Българинът зад Баба Дора: Сценарий. Властите не бяха прави!

Едва 22% одобряват напълно действията на ветеринари и БАБХ в Ямболско
Обновена: 3 авг 2018 20:06 | 3 авг 2018 15:00, Красимир Ангелов
130
Българинът зад Баба Дора: Сценарий. Властите не бяха прави!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Няколко хиляди овце и кози бяха евтанизирани в Ямболско заради потвърдените случаи на чума сред животните. Срещу действията на властите обаче се обявиха мнозина, като десетки доброволци се събраха около засегнатите села в опит да попречат на ветеринари и служители на БАБХ да умъртвят животните.

Още по темата

Скандалът достигна и до парламента, където управляващи и опозиция се упрекваха взаимно за действията си. И трагедията на десетки стопани се политизира.

В разгара на случващото се екипът на Dnes.bg попита своите читатели: Трябваше ли да бъдат евтанизирани стадата с овце и кози заради чумата? В традиционната ни анкета участие взеха 2099 наши читатели.

Резултатите от проучването показват, че повечето от анкетираните не одобряват и не разбират действията на ветеринари и БАБХ.

29% от хората смятат, че е трябвало да бъдат умъртвени единствено болните животни, а другите поставени под сериозна карантина.

Цели 32% пък вярват, че случилото се е сценарий, който цели постепенно да бъдат ликвидирани дребните стопани и производители.

На фона на това едва 22% от хората смятат, че властите са взели най-правилното решение в случая.

Други 16% по-скоро подкрепят действията на властите като смятат, че решението може би вероятно е било крайно, но е важно да не пламне болестта из цялата страна.

Анкетата показва и високият обществен интерес към темата, като само 1% от запитаните са обявили, че не се интересуват от нея, а повече ги вълнува времето и как ще се отрази то на лятната им почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо всички плюете по баба Дора която си гледа препитанието ,не краде и не е корумпирана мадам с разни вностни тоалети .Защо всички наричате хората от село *** това е все едно да се подигравете с рода си и няма нищо лошо да живееш честно А бат Ви Бойко също бил гледал животнидн-каракачанска овчарка -гледал е и деца но това че неговите в момента са без увреждания не означава че нямат да станат дали след вирусна инфекция или след травма всеки от нас има и такива случаи Ние сме пошлушковци
27
17
 
8
 
! Отговори
Ааааааа преди 5 години
"""Баба дора е символът на пр0стия, неук, овчеглав българин, причината държавата да дърпа надолу и да деградира! Баба дора е обликът на рагреса в поколенията!"""АнонимнИЯ ОВЧЕГЛАВ ами нали тези които управляват не са "Баба дора символа " ама май те са ""причината държавата да дърпа надолу и да деградира"" ИЛИ ТИ ПРОДУЖАВАШ НЕУКО И ОВЧВГЛАВО ДА ТВЪРДИШ , ЧЕ НЕ ТИ А БАБА ТИ ДОРА СИМВОЛА Е ВИНОВНА? КАТО СИ ТОЛКОВА СМИСЛЕН ОБОСНОВИ СЕ БЕ ОВЧВГЛАВИ ТА ДА ТЕ РАЗБЕРЕМ ВСИЧКИ , ЧЕ НЕЩО ТИ СЕ ГУБЯТ ФАК
26
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не съм зад нея. Службите си вършат работата. Бай *** неможе да се меси на всякъде , все едно разбира от всичко.
25
0
 
11
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
Не бъркай байьо,Вазова със Славейков,!
24
22
 
8
 
! Отговори
ВИДОВДЕН преди 5 години
то като дойдат изборит догодина ще се види мнението на българина, всуе се опитвате тук да го промените! Камунистите пак че ядете бой въпреки диверсията на Нинова с козите!
23
6
 
6
 
! Отговори
haah преди 5 години
няма нюз и дай да въртим и претопляма етминали теми. А тв апроучване в тоя руски сайт въобще не приемам,ч е е изразител на българските настроеия...
22
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Жалко за българинът!Не случайно Левски е написал:Народее!!!!""Не сме народ, а *** - туй ще кажа и ще свърша!" - Иван Вазов
21
1
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
То като гледам веригите да фалирали, понеже никой не пзарува от там
20
2
 
39
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Някой показа ли за два месеца поне едно животно умряло от опасната болест която ги тръшкала за 10-15 дни ????
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за българинът!Не случайно Левски е написал:Народее!!!!
18
6
 
13
 
! Отговори
Бееее преди 5 години
"Баба дора е символът на пр0стия, неук, овчеглав българин, причината държавата да дърпа надолу и да деградира! Баба дора е обликът на рагреса в поколенията!"Защо тази злоба? Тя така ви обичаше всичките, и офчиците, и козичките...
17
6
 
33
 
! Отговори
до12 преди 5 години
Баба ти е Дора е символ на мъдростта!А ти си обикновен 100% оли***френ!
16
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
десетки доброволци се събраха около засегнатите села в опит да попречат на ветеринари и служители на БАБХ да умъртвят животните---кви доброволци - платена от бсп сгaн. За 2 кебапчета и майките си ще продадат.
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то в България след като едри-мастити бандити се смятат за бизнесмени,какво да очаквате от властта?Като пример Митьо.
14
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Баба дора е символът на пр0стия, неук, овчеглав българин, причината държавата да дърпа надолу и да деградира! Баба дора е обликът на рагреса в поколенията!"Да, ама ако не беше баба ти Дора, ти как щеше да се научиш да говориш и пишеш, офтса душицо?
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето сигурно само 10% са одобрявали действията на Васил Левски, значи по тази логика и той не е бил прав.
12
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба дора е символът на пр0стия, неук, овчеглав българин, причината държавата да дърпа надолу и да деградира! Баба дора е обликът на рагреса в поколенията!
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властите са точно тези които са корумпирани .На тях от Главата до краката им се плаща за това и явно добре си вършат работата Ние сме тези от които зависи как ще променим това дакато този народ не се вдигне изцяло да помете корупциата ще сме си така-Дрън дрън дрън тук в чата на никой не му пука кой каво си пише за това е и създадена тази система .Трябва да сме навън всички и точно тоз отпускарският им сезон е супер
10
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дребен- малък фермер по европейските програми е от 3- 4 животни. Защото сам човек да се грижи качествено - да даде качество се изисква крежа и техника. Качество в случая на тази баба няма. Няма и транспорт . Няма и сечива. Просто тя има нерегистрино стадо.
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата "чу..***" защо неграмотните раболепници я заличават? Самото правителство я ползва свободно. Дори повече от своцодно.