или си пиша във Фейса с останалите патки!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
има много грозна графика
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак новини за кухи ***. Големия проблем днес - деца играят на игри!?
14
6
 
28
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Поредните драми на простолюдието. Нискоинтелигентните *** непрекъснато имате нужда да сте в някаква драма, иначе ви се скучно.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обясних му, че това не е реално, че не се случва в действителността"----------A мъжа който застреля друг заради куче миналата седмица в подлез ? и куп други престъпления...Има и още как....
12
1
 
38
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Епа що им давете да играят ? Не им купувайте плейстейшъни ,да ритат топка по польето...
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А може ли тая баба грани чрез видео ефекти да се шамари?
10
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лигавщини. На 7 години родителят е фактор. Дали са им и после олеле какво стана. Но моя приятелка на 5 г. детето има фейсбук??? Това нормално ли е? Не е виновен този който пуска тези игри а родителите. Всички висят по цял ден в нета.
9
19
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Тази сигурно е някоя вампирясъла червена бабичка от контингента на *** ... Изпуснали я са я от Бузлудджа от последния събор на зомбитата ... !!!
8
8
 
43
 
! Отговори
Дедо Грани преди 5 години
Така е. В съвременното евро- атлантическо общество няма място за Дядо Торбалан и Баба Яга, защото са нетолерантни и се диференцират по полови признаци. А ние едно време викахме Дама Пика и Син Жокер, ама вече ги няма. Сигурно баба ви Грани ги е утепала. А, че деца във втори клас ги е страх да отидат до тоалетната, едва ли е по вина на баба Грани или на Пясъчния човек, ами на мама и тати. Щото вместо да си говорят и да се възпитават, всеки си цъка на таблета в неговата си стая.
7
6
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Веднага я свалям да видим що за ужас е това :)
6
4
 
56
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Аман от кухи ***. Влезте в бгмама да умрете от смях. После се чудим защо на децата им липсвали първите 7 години. Те на майките липсват, какво остава за децата
5
3
 
47
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Майките на 7 и 8 годишните деца дето се оплакват от играта са меко казано мaлoyмни. Играта е с рейтинг 12+, така че те сами са си виновни затова, че са разрешили на децата си да я играят!
4
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че родителите са прос.ти, никак не помага на децата....Ами вземете им смартфоните, бе, и не им ги давайте докато не станат поне на 10. Какво е това - дете в детската със смартфон?Като седнете в ресторант се огледайте - колко от децата наоколо си играят, без да са забили нос в телефона или таблета?
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ WC са по-страшни от баба Грани.