Кабинетът "Борисов 3" подложен на варварски натиск?

Опозицията обаче няма да успее да го събори, ще си изкара мандата
Обновена: 3 авг 2018 21:36 | 3 авг 2018 21:07, Камелия Цветанова
117

В момента депутатите довършват коктейлите си в някой курорт. Обстановката е тиха, тъй като няма кой да разпалва ежедневни вътрешнополитически скандали. Така да се каже – в депутатската ваканция разпри няма. Но задават ли се предсрочни избори или преформатиране на "Борисов 3" от друг сорт?

"Политиката е една провинциална балканска бакалница. Политическите разпри са махленски. Това е нивото на много от политическите играчи. От точно 82 години нито едно българско правителство не е било подлагано под такъв варварски натиск. Това е правителството на България, не на Бойко Борисов. Три са центровете на провокациите – президентството, БСП, грантаджиите. Кабинетът ще продължи да управлява. Няма икономическа или политическа причина да се очакват предсрочни избори", изтъкна журналистът Юлий Москов.

Според политолога доц. Иво Инджов политическият сезон е протекъл под знака на Европредседателството – успешно, без тежки гафове.

"Пропагандата беше силна. Държахме се добре на международната сцена. Не бяха постигнати големи успехи. Имаше някакво развитие със Западните Балкани, но ролята на България не бива да се надценява. Европредседателството е посредническа, рутинна дейност – не бива да се захласваме", поясни още той в "Денят ON AIR".

И щом говорим за власт, то няма как да не намесим и опозицията. Станахме свидетели на новата визия на БСП за България. Ежегодният митинг на партията на Бузлуджа също премина шумно, а според самите тях - дори успешно. Но накъде завива левицата?

"БСП наникъде не завива, защото от последните 2 години тя няма посока. Визирам ерата на Корнелия Нинова. Твърдят, че се краде. Ами, кажете кой краде и да го осъдим. В новата визия за България няма нито една цифра. Искат се някакви неща, но никой не казва откъде идват парите. Така фалира една държава. В това отношения БСП са шампиони с голям опит. Искат повече държава. Защо? Защото така се краде повече и по-добре", подчерта Москов.

По думите му няма абсолютно никакъв резултат от ежедневните скандали, които той твърди, че БСП продуцира.

"Вече цяла година стават бесни, ужасяващи разправии. И какъв е резултатът? Нула! Няма и половин процент промяна в електоралните нагласи. Тези скандали, които БСП продуцира всеки ден, нямат нищо общо с живота на нормалните българи. Тези скандали протичат само на телевизионния екран. Няма ги в обществото. Хората ги възприемат като забавно шоу, което няма влияние", поясни журналистът.

"БСП е опозицията, но друг е въпросът колко ефективно играят тази роля. С последните си изказвания, Корнелия Нинова се опита да открадне електорат от разпадащите се "Патриоти". БСП все още не е скъсала със зависимостите си от едрия капитал. Виждаме лобистки закон, след лобистки закон. Палатките очевидно притесняват властта. Протестите за Пирин също. Има глупотевини, но има и сериозни скандали", контрира доц. Инджов пред Bulgaria ON AIR.

В края на разговора гостите засегнаха темата с Истанбулската конвенция, която, както често се случва, породи полюсни коментари от тях. Според Москов целта на Конвенцията е атеизъм и погребване на християнските ценности. Иво Инджов пък смята, че в началото на дебатите за Конвенцията били направени няколко груби манипулации, поради които тя не мина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
8
 
5
 
! Отговори
Aнгел преди 5 години
Подобре БСП Отколкото Герп (Герп нежали а убива Герберите са избрана партия сички са мафия
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички искат Бойко и другари вече да си ходят но кой ще дойде да управлява, това е сериозен проблем няма лидери има само конски *** и за това картоф-бойко и крими съдружници ще си правят каквото им душа сака когато има зомбинарод
94
6
 
14
 
! Отговори
Nadejda преди 5 години
Варварина бойко и неговите слуги скоро ще отидат в затвора и народа ще си отдъхне от варварството, каквото и да пишете, както и да се хвалите лъжите ви не минават. Всичко се пише на гърба ви долни лъжци и крадци.
93
7
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ГошоПротестираха, платените от Бойко протестъри. Имаше и контрапротестъри. Като цяло, те не постигнаха, абсолютно нищо. Бройката им, с всеки един ден, намаляваше. А Сидеров, бе Златен Пръст тогава, на БСП и ДПС. Нима, не помниш Гошко? Същият този Сидеров, сега целува дупето на Бойко;))) От ДПС, ГЕРБ има респект. Неслучайно, те искаха да се коалират с тях, но Бойко жертв атази коалиция, която, ако бе станала, наистина, тогава, той можеше да говори за Стабилност, въпреки хлъзгавостта на ДПС.
92
4
 
2
 
! Отговори
те такива преди 5 години
До Какви са тия думиТези думи са ирония-децки,пенция и прочие.Който се сетил-сетил.
91
4
 
3
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До ЦК на ГЕРП 78 Дай боже да си прав.
90
2
 
4
 
! Отговори
Извратен преди 5 години
Защото не искам да гласувам за Конан Варварина.
89
8
 
4
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До KONSTANTINOW 94 Твоето мнение не е скромно , а открито глуповато.На всичко отгоре се определяш и като трезвомислещ.Що гласуваш за БСП тогава? Егати трезвата мисъл.
88
7
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Браво ! Чудесно ! Тава е истината.България без деструктивната БСП.
87
7
 
15
 
! Отговори
Лопе де Вега преди 5 години
Еми нали след царя идва пъдаря?! Българитвще си избират Боко, пък после бягат?! Стойте си тук и му се наслаждавайте!
86
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът на България - подложен на варварски натиск от Кабинета Борисов 3!!! Част от него избяга, друга - не оцеля!
85
3
 
6
 
! Отговори
Какви са тия думи преди 5 години
Децки, Детски ...
84
5
 
20
 
! Отговори
общински преди 5 години
Ами какво пречи герп да вдигне децките?Лакомията.Сега правят невъзможен достъпът до телк.Сърцето не може да помпа кръв-30 точки.Ще бачкаш.До сега беше 50 точки.Абе мамата си трака.Без Пиночет няма да се оправим.
83
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детските надбавки БСП ги направиха 35лв. и вече 10 години не мърдат.В Германия едно дете получава 194?
82
2
 
16
 
! Отговори
КОРУМПАР ЛАПАЧОВ преди 5 години
Народа гласува доверие-доверието е изгубено!!!Икономиката е каца с мед,няма ли правилното разпределение,здраве му кажи.
81
4
 
14
 
! Отговори
момче лошо преди 5 години
Аеде холан,моляти се.Бебчо,,Пеевски,любимецът боков е секретарката на Доган,който се ползва с върховни привилегии от борисов.Наскоро банка покрай ДПС получи 15 милиона по плана Юнкер.А от еврофондовете се облажи само герберастията.Но след година-край на благото.И от сега се готвим с ново дранье на офцете.
80
24
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Господ да пази страната от ново червено/турско правителство Този тандем който се състои от *** некъдарници и бандюги ни управлява няколко пъти открито или с поставени лица И всичките им управления бяха застой фалити и спиране на важни Европейски фондове а паралелно с това дпс турцизираше страната Последното управление на тази коалиция бе спряна с почти едногодишни протести на хората Който желае отново да види бсп и дпс на власт е безкрайно глупав или ***
79
2
 
10
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
Кметя натега с големата гега у Симитли : D
78
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Колкото до "варварският натиск", той не идва отвън. Натиска идва от центробежните сили в самият му конструкт, който е лишен от възможността да работи като един монолитен блок. Защо? Защото му бе отнета енергията, която споява частите му. Затова говоря за "управление" на "Борисов 3", но не и за Власт. Властта я прибрах на топло. Това е една енергия, която не идва от капитала, не идва от парите. парите ви създават управление, защото имат покупателна способност;))) Но и тя е до време.
77
7
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Като се види телевизията, коя е, става сно, защо е плюенето по Нинова и БСП като цяло. Това е една седесаро-герберска телевизия, чиято задача е именно, като задачата на Спас Амфората в Парламента. Затова са и тези мантри: "Няма да падне, няма да падне...". А то падна цели два пъти - един път при случката с ЧЕЗ и втори път, при скандала между Волен и Симеонов. Не говорим за множеството мини-кризи, които повреждаха сериозно каруцата му. И понастоящем правителството е паднало.