Българинът зад Баба Дора: Сценарий. Властите не бяха прави!

Едва 22% одобряват напълно действията на ветеринари и БАБХ в Ямболско
Обновена: 3 авг 2018 20:06 | 3 авг 2018 15:00, Красимир Ангелов
130
Българинът зад Баба Дора: Сценарий. Властите не бяха прави!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Няколко хиляди овце и кози бяха евтанизирани в Ямболско заради потвърдените случаи на чума сред животните. Срещу действията на властите обаче се обявиха мнозина, като десетки доброволци се събраха около засегнатите села в опит да попречат на ветеринари и служители на БАБХ да умъртвят животните.

Още по темата

Скандалът достигна и до парламента, където управляващи и опозиция се упрекваха взаимно за действията си. И трагедията на десетки стопани се политизира.

В разгара на случващото се екипът на Dnes.bg попита своите читатели: Трябваше ли да бъдат евтанизирани стадата с овце и кози заради чумата? В традиционната ни анкета участие взеха 2099 наши читатели.

Резултатите от проучването показват, че повечето от анкетираните не одобряват и не разбират действията на ветеринари и БАБХ.

29% от хората смятат, че е трябвало да бъдат умъртвени единствено болните животни, а другите поставени под сериозна карантина.

Цели 32% пък вярват, че случилото се е сценарий, който цели постепенно да бъдат ликвидирани дребните стопани и производители.

На фона на това едва 22% от хората смятат, че властите са взели най-правилното решение в случая.

Други 16% по-скоро подкрепят действията на властите като смятат, че решението може би вероятно е било крайно, но е важно да не пламне болестта из цялата страна.

Анкетата показва и високият обществен интерес към темата, като само 1% от запитаните са обявили, че не се интересуват от нея, а повече ги вълнува времето и как ще се отрази то на лятната им почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво Ви манипулират, че и продължават, ама вие си спинкайте спокойно!
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 100Ами ще си купуваме западни продукти, като нямаме доверие в качеството на нашите. Кой е виновен, че млекото не ни струва. Доброто млеко става от качествено гледано животноАз пък си купувам САМО български млечни продукти.Ти си яж западното млЕко.
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-много изкяри баба Дора, която получи 19000лв и ново стадо от 100 кози въпреки, че не беше регистрирала 40 от тях.Поклон!
105
0
 
1
 
! Отговори
жалкари преди 5 години
2099 наши читатели
104
23
 
8
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
На баба Дора козите са ОСЕМДЕСЕТ колкото парламентарната група на БСП! Не си заслужава да се вайкате, защото половината са НЕРЕГИСТРИРАНИ, което означава КУПЕНИ-НЕЗАКОННО..... като депутатите на БСП!
103
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властите не бяха прави е твърде меко. Властите лъжат системно и последователно в нечий интерес - това е причината за недоверието и протестите!Примерите в последните 30 години са многобройни. Затварянето на "Козлодуй", ваксините на Москов са емблеми на престъпните лъжи! Синдромът на "лъжливото овчарче" е с ужасни последици за цялото общество.Печалбите от лъжата са нищожни в сравнение с пораженията на потъпканата истина...
102
25
 
7
 
! Отговори
Ветеринар преди 5 години
Чист българин съм , но знам за какво става въпрос и не заставам зад баба Дора и козичкато Корделка.
101
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чума няма и не е имало,аутопсията също доказа,че чума НЯМА!https://youtube/watch?v=rJUasuQ1HrsИ нито едно умряло животно след инкубационния период.
100
34
 
9
 
! Отговори
БСП слуги преди 5 години
Едва 22% одобряват напълно действията на ветеринари и БАБХ в ЯмболскоСледователно 78% не одобряват. Прав е бил депутата от БСП за електората.Иначе като пламне чумата същите ще се вайкат къде е била държавата.
99
32
 
9
 
! Отговори
Ха Ха преди 5 години
За триста кинта обещетение на коза срляните сами ще Си заразят животните
98
8
 
17
 
! Отговори
Дядо Хю преди 5 години
Не съм зад баба Дора.Зад Сузанита съм.
97
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ще си купуваме западни продукти, като нямаме доверие в качеството на нашите. Кой е виновен, че млекото не ни струва. Доброто млеко става от качествено гледано животно.
96
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малки частни ферми има , но са много малко. Държавата не ги обича . По простата причина , че няма как да ги краде и изнудва. Понеже няма местна власт. Държавата обгрижва големи стопанства , които може и да не отговарят на стандарта на ЕС, но си отговарят на нашия.
95
5
 
20
 
! Отговори
Манол преди 5 години
До ВетеринарКъде е този износ за европата,който щели да спрат?
94
0
 
37
 
! Отговори
Чух че преди 5 години
До АнонименAха...Понеже тия кози са били някаква специална българска порода, с която щяхме да разорим ЕС.Козите наистина са българска порода която е приспособена да живее в Странджа планина. А колкото до разоряването на ЕС не се страхувам, по скоро ЕС с помоща на нашите бандити разорява нас. Сарказмът е хубав но познанията са по важни за да знаеш за какво говориш.
93
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах документален филм преди години как Монсанто си патентова германски *** въпреки че те са от няколко стотин години германска порода. Така че вярвате или не че игрите са големи за пазари и унищожаване на малкият стопанин си е ваш проблем, но фактите говорят друго ако се заинтересувате. Аз съм сигурен големи мангизи влизат в джобовете на мафиотското правителство което унищожава България по всякакъв начин.
92
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Отговор А защо не пише номера на животното ,от къде са взети ,кога ? АНОНИМНИ ли са ?
91
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чух чеЦелта е да купуваме западните породи животни и фуражи, растения и др.----------------Aха...Понеже тия кози са били някаква специална българска порода, с която щяхме да разорим ЕС.
90
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе що не ви оставиха да ви натръшка чумата, това не ми е ясно. След като толкова се опростачва всичко. Е няма толкова *** народ, вервайте ми.
89
4
 
23
 
! Отговори
1 преди 5 години
До дядо Соци,тиквата,затова ли не отиде,за да не го хване ч,мата ли.