Българинът зад Баба Дора: Сценарий. Властите не бяха прави!

Едва 22% одобряват напълно действията на ветеринари и БАБХ в Ямболско
Обновена: 3 авг 2018 20:06 | 3 авг 2018 15:00, Красимир Ангелов
130
Българинът зад Баба Дора: Сценарий. Властите не бяха прави!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Няколко хиляди овце и кози бяха евтанизирани в Ямболско заради потвърдените случаи на чума сред животните. Срещу действията на властите обаче се обявиха мнозина, като десетки доброволци се събраха около засегнатите села в опит да попречат на ветеринари и служители на БАБХ да умъртвят животните.

Още по темата

Скандалът достигна и до парламента, където управляващи и опозиция се упрекваха взаимно за действията си. И трагедията на десетки стопани се политизира.

В разгара на случващото се екипът на Dnes.bg попита своите читатели: Трябваше ли да бъдат евтанизирани стадата с овце и кози заради чумата? В традиционната ни анкета участие взеха 2099 наши читатели.

Резултатите от проучването показват, че повечето от анкетираните не одобряват и не разбират действията на ветеринари и БАБХ.

29% от хората смятат, че е трябвало да бъдат умъртвени единствено болните животни, а другите поставени под сериозна карантина.

Цели 32% пък вярват, че случилото се е сценарий, който цели постепенно да бъдат ликвидирани дребните стопани и производители.

На фона на това едва 22% от хората смятат, че властите са взели най-правилното решение в случая.

Други 16% по-скоро подкрепят действията на властите като смятат, че решението може би вероятно е било крайно, но е важно да не пламне болестта из цялата страна.

Анкетата показва и високият обществен интерес към темата, като само 1% от запитаните са обявили, че не се интересуват от нея, а повече ги вълнува времето и как ще се отрази то на лятната им почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 години
До дядо Соци,тиквата,затова ли не отиде,за да не го хване ч,мата ли.
87
5
 
43
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Драскаме ли глупости,а?Май някой не разбра-БОЛНИ животни с клиника на въпросната чумa не е имало...и точка.Нека някой от драскачите тук да посочи брой на установените ,повтарям ,,КЛИНИЧНО БОЛНИ" животни.Откриването на антитела не означава,че животното е болно.Тази история страшно смърди и много от подробностите останаха скрити за публиката.За съжаление нямаме истинска журналистика,която да разрови до същината на проблема.
86
6
 
24
 
! Отговори
1 преди 5 години
Някъде прочетох,че ЕК,няма да обещети,стопаните на евтанизираните животни,защото нямало представени доказателства,за болеста чумa.
85
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 86 Като толкова завиждаш на баба Дора, *** ти да гледаш стока! Да бъхтиш като луд и в студ и в пек на тия години, да нямаш сън и почивка и никога да не си сигурен какво ще стане с животните. А, не си учил за това? Ама ядеш месо, нали? И други благи работи от село? Моли се да не дойде скоро времето, когато ще разбереш, че парите не се ядат!
84
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ама баба ви Дора налапа парата а иначе тропаше по масат ,че неиска да и плащат.Що сега ги взе а не ги даде за благотворителност?Или по добре да ги даде на кака ви *** за други такива инсценировки.Та да натрупа малко рейтинг
83
1
 
11
 
! Отговори
Било е преди 5 години
Сценарий. +1
82
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само на мен ли ми е абсурдно и ненормално баш в огнището на заразата да се изтресе цялото оперативно ръководство, висшия съвет и младежките подразделения на бесепето? и после - по родните села и паланки и на Бузлуджа.
81
6
 
8
 
! Отговори
Чернобилчо преди 5 години
Трябваше ли комунистите да обявят за радиоактивния облак посипал всички наши деца,маршируващи по улиците на България и славещи "великите" комунисти???Трябваше ли комунистите да преебат толкова силно собствения си народ ,докато те нагло бяха обслужвани от техните специални магазини и слуги ???? Трябва ли сега да четем как същите тези комунисти речовито подклаждат хаос само и само да се докопат до веласт,за да могат пак да ни ***???
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През демокрацията ви блъскат от ляво и дясно, отзад и отпред но народа блее и мълчи, всеки се спасява по единично ако може да се спаси.
79
1
 
14
 
! Отговори
Чух че преди 5 години
Целта е да купуваме западните породи животни и фуражи, растения и др. Ако мислите че това което става е случайна и много съмнителна болест, много се лъжите. Играта е глобална и пълна централизация на всичко, включително вас, но не го разбира ***.
78
15
 
6
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
До Анонимен 63 То и сега опасността да пламне България не е отминала. Кьораво и сакато начело с Корделка се изредиха там. Имаше и млади социалисти да агитират да се крият животните и да не се допускат ветеринарите.Кво да праиш.Партия на злото.
77
8
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 61 Изследванията са публикувани на сайта на МЗХ.Ти по Еконт ли искаш да ги получиш?
76
21
 
6
 
! Отговори
Ветеринар преди 5 години
Зад цялато полетизиране стои козичка Корделка. Целта беше да се възпрепятстват ветеринарите , да пламне България ,да спре износа и да каже: Виждате ли колко е некадърен Борисов. Има наше и европейско законодателство ЗВМД и инструкции , които не подлежат на никакво обсъждане.Ваксината е забранена и се прилага единствено евтанозия , дезинфекция и строга карантина.Разни лаици се изказват какво трябвало да се направи.
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много *** народ сме
74
2
 
13
 
! Отговори
зоо3 преди 5 години
Официален вестник на Европейския съюз L161. Законодателство. Година 61. 26.06.2018: https://eur-lex.europa.eu/legal-conte Препоръки и изисквания за избиване на животните при чумa по дребните преживни (в Странджа) НЯМА!
73
3
 
12
 
! Отговори
зо2 преди 5 години
Официален вестник на Европейския съюз L161. Законодателство. Година 61. 05.07.2018: https://eur-lex.europa.eu/legal-conte Препоръки и изисквания за избиване на животните в Странджа НЯМА!
72
2
 
12
 
! Отговори
зо1 преди 5 години
НАУЧНО СТАНОВИЩЕ ОТНОСНО ОЦЕНКА НА ЕПИЗООТИЧНАТА СИТУАЦИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪЗНИКНАЛИТЕ ОГНИЩА НА ЗАБОЛЯВАНЕТО ЧУМА ПО ДРЕБНИТЕ ПРЕЖИВНИ ЖИВОТНИ (PPR) И БЪРЗА ОЦЕНКА НА РИСКА съгласно Заповед РД-11-63/25.06.2018 г. на Директора на ЦОРХВ corhv.government.bg/files/%D0% Препоръки и изисквания за избиване на животните при чума по дребните преживни (в Странджа) НЯМА!
71
2
 
6
 
! Отговори
зоо преди 5 години
РЕШЕНИЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ (ЕС) 2018/954 НА КОМИСИЯТА от 4 юли 2018 година за установяване на определени защитни мерки с оглед на предотвратяване на разпространението на чумата по дребните преживни животни в България (нотифицирано под номер С(2018) 4374): https://eur-lex.europa.eu/legal-conte Препоръки и изисквания за избиване на животните в Странджа НЯМА!
70
2
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
другарко кatrin дagmar göring-еckardt, преследвайте себе си, като куче *** си космат! а не мене! ще ви излезе в пъти по-евтино на соросните партийки, отколкото с унищожението на гдр! не мога да повярвам, че дедерците подкрепят "зелените", които продължават политиката на "победилият "запад" да нагълтва с "веро". уахахахааа
69
1
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
източникът на заразата в случая е африка, която безпрепядствено се нанася в европа, по програма на евреите от брюксел и берлин, които не плащат и цент за разсипиите си от експериментите с хора и животни. джурналята на джендърите са съучастници в собствената си вакханалия, което е повече от радостно за една зелена партия.