20 юли: Д-р Иванова пила, подлъхзнала се и полетяла – цели 22 метра

Получила е опасно пробождане във врата, близо до сънната артерия
3 авг 2018 09:15, Златко Желев
85
20 юли: Д-р Иванова пила, подлъхзнала се и полетяла – цели 22 метра
Снимка: Facebook

Д-р Ирена Иванова, която падна от 7-ия етаж на жилищен блок, се е разминала със смъртта още по време на полета. Докато е летяла надолу, 35-годишната жена е получила опасно пробождане във врата на милиметри от сънната артерия, споделя пред "168 часа" близка на лекарката, пожелала анонимност.

"Вероятно при падането се е ударила в някое дърво и клон я е пробол - разказва тя. - Хубавото е, че е минал на милиметри от сънната артерия, иначе краят щеше да е фатален. Това е Божа работа. Тя беше откарана в "Пирогов", където лекарите правят всичко възможно. Паднала е от задната страна на блока, където е имало трева, тоест почвата е омекотила удара".

Още по темата

Според нея обаче това не е основният проблем, защото приятелката й има много тежки счупвания в областта на таза, на двете подбедрени кости, 2-те пети и 2-те капачки.

Лекарите казват, че точно това е довело до голямата загуба на кръв и е застрашило живота й.

Д-р Иванова работи от 10 г. в спешното отделение на "Александровска болница" в София, но по ирония на съдбата именно тя в момента е на мястото на хората, които до този момент е спасявала.

На 20 юли в блок 302 в столичния кв. "Люлин" след употреба на алкохол тя се скарала със своя приятел. Пред разследващите той казал, че лекарката е излязла ядосана на терасата, но се спънала и полетяла от високо.

Според приятелката й въпреки падането от 22 метра височина докторката има и разкъсвания, които обаче не са животозастращаващи.

"Колегата ни наистина има много травми, но най-сериозните са на опорно-двигателния апарат", споделя проф. Асен Балтов, директор на "Пирогов". - Бяха я докарали бързо, а екип на място реагира доста адекватно", настоя той.

По думите му подобни случаи са изключително особени, защото най-ценни са първите часове след инцидента.

"Трябва да бъде приложен т.нар. демидж контрол, който дава възможност да се направи най-важното за живота в първите 6 до 12 часа - разказва директорът. - Най-важно е да се възстанови кръвообръщението, да не се допуска кръвозагуба, да има достатъчен приток на кислород и добра циркулация. Всички други интервенции на този етап се отлагат във времето, защото на първо място трябва да бъдат проведени тези реанимационни мероприятия", настоява професорът.

Според Балтов подобни случаи могат да шокират дори лекарите, но те запазват самообладание и извършват животоспасяващите интервенции. Предстоят обаче още операции, изискващи специални скъпи импланти, които не се заплащат от НЗОК.

"До момента на колегата ни са направени 6 операции - обяснява проф. Балтов. - Ако в следващите 1-2 седмици е добре, ще започнат последващи интервенции".

По тази причина на 6 август от 17 часа ще се събира кръв за пациенти, които се нуждаят от преливане, включително и за д-р Иванова, в Рапортна зала "Проф. Емил Таков в "Пирогов".

"На този етап никой не може да даде прогнози за състоянието на д-р Иванова - споделя проф. Балтов. - За съжаление, когато дойде времето за новите операции, има риск състоянието й да се влошиотново, защото в момента тя е едно крехко яйце, което лесно може да се счупи".

Засега още не е ясно какво точно се е случило на 20 юли и дали наистина д-р Иванова се е подхлъзнала и е паднала от 7-ия етаж. По тази причина тече разследване.


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какви са тези глупости...спънала с и се преметнала през балкона.....Тези балкони да не са високи 20 см. та да паднеш от тях. Няма по-нисък балкон от 0,8 метра. Тая си е била яко пийнала и най-вероятно се е надвесила над балкона, изгубила е равновесие и се е метнала без да иска...и ето отново максимата-и Господ пази пияниците!
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не журналисти,

Едва ли е толкова лабилна психиката на лекар, колкото я изкарваш.
Алкохолът обаче не прощава. Не е решил нито един проблем, а благодарение на него имаме един кандидат инвалид.
68
1
 
3
 
! Отговори
Не журналисти, преди 2 години
а КЛЮКАРИ!!! Напишете и кой е #приятелят# и ПСИХОПАТ!! Със сигурност е АЛКОХОЛИК ПСИХОПАТ, довел я до моментно отчаяние...................................късосъедилнителна реакция да се хвърли жената................. или УБИЙСТВО.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колегата така, колегата иначе... постарали са се колегите за колегата... а за нас простосмъртните кога... щото ние само линейката чакаме няколко часа
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60

Ами ако беше журналист, какво щеше да стане, а!
65
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо тази жена-мечта на 35 години не създала семейство, нито е родила дете.
При това с такива големи доходи.
Загадка ?
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подхлъзнала се била? Да не се окаже че преди това се е наръгала с нож в гърба или се е ударила с метална тръба отзад по главата.
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като питах дали не е била пияна ми цъкахте ли цъкахте минуси......
62
3
 
9
 
! Отговори
асд преди 2 години
Пияния господ го пази.
61
2
 
1
 
! Отговори
ivailo преди 2 години
До анонимен 50 Е на Злат.ко това са му възможностите за оригиналничене...
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БУТНАТА
СПЪНАЛА СЕ
ИСКАЛА ДА СЕ САМОУБИЕ ЩОТО Я НАПУСКА
НИКОГА НЯМА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА!
59
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една учителка беше танцувала еротичен танц н бала и я разкостиха по медиите, обаче за лекарката някои неща се премълчават.
Представям си някоя учителка или продавачка да полети гола от терасата, при това пияна... каква жлъч ще се лее ...
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бутнал я е!...
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен

А ти умееш ли..? Или изобщо само това умееш?
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алкохол?!?!?! .. Като неумееш да пиеш-НЕ ПИИ....
Иво МОНЧЕВ
55
7
 
53
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Жената е млад лекар, останала да ни лекува тук, в България, в най-натоварената болница в страната.
Заслужава уважение и подкрепа от всеки, който може да се отзове!
54
18
 
11
 
! Отговори
Пияндета преди 2 години
Доктори, хора на изкуството, юристи, всякакви разни кметове, шефове и директори - пият твърд алкохол като смоци и после чакай нещо добро да се случи в БГ !!!
53
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая приятелка е долна клюкарка и зъслужава съд
52
4
 
11
 
! Отговори
Криводолец преди 2 години
У Врачанснко пият от сутринта.
51
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, подхлъзнала се била ....