Борисов: Само ние сме неуязвими от бежанци, Европа да ни следва!

От понеделник командироват още 40 граничари, снощи спрели 2 групи
Обновена: 4 авг 2018 15:08 | 4 авг 2018 15:05, Веселина Йорданова
361
Борисов: Само ние сме неуязвими от бежанци, Европа да ни следва!
Снимка: Правителствена пресслужба

България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент. Българският вариант, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят. Това заяви премиерът Бойко Борисов след инспекция на границата в района на Малко Търново.

Още по темата
Премиерът отбеляза, че натискът по границата е голям, но контролът е силен, а споразумението с Турция работи много добре. Борисов изтъкна, че над 2500 човека са върнати по страни на произход за близо година.

Министър-председателят съобщи, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и допълнително 50 души от специалните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, след като наскоро бяха получени 180. Граничарите са напълно обезпечени и с необходимото им облекло.

"Доволен съм много от усилията, които се полагат. Българите имат храбри и добре подготвени граничари", заяви премиерът. Той отбеляза, че има около 200 мигранти в центровете в страната.

"Всички спим спокойно и си мислим, че това е даденост, а то не е – дължим го на всички граничари, които денонощно пазят границата", каза още Борисов и добави, че най-изявените ще бъдат наградени.

Две групи мигранти са били спрени снощи да влязат нелегално в България от турска страна, стана ясно при посещението на премиера.

На въпрос за арестуването на Димитър Желязков - Митьо Очите в Турция, премиерът коментира: "Още вчера се свързахме с турските колеги. Разговаряхме с техния вътрешен министър и час след това беше задържан". В момента се работи по документите за екстрадиране.

"Действа се експедитивно, нямам съмнения в правната система на Турция", заяви Борисов. У нас по случая работят специализираната прокуратура под наблюдението на главния прокурор.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
1
 
! Отговори
Грифин преди 5 години
*** жалък. Бежанци няма защото те не са решили да влязат. Последното нещо, което ще ги спре е някаква скапана оградка и бат ти Бойко. С подобни изказвания само показва за какви балами ни взема бащицата.
295
3
 
4
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Госин Борисов, моля ви, направете така че да спечеля от тотото.
294
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
ами направете си извода и бежанците не искат да минават през бьлгария що затеритория е това
293
4
 
5
 
! Отговори
До 303 преди 5 години
"КОЛКО Е ВЕЛИК САМО Г-Н Борисов, от него струи една божествена светлинае, пък и гле0да много умно. Браво, щастливи сме, че имаме такъв водач." Много си прав!!! Г-н Бойко Борисов е велик!!! Той командва целия свят, казва кой какво да прави, откъде да изгрее слънцето, накъде да дух.а вятъра, кога да вали и т.н.Червените другари вече са го оценили доста добре и това ни радва! Значи и те признават, че е велик!!! Може и знае всичко. Той е човекът слънце. Браво г-н Борисов, само така!!!
292
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не престава да ръси глупости и лъжи. Ама смешни: "България е на практика единствената неуязвима от мигранти до този момент."---Да му се ядосваш ли, да му се смееш ли? Абе, я да му тегли човек една майна, па да го забрави.
291
1
 
5
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Бежанците като чуят за България и я заобикалят. Това е причината . А граничарите, полицаите и всички подобни ги знаем колко струват. Тези като говорят сами си вярват.
290
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЛКО Е ВЕЛИК САМО Г-Н Борисов, от него струи една божествена светлинае, пък и гле0да много умно.Браво, щастливи сме, че имаме такъв водач.
289
0
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Ако не беше толкова трагично щеше да е смешно. Този май наистина ни взима за "Лош човешки матрял" и мисли, че му вярваме.
288
13
 
7
 
! Отговори
Мегз преди 5 години
Влюбена съм в този мъжага !!!
287
5
 
22
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 5 години
До ОставкаНикаква оставка !!! Другарят Борисов е надеждата на Западните Балкани !!! Даже е надеждата на планетата Земя ! И на цялата Слънчева система !!! Слава,слава,слава !!!
286
2
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До до 294Евалла,бате !!!
285
0
 
12
 
! Отговори
Оставка преди 5 години
Оставка!!!
284
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
затегнахме така границата че каналджиите вдигнаха мизата и станаха милионери в зелено
283
1
 
37
 
! Отговори
Българския модел преди 5 години
Беднотия, глад, корупция, мизерия и липса на всякакъв ред и правила. Дори афганистанци и пакистанци бягат далеч от тук.
282
17
 
3
 
! Отговори
DEAD Inc. преди 5 години
Аве Бойко може много да го плюят, ама направи доста неща. Направи линии за метрото от точка А до точка Я. А БСП за цялото си управление сътвориха един голям *** заедно с ония ци,гани от ДПС.....
281
16
 
7
 
! Отговори
До 283 преди 5 години
"В тая гнила държава няма кой да дойде ..." Ами, да. Тук идват само руснаците. Налазиха ни отвсякъде. Те са си свикнали да живеят само в гнили държави, като например Русия. Руснаците масово се преселват в България и вече са 400 000. Строят затворени селища и комплекси, купуват апартаменти като за последно. Причините може да са 2: 1. В България е прекрасно и се живее добре. Спокойно е и сигурно. Иначе щяха да се притесняват да припарят тук. 2. Путин ще ни прави тяхна република като преди
280
0
 
14
 
! Отговори
Емигрант преди 5 години
Проблемът е, че от българския вариант бягат не само мигрантите, но и самите българи! Аз бих бил по-съгласен да ни е процъвтяваща родината, pa макар и да поналазена от няколко хиляди пришълци, от колкото да си изкарвам хляба на майната си и да се виждам с роднините си само по skype!
279
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неуязвим си, защото като дойдат и като видят, че *** са толкова гладни, че могат да ги изядат и се изнасят за Европа...
278
2
 
25
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Ей ,не можем да си легнем да спим преди да чуем за поредната простотия но тоя ***!
277
1
 
23
 
! Отговори
Този не си дава зор преди 5 години
и да лъже добре! Или се изхаби от лъжи! Минават емигранти, но не ги отчитат. Лъжат с данните и после лъжат върху лъжите. Бъзльо, когато трябваше да затвори границата, так клекна на Меркел, сега лъже да замаже клякането си. Ти бива, бива, ама катова нахалство с лъжи, та и не го изкусурява тъпчото подлец!