Кабинетът "Борисов 3" подложен на варварски натиск?

Опозицията обаче няма да успее да го събори, ще си изкара мандата
Обновена: 3 авг 2018 21:36 | 3 авг 2018 21:07, Камелия Цветанова
117

В момента депутатите довършват коктейлите си в някой курорт. Обстановката е тиха, тъй като няма кой да разпалва ежедневни вътрешнополитически скандали. Така да се каже – в депутатската ваканция разпри няма. Но задават ли се предсрочни избори или преформатиране на "Борисов 3" от друг сорт?

"Политиката е една провинциална балканска бакалница. Политическите разпри са махленски. Това е нивото на много от политическите играчи. От точно 82 години нито едно българско правителство не е било подлагано под такъв варварски натиск. Това е правителството на България, не на Бойко Борисов. Три са центровете на провокациите – президентството, БСП, грантаджиите. Кабинетът ще продължи да управлява. Няма икономическа или политическа причина да се очакват предсрочни избори", изтъкна журналистът Юлий Москов.

Според политолога доц. Иво Инджов политическият сезон е протекъл под знака на Европредседателството – успешно, без тежки гафове.

"Пропагандата беше силна. Държахме се добре на международната сцена. Не бяха постигнати големи успехи. Имаше някакво развитие със Западните Балкани, но ролята на България не бива да се надценява. Европредседателството е посредническа, рутинна дейност – не бива да се захласваме", поясни още той в "Денят ON AIR".

И щом говорим за власт, то няма как да не намесим и опозицията. Станахме свидетели на новата визия на БСП за България. Ежегодният митинг на партията на Бузлуджа също премина шумно, а според самите тях - дори успешно. Но накъде завива левицата?

"БСП наникъде не завива, защото от последните 2 години тя няма посока. Визирам ерата на Корнелия Нинова. Твърдят, че се краде. Ами, кажете кой краде и да го осъдим. В новата визия за България няма нито една цифра. Искат се някакви неща, но никой не казва откъде идват парите. Така фалира една държава. В това отношения БСП са шампиони с голям опит. Искат повече държава. Защо? Защото така се краде повече и по-добре", подчерта Москов.

По думите му няма абсолютно никакъв резултат от ежедневните скандали, които той твърди, че БСП продуцира.

"Вече цяла година стават бесни, ужасяващи разправии. И какъв е резултатът? Нула! Няма и половин процент промяна в електоралните нагласи. Тези скандали, които БСП продуцира всеки ден, нямат нищо общо с живота на нормалните българи. Тези скандали протичат само на телевизионния екран. Няма ги в обществото. Хората ги възприемат като забавно шоу, което няма влияние", поясни журналистът.

"БСП е опозицията, но друг е въпросът колко ефективно играят тази роля. С последните си изказвания, Корнелия Нинова се опита да открадне електорат от разпадащите се "Патриоти". БСП все още не е скъсала със зависимостите си от едрия капитал. Виждаме лобистки закон, след лобистки закон. Палатките очевидно притесняват властта. Протестите за Пирин също. Има глупотевини, но има и сериозни скандали", контрира доц. Инджов пред Bulgaria ON AIR.

В края на разговора гостите засегнаха темата с Истанбулската конвенция, която, както често се случва, породи полюсни коментари от тях. Според Москов целта на Конвенцията е атеизъм и погребване на християнските ценности. Иво Инджов пък смята, че в началото на дебатите за Конвенцията били направени няколко груби манипулации, поради които тя не мина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28 червен анонимник. Абсолютни глуппости си написал. БСП ли не иска властта? Айде бе. И стига с тая стара манджа за фалшифицирането на избори от ГЕРБ. Досега заловени са хора на ДПС и БСП ако си забравил. Поздрави на Манол Генов.
35
4
 
24
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Опозицията може и да не успее (то и никой не иска тя да успее) но хората ще си кажат тежката дума.И макар настоящите политици да смятат,че народната дума дупка не прави, много от тях ще опитата жилото на пчеличките,защото кошера отесня и търтеите станаха вкупом излишни.Хора бдете за да не ви преспът отново с омайни хвалебствия и лъжи,защото вашият живот и на тези след вас ще стане безсмислен.
34
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кабинетът Борисов 3 сам ще си отиде като изхарчи парите. Ще дава които поиска като на полицаите и след това фалит на държавата, но със сигурност Орешарски ще е виновен или Нинова.
33
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще върне Цв.Цв.парите от загубените дела в Стразбирг.Заради неговите спец акции
32
9
 
32
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Всеки изминал ден,увеличава разстоянието между народа и властта.Колкото по дълго бандата е във властта,толкова по болезнено ще е сгромолясването им от върха.Колкото по голям е терора,толкова по силен ще става отпора.Всяко действие има противодействие.И никой не е застрахован срещу гнева.Трети кух мандат. Сякаш са абонирани за властта.Жалко е.
31
8
 
25
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Нивото на опозицията е махленско,а на Управляващите какво бре Москов?
30
7
 
27
 
! Отговори
:)) преди 5 години
.... варварски натиск и ...Герб в кръгова отбрана! - Москов----------------------Сакън не бутайте ГЕРБ, бре! :)) Статутковото го устройва дебеланкото !
29
35
 
7
 
! Отговори
да живек герп преди 5 години
да е жив и здрав още 20-25 нрдини да е премиер и после нека стане президент!
28
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП за власт не говори. Тя ви вади кирливите *** ризи и ги показва на хората. Нормална реакция е да се погнуси обществото от всичко това. Но за герберската тролска гмеж е най-важно да повтарят като латерни - власт няма да видят. Вместо ГЕРБ да се постарае да се хареса и да не печели избори с фалшификации. Но те по друг начин не могат.
27
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бандити ще ви се да е така - да си крадете и да си живуркате щастливо - да ама не! Ще има разплата за 30 годишния обир на България гадове недни!!
26
11
 
26
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Да и аз съм за,Борисов 3 да си изкара мандата,че по изборите,като въстане роба да натика ГЕРБ направо в гроба.Много лаладжии от екрана славят,явно или не,шайката бандити узорпирала властта,но и те ще катурнат в екирисажа ,като козичките на баба Дора,защото хлябът е малко и не стига за всички гърла хвалещи властта.И тези агенции и медии които слугуват на властта ще си найдат и те смъртта.
25
22
 
7
 
! Отговори
До Манджев преди 5 години
Гагарин не е летял в космоса. Те затова го убиха.
24
25
 
8
 
! Отговори
insomnia преди 5 години
Борбата е безмилостно жестока.Аз пиша в работно време щот съм на гурбет.Кутевците заработват нощна смяна. Ха да видим кой ще фалира.Нинова може да е приватизирала задграничните дружества и Техноимпекс, ама те не могат да отделят за нощна смяна на трето и четвърто поколение гладни комунисти.
23
8
 
21
 
! Отговори
Манджев преди 5 години
Борисов 1,2,3,4,5,,6,7,8,9,.....и хоп-излетял в Космоса при Гагарин
22
21
 
9
 
! Отговори
опонент преди 5 години
Политиката на БСП е много последователна.Неразбирателството в народа - добре дошло за враговете.БСП търси /може би на посоки/, но търси да всее неразбирателство в народа.Постоянните бомбастични изказвнатия, големите суми които са извън въобръжението на обикновения гражданин следват идеята че една лъжа спомената 1000 пъти - става истина.Ролята на БСП не бива да се подценява. Техните действия трябва да се следят зорко от службите. Те разполагат със собствен ресурс и не зависят изцяло от Москва
21
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле каква фраза. Ще речеш, че Борисов вече са го заклали варварите и го пекат на шиш. Горкия. Което не му пречи да си купува къщи в Испания, острови в Гърция, и имения в Калифорния. Много се е отрудил. Сега да го съжалим и да пуснем една подписка да му съберем и малко парици. Да го зарадваме.
20
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА 14Поне МАЛКО не ви ли е срам??????????????????????? Никога ПОВЕЧЕ в България явно няма да има по-нагло, по-елементарно, по-просташко управление!!!!!!! Бих казал СЕЛСКО, ако не се страхувах, че ще обидя истинските, хубави хора, живеещи по селата!
19
3
 
23
 
! Отговори
безобразнобезподобие преди 5 години
*** Мунчев Муййов а абсолютно безполезен за българското общество,с изключение св.инките на хранилката.
18
27
 
12
 
! Отговори
bai ХУZ преди 5 години
бсп. ще види власт чрез избори ама друг път. Ролята и в бг е много отрицателна. Тя блокира създаването на истинска опозиция. За герб бсп. е изключително удобна, защото винаги ще ги бият с 5-6%. И те ще я подхранват лекинко за да не издъхне. Подкрепят я и олигарсите, защото така се формира статукво и стабилност за фирмите. За народа обаче остава само гол хуz.
17
37
 
10
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Нека вият червените кучета!И нямам предвид индианците.