Борисов за тръбата с Турция: Другите се чудят, нашето работи!

Премиерът и турският енергиен министър откриха газова отсечка
Обновена: 3 авг 2018 15:41 | 3 авг 2018 15:37, Веселина Йорданова
90
Борисов за тръбата с Турция: Другите се чудят, нашето работи!
Снимка: МС

"Докато другите се чудят къде и какво щяло да мине, нашето вече работи". Така премиерът Бойко Борисов коментира пускането на транзитния газопровод за Турция в участъка Лозенец - Недялско.

"Чувал съм много мои колеги през годините да говорят за доставки на газ, за проекти, но на практика нула! А днес като отворим крана, ще може да има пренос на 16 млрд. куб. метра природен газ в двете посоки", каза Борисов, който днес участва в церемонията по въвеждане в експлоатация заедно с турския министър на енергетиката Фатих Дьонмез.

С изграждането на 20-километровата газопроводна отсечка капацитетът за пренос на природен газ от България за Турция ще се увеличи с 1.7 милиарда кубически метра на година, съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят напомни за договорките, които направихме в Анкара и в Москва, за продължението на Турски поток през нашия хъб за Сърбия, Македония, Австрия и Унгария. "Това правим в момента – по европейските правила, със санкциите на ЕК", каза още премиерът Бойко Борисов.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес представя програмата си за управление, но той е казал на енергийния министър да тръгва към България, тъй като проектът бил много важен. Борисов благодари на Ердоган за разбирането.

Според премиера там, където минават газопроводи и има централи, винаги има мир.

Турският енергиен министър заяви, че България ще продължи да транзитира газ към Турция по трансбалканския газопровод, т.е. през Румъния и България, към Турция, но може да транзитира и от Турция към Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 31 Не се прави че не знаеш че и сега си имаме тръба от Русия през Украйна.Няма да плащаме на руснаците да прецакат Украйна. Освем това Путин обеща на Тръмп че няма да спират газта през Украйна.
35
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственикът на ГЕРБ е първа лъжкиня , това се строи от години , а ОНЗИ го ,,договорил ,, преди месец ! Да открива тунела под Шипка , Русе - Свиленград , и........АЕЦ БЕЛЕНЕ !!!Избирам ГО !, за лъжец !
34
6
 
9
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Те за това Бойко е любимец на народа. Работохолик.Спи ли този човек изобщо?
33
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бодрисков пак се хвали като гъносар с бял г**!3
32
4
 
29
 
! Отговори
Станински преди 5 години
Хич не не ни радва ,*** ! Защото ако Тиквата се беше опънал поне малко на Макейн, демек на САЩ, сега щяхме да получваме газ на други, бая по-ниски цени, щяхме да имаме не турски , а Южен поток,и ни е щяхме да сме тези,които печелят по половин милиард евро от преноса на газ ! Ама отде толкова акъл у една тиква, а и у тия ,които му пригласят ! От слугинаж към американците -това е ,което ни се полага ! Среден пръст, досещате се къде ! И високи цени,пак на наш гръб !
31
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов за тръбата с Турция: Другите се чудят, нашето работи!Работи и още как!!!Ако не беше прецакал Южния поток, сега нямаше да целуваш ръка а и кой знае къде още на Ердоган, за да пуснеш това смешно нещо, което се радваш, че ти работи...Ердоган щеше да те моли тебе, ама нали си ***, дойде Клинтъница за два часа, колкото да ти набие обръчите и - готово.Вече сме без АЕЦ, без Южен поток и обикаляме наоколо да се правим интересни с хъб "Балкан" и някакви интерконекторни връзки
30
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов за тръбата с Турция: Другите се чудят, нашето работи!"---Ей, тоя Банкянският е като брашнен чувал по отношение на проостотиите, дето ги ръси.Няма свършване, колкото и да го тръскаш. С каква лекота му идват в главата, да му завиди човек! И най-важното това, което дрънка, не го чете. :) :)
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До minava6t"Една арабска поговорка гласи "Когато се събудиш рано сутрин, първо виждаш съседа си".----Да, бе! Виждаш го плътно зад теб, като се събудиш. :)
28
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново пак комшиите печелят. "Спечелиха " турски поток сега и тръбичка с увеличено подаване на газ .... а за нас ....
27
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този овчар докога ще ни будалка. ние не пасем трева а садим коноп за въжето му
26
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време му е да почине.Умори се тоз човиек!
25
5
 
34
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До НекъфВече щеше да тече газ през Южен поток, ако беше умен. Въпросът ти е риторичен.
24
10
 
54
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Вече съм 100% убеден, че на *** му плащат да саботира държавата като ни продава на анадолците. Така ол..и..г.о.ф.р/ения няма никъде по света. Не да имаме наш поток, а ще купуваме от дренките.
23
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много излагации му се насъбраха на Банкянския Шишко - окованата Иванечева, аверчето с Очите дето д ухнал за Германия, не без негова помощ естествено.Трябва да забаломоса с нещо материала - сега ще се правви на газопроводчик.Пълен цирк.
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 20Деменс, климактериум или дозата си преувеличил, защото от коментара личи, че не си в час !
21
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше Тлъстака с навитите ръкави да направи малко ПР-че.
20
5
 
42
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Според премиера там, където минават газопроводи и има централи, винаги има мир."Че кой беше този, дето се хвалеше че спрял руските енергийни проекти?
19
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко по-скъп газ толкова, по-добре за Русия, което много радва русофилите !
18
1
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Азерска,руска,израелска от САЩ газ дрън,ддрън.Коя е най евтината газ това е важно а доколкото до Израел те купуват газ а не изнасят,като се плати и транзита на Турция естествено ще е по скъпа от сега но е добре,че все пак ще имаме газ.
17
4
 
16
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 5 години
До minava6tкато ти гладам ника и "аферин", мога само да помоля, неграмотните да не коментират.