Борисов: Само ние сме неуязвими от бежанци, Европа да ни следва!

От понеделник командироват още 40 граничари, снощи спрели 2 групи
Обновена: 4 авг 2018 15:08 | 4 авг 2018 15:05, Веселина Йорданова
361
Борисов: Само ние сме неуязвими от бежанци, Европа да ни следва!
Снимка: Правителствена пресслужба

България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент. Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят. Това заяви премиерът Бойко Борисов след инспекция на границата в района на Малко Търново.

Още по темата
Премиерът отбеляза, че натискът по границата е голям, но контролът е силен, а споразумението с Турция работи много добре. Борисов изтъкна, че над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо година.

Министър-председателят съобщи, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и допълнително 50 души от специалните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, след като наскоро бяха получени 180. Граничарите са напълно обезпечени и с необходимото им облекло.

"Доволен съм много от усилията, които се полагат. Българите имат храбри и добре подготвени граничари", заяви премиерът. Той отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната.

"Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е – дължим го на всички граничари, които денонощно пазят границата", каза още Борисов и добави, че най-изявените ще бъдат наградени.

Две групи мигранти са били спрени снощи да влязат нелегално в България от турска страна, стана ясно при посещението на премиера.

На въпрос за арестуването на Димитър Желязков - Митьо Очите в Турция, премиерът коментира: "Още вчера се свързахме с турските колеги. Разговаряхме с техния вътрешен министър и час след това беше задържан". В момента се работи по документите за екстрадиране.

"Действа се експедитивно, нямам съмнения в правната система на Турция", заяви Борисов. У нас по случая работят специализираната прокуратура под наблюдението на главния прокурор.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука разни *** писали,че герб управлява 6 г от 9 10 г управляват .Единственото ясно е ,че ББ стана 200 кила ако преди не беше 100 сега от 100 стана 200.Българите искат поне един ден в живота си в ръцете си да имат един куп пари и да може да влязат в магазина да си купят каквото си решат а не да се чудят сирене ли хлябв ли яйце ли.ББ държи пенсиите 200 и минималната 500.Българите искат да може да има семейство и да живеят е как да стане той едвам оцелява.
255
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неуязвими сме, щото сме бедни като църковни мишки. А не щото Борисов ни пази.
254
11
 
3
 
! Отговори
До 259 преди 5 години
Докато БКП/БСП беше 10 г. на власт, всичко се подобри - мин.заплати - 2000 лв., пенсии - 1000 лв., помощи - 1000 лв. Построиха всички магистрали, обещани преди 65 г. от соц. време, положиха нови водопроводи и канализация във всички квартали на София, ремонтираха всичко - улици, пътища, построиха спортни зали, училища, детски градини, пречиствателни станции и т.н.Всичко естествено е шега и го направи ГЕРБ за 6.5 г. Само намали заплатите, дадени от БКП/БСП.
253
6
 
6
 
! Отговори
Политически пророк преди 5 години
До Провалилата се БСП.Най големият грях на комунистите е ограбването ресурсите на икономиката на България и народа,което наложи младежите да се спасяват на запад,бягайки от червената олигархична ч&ума.Избитите българи след 1944 година е по малкият им грях.България се обезлюдява без война.Те затриха майка България!
252
3
 
6
 
! Отговори
До 260 преди 5 години
Имаме приятели - италианско и английско семейство. Те казаха, че много им харесва в България на морето (в Балчик) и всяка година ще идват тук. Харесва им животът, спокойствието, отношението на хората.
251
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам познати, немско семейство, казаха, че тази година идват за последен път. Така че, браво, това е начинът. Скоро даже свинете от Румъния сами ще се отказват.
250
4
 
8
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
249
5
 
16
 
! Отговори
и още от коментара.. преди 5 години
а малката къщичка в Барцелона за1.5 милиона евро, както и 2 милиона за дребни разходи за либето с детенцето му? А кой го излъга с 1 МИЛИЯРД в Казахстан, които даде за инвестиции и му ги откраднаха? И колко милиярда още на Катар, Люксембург и Швейцария, а на Вирджинските острови? Кака ви Импексова може само да мечтае за такива кражби. Или всичко за Чичо Скрудж е фейк, а? Хайде мишоци, защо мълчите?
248
5
 
13
 
! Отговори
Част от коментар в . преди 5 години
Добре се, а милиярдите На Батко Бочи, как ги спести като имаше само 24 000 лева в сметката? А замъчето от 300 000 000 милиона до Лис Анжелис, от закуските май ще е. А колата на милото му детенце за 1.5 милиона долара, Бугати Чирон, да не е спестил от командировките, а 480 милиона иззето от американците като прани пари в Саудитска банка, а 3.5 МИЛИЯРДА застопорени от сената в щата Делауеър, офшорния щат на САЩ, а малката къщичка в Барц
247
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2050-а год ще е преброяването на последния българин, после ЕС ще си засели бежанците тука. Заплахата е ЕС и неграмотните Тикви във Плоша няма нито един бежанец Дебелиия неграмотен Тиквар реши да се прави на Орбан до оня ден лиза гьза на Меркел и пълнеше ЕС с мигранти.
246
10
 
6
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
245
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Провалилата се БСП Смени плочата, че се изтърка от постване вече. Искай нова от тези, които ти плащат.
244
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Sharkвикаш, европа ни съсипа въпреки усилията на много способната ни пост комунистическа командрисваша каста? европа ни съсипа защо и как? откъде излизате такива рета рди бе
243
6
 
27
 
! Отговори
Shark преди 5 години
България не е неуязвима за бежанци. Те просто не искат да стоят в тукашната мизерия. Европа ни съсипа и ни докара до това състояние, сега ще си бере плодовете от това.
242
7
 
11
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
241
0
 
21
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Тука и без граничен контрол да има пак няма да стъпи един бежанец. Един скандинавец от Гана разкаваше че там взимал 500 евро заплата и не стигали за нищо. Хахаха смях!
240
2
 
16
 
! Отговори
късметлии преди 5 години
ТОЛКО "ДОБРЕ" ЖИВЕЕМ /родените тук/ ,ЧЕ И БЕЖАНЦИТЕ /бягащи от войната/НЕ ИСКАТ ДА ОСТАВАТ ТУК !!!!
239
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Борисов изтъкна, че над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо година....Той отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната....------Сам не си вярва какво говори.
238
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нинова е крадец и то БРУТАЛЕН, докачи ли властта край с вас."---Гербаджиите са ненадминати, по всеобщо признание!
237
1
 
5
 
! Отговори
Бългаско и Родно преди 5 години
Държиш картата наобратно Сикарски ... Иначе на други се смеехте...