Кабинетът "Борисов 3" подложен на варварски натиск?

Опозицията обаче няма да успее да го събори, ще си изкара мандата
Обновена: 3 авг 2018 21:36 | 3 авг 2018 21:07, Камелия Цветанова
117

В момента депутатите довършват коктейлите си в някой курорт. Обстановката е тиха, тъй като няма кой да разпалва ежедневни вътрешнополитически скандали. Така да се каже – в депутатската ваканция разпри няма. Но задават ли се предсрочни избори или преформатиране на "Борисов 3" от друг сорт?

"Политиката е една провинциална балканска бакалница. Политическите разпри са махленски. Това е нивото на много от политическите играчи. От точно 82 години нито едно българско правителство не е било подлагано под такъв варварски натиск. Това е правителството на България, не на Бойко Борисов. Три са центровете на провокациите – президентството, БСП, грантаджиите. Кабинетът ще продължи да управлява. Няма икономическа или политическа причина да се очакват предсрочни избори", изтъкна журналистът Юлий Москов.

Според политолога доц. Иво Инджов политическият сезон е протекъл под знака на Европредседателството – успешно, без тежки гафове.

"Пропагандата беше силна. Държахме се добре на международната сцена. Не бяха постигнати големи успехи. Имаше някакво развитие със Западните Балкани, но ролята на България не бива да се надценява. Европредседателството е посредническа, рутинна дейност – не бива да се захласваме", поясни още той в "Денят ON AIR".

И щом говорим за власт, то няма как да не намесим и опозицията. Станахме свидетели на новата визия на БСП за България. Ежегодният митинг на партията на Бузлуджа също премина шумно, а според самите тях - дори успешно. Но накъде завива левицата?

"БСП наникъде не завива, защото от последните 2 години тя няма посока. Визирам ерата на Корнелия Нинова. Твърдят, че се краде. Ами, кажете кой краде и да го осъдим. В новата визия за България няма нито една цифра. Искат се някакви неща, но никой не казва откъде идват парите. Така фалира една държава. В това отношения БСП са шампиони с голям опит. Искат повече държава. Защо? Защото така се краде повече и по-добре", подчерта Москов.

По думите му няма абсолютно никакъв резултат от ежедневните скандали, които той твърди, че БСП продуцира.

"Вече цяла година стават бесни, ужасяващи разправии. И какъв е резултатът? Нула! Няма и половин процент промяна в електоралните нагласи. Тези скандали, които БСП продуцира всеки ден, нямат нищо общо с живота на нормалните българи. Тези скандали протичат само на телевизионния екран. Няма ги в обществото. Хората ги възприемат като забавно шоу, което няма влияние", поясни журналистът.

"БСП е опозицията, но друг е въпросът колко ефективно играят тази роля. С последните си изказвания, Корнелия Нинова се опита да открадне електорат от разпадащите се "Патриоти". БСП все още не е скъсала със зависимостите си от едрия капитал. Виждаме лобистки закон, след лобистки закон. Палатките очевидно притесняват властта. Протестите за Пирин също. Има глупотевини, но има и сериозни скандали", контрира доц. Инджов пред Bulgaria ON AIR.

В края на разговора гостите засегнаха темата с Истанбулската конвенция, която, както често се случва, породи полюсни коментари от тях. Според Москов целта на Конвенцията е атеизъм и погребване на християнските ценности. Иво Инджов пък смята, че в началото на дебатите за Конвенцията били направени няколко груби манипулации, поради които тя не мина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
11
 
12
 
! Отговори
Гробарят преди 5 години
Чудо ! Аз вече познавам роми които мразят и Нинова и БСП !
55
32
 
8
 
! Отговори
Гошо Хубавецът преди 5 години
Нинова и БСП на позорният стълб .Зажаднели за власт и за разпределяне (крадене ,) на еврофондове .Осиромашаха горките и какво ли не измислиха -суджуци ,острови ,барцелонски хасиенди ,няма чума и Борисов я измисля ,любовница на Борисов в Барселона , имал милиарди .Тази *** Ниноваи змийското и котило си заслужиха презрението и омразата на целокупният български народ - имам пред вид нециганската и пенсионерката му част .
54
31
 
10
 
! Отговори
Siegfried преди 5 години
А червените *** да говорят с цифри ,статистики , не просташки и неграмотно .Всъщност умен,знаещ и можещ червен НЯМА .Царе са на интригите ,задкулисните ходове, връзкарството , фалшификациите ,съсипването ( ограбването на банките ) ,и ограбване на държава и народ .Въобще от тях Боже опази !
53
35
 
11
 
! Отговори
Зигфрид преди 5 години
За всичко Браво на Борисов и ГЕРБ !Чакаме и за Борисов 4 от 2020 г. Защо браво?Растат доходите на хората ,с не много но растат .Растат депозитите в банките и то въпреки нищожните лихви .Расте жил .строителство .Българите вече имат комфортни жилища - апартаменти , къщи .И средна ръка и луксозни.Безработица практически няма .Импорт-експортът на страната е с колосални размери и е почти равностоен .Магазинната мрежа е огромна и дефицитът (това беше една от бедите на социализма ) е непознат.
52
33
 
8
 
! Отговори
К отиде в канала преди 5 години
ППО Позитанската Престъпна Организация днес преживя тежък удар. ББ отвори тръбата към Турция. Сега преводите ще станат нередовни и ще трябва да бъдат заслужени.Като гледам каква е объркана и сконфузена соцлидерката, май скоро ще и свирят марсилезата.
51
9
 
25
 
! Отговори
NB!!! преди 5 години
В това отношения БСП са шампиони с голям опит. Искат повече държава. Защо? Защото така се краде повече и по-добре", подчерта Москов.------------------------Казва ли Москов, че ГЕРБ има намерение /желае да има по малко държава, т.с да разграби или разпродаде останалото от и в държава - каквото може ?
50
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб е организирана престъпна група за ограбване на народа !
49
18
 
5
 
! Отговори
Мария преди 5 години
КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ,КЕРВАНА СИ ВЪРВИ!
48
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нови визии - мизии, ала-бала! Не стана ли ясно, че баш кукловодите в БГ са решили, че от БСП-то нищо не става и затова е дадено яко рамо на ГЕРБ. Напразно се напъват някои! А и Борисов добре се справя с държавното управление. Даде шанс на едните, които се провалиха, не се справиха с политиката. Сега виждаме, че е даден шанс на друга група политици, които изглеждат по-сръчни.
47
26
 
14
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
46
34
 
14
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
"МНОГО ГО НАТИСКАТ БОРИСОВ, НАЙ-НАТИСКАНИЯ ЖЕНДЪР" Гледаме по телевизията един ***, но не знаем как се казва??? Дали е Корнел или Корнела? Уж е мъж и боботи с мъжки глас, но пък ходи с пола. Защо ли? Ами за да се прикрие естествено. Най-често това същество кани мъжете да излизат навън, за да се разберат по мъжки...Странна птица е този Корнел/Корнела. Това същество не се е определило какво иска да бъде. Ще изчакаме да каже и да се самоопредели, за да не се объркаме съвсем.
45
45
 
16
 
! Отговори
Браво на Борисов!!! преди 5 години
Най-доброто управление! В България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените оплаквачи!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки съпротивата на БКП. Увеличават се влоговете в банките. Хората си купуват нови и модерни жилища. При соца - разпадащи се скапани панелки.
44
34
 
10
 
! Отговори
;-))))) преди 5 години
След Борисов 3 знаете ли кой ще дойде? Да? Не? Айде още веднъж! Точно така. Ще дойде Борисов 4.
43
13
 
21
 
! Отговори
Прости хора преди 5 години
За ГЕНОЦИДА над българите,трябва да бъдат съдени ВСИЧКИ от БСП, ДСБ,ДПС.През 90-години разориха и ОГРАБИХА НАРОДА и ДЪРЖАВАТА ! КЪДЕ са сега НАРОДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ! Заради тях БЪЛГАРИТЕ намаляха ! Къде са сега и как си харчат парите,които им заработиха хората ?Спите ли добре?
42
9
 
26
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Щом ГЕРБ не може да се махне, следва Природния закон - на власт идва КББП (Коля Беся Бия Псувам)!
41
5
 
26
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До Байфидан37. Мисля,че доста изчерпателно поясних с думите-"Колкото по дълго във властта , толкова по-болезнено ще е сгромолясването от върха.По добре е да си отидеш с чест отколкото да държиш властта си с терор.Дори и тези,който сега крепят властта един ден ще се опитат да отхапят ръката която ги "храни".И това ще е краят,безславен.Жалкото ще е ,че имайки шанса да се впишат в историята те ще отидат на бунището ако не се осъзнаят навреме.
40
7
 
23
 
! Отговори
:)) преди 5 години
До БайфиданЗащо решихте, че натиска оказван от опозицията е точно да свали управляващото павителство от власт? Защото се страхувате за папото ли? В смисъл, започнете да си вършите онова за което сте избрани - да се грижите за държавата, народа! Ако не сте ГЕРБ и ОП на даржавната копанят то нищо друго нестава от вас ли?
39
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП трябва да бъде забранена!
38
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МНОГО ГО НАТИСКАТ БОРИСОВ, НАЙ-НАТИСКАНИЯ ЖЕНДЪР
37
30
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 32 армагейдончо. Амиииии, не позна. Тези "пророчества" за края на ГЕРБ ги слушаме от 10 години. Нищо особено няма да се случи, просто ще има нов мандат за Боко.