Елитна проститутка на морето припечелва €3 хил., за седмица!

За младите англичани и германци вече сме секс дестинация
Обновена: 4 авг 2018 12:43 | 4 авг 2018 07:45, Веселина Йорданова
206
Елитна проститутка на морето припечелва €3 хил., за седмица!
Снимка: архив, БулФото

До 3000 евро на седмица изкарват елитните проститутки в големите курорти по морето. Техните по-скромни колежки, които пресрещат туристите по крайбрежните алеи – към 300-400 евро. Толкова са стигнали печалбите за юли, а за август се очакват и по-големи, пише "Труд".

За младите англичани и германци страната ни вече се ползва с име на секс дестинация. Тук повечето момичета са хубави, а цените са по-ниски от Испания, Италия и дори от Гърция.

Над 20 000 българки упражняват най-древния женски занаят, като от половината до две трети от тях "работят" в чужбина – предимно в Западна Европа, но е голям и броят на гурбетчийките в Гърция и Кипър. Печалбите там са в пъти по-големи – могат да стигнат до 40 000 евро на месец, но имат и по-големи разходи. Това сочат от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) в свое изследване за трафика на хора с цел сексуална експлоатация от юни тази година.

Експертите от ЦИД разделят пазара на секс услуги на три. На най-долното ниво са проститутките, които обслужват на открито – на ТИР паркинги, гранични пунктове и мотели край магистралите, на известни сборища в големите градове, край жп гари и автогари, обходни пътища и др. Според изследването те могат да имат от 7 до 20 клиенти на ден, а тарифите им са от 7 до 15 евро в зависимост от вида на услугата. На Запад плащането е от 30 до 50 евро.

На второто ниво са проститутките, работещи на закрито. Сред тях са тези, които се продават в публични домове и клубове за масажи, наемат апартаменти или стаи в евтини хотели и хостели, работят в еротични клубове "с консумация". В същата категория попадат и момичетата "на повикване" на адреси. Смята се, че те обслужват от двама да шестима клиенти на ден. Цените при тях започват от 30 до 50 евро на сеанс и стигат до 200 евро, ако бъдат наети за цяла нощ. Тарифите им са по-близки до тези на колежките им в Западна Европа.

На най-високото трето ниво са елитните проститутки. Според изследването на ЦИД там попадат модни и рекламни агенции, импресарски компании и други структури от развлекателния бизнес. При тях сумите са по договоряне и понякога могат да стигнат до 500 евро нa сеанс, а на Запад – и до 3000 евро.

От ЦИД сочат, че пазарът на проституцията, който допреди години бе контролиран изключително от организираната престъпност, в момента е значително по-фрагментиран и децентрализиран. Под контрола на мафията са останали предимно курортите, като и по-голямата част от трафика към чужбина.

В Германия действа Закон за защита на проституиращите, който бе приет на 21 октомври 2016 г. и влезе в сила на 1 юли 2017 г.

Сред акцентите е издаване на задължително разрешително за упражняване на най-древната професия и документ за регистрация на проституиращите.

Законът задължава лица, които се занимават с проституция или възнамеряват да го правят, да заявят това пред съответните власти. Следва разговор, по време на който им се обясняват правилата по новия закон, социалното законодателство, възможностите за прегледи при специалисти. Следва задължителна здравна консултация.

Валидността на документа е две години, а за проститутки под 21 г. – една. При удължаване на валидността лицето трябва да докаже, че всяка година е провеждало здравни консултации, а ако е под 21 години – на 6 месеца.

Разрешително не се издава на осъждани през последните 5 години за сводничество, изнудване, пране на пари, измама и др.

Всяко нарушение се наказва с глоба до 10 000 евро, а при по-тежки случаи и с лишаване от свобода. Ако клиент откаже да ползва презерватив, глобата е до 50 000 евро.

По непотвърдени данни, изнесени в медиите, най-малко 400 000 жени проституират. Само в публичните домове са поне 89 500. В хотели, барове и телефонен секс – към 179 000. Според експерти годишният оборот е между 14 и 15 милиарда евро.

Проституцията в Гърция е регламентирана със закон, който изисква от „труженичките” да се регистрират в полицията. За целта получават сертификат за упражняване на дейност, който се подновява на всеки три години. Медицински преглед минават на 15 дни. На омъжените жени е забранено да упражняват ”професията”.

Неспазването на закона се наказва със затвор до 3 месеца. През последните години на еротичния фронт преобладават гъркини (80%), а не чужденки. По данни на изследване на атинския университет „Пандио”, ако в началото на икономическата криза през 2008 г. половин час „любов“ е струвал средно 50 евро, към днешна дата за същите услуги тарифата е 20 евро.

Публичните домове в Гърция са лицензирани. Много от жриците се оплакват, че работата им е намаляла значително, затова свалят тарифите. На улицата се намират жрици и за 10 евро. Между тях има и българки. Риск за клиента е да попадне на ХИВ-позитивни заради липсата на отчет за здравния статус на чужденците.

323 българки са станали жертви на трафиканти на хора, които са ги продавали за проститутки, сочи доклад на комисията за борба с трафика на хора. От пострадалите 32 са били непълнолетни. През 2016 г. принудените да продават телата си са били 447, а през 2015 г. – 409. Седем мъже също са били трафикирани, за да проституират.

От МВР казаха, че при т. нар. елитна и клубна проституция са въвличани момичета от български произход, образовани и владеещи чужди езици. Уличните секструженички пък са предимно ромки, с нисък социален статус и без образование. Най-често жертвите са от районите на Плевен, Сливен, Пловдив и Пазарджик. През миналата година общо 40 лица са били осъдени или санкционирани за трафик на хора. Повечето от тях са сводници. Самите проститутки биват преследвани от закона за доходи, придобити по неморален начин.


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
8
 
! Отговори
Ганка преди 6 месеца
"Елитна прoститутка на морето припечелва €3 хил., за седмица!"

Това обява за работа на българки ли е???

Заплатата е добра. Ш'ъ дойдЪ.
175
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
къде е велият специалист всезнайко каролев и професора константинов да дадат мнение по ситуацията.
174
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Авторката бърка понятията Печалба и Доход.
Проститутката има големи разходи и тази разлика е съществена!
Статията звучи като реклама от времето на тройната коалиция.
173
2
 
12
 
! Отговори
Да добавя преди 6 месеца
До ЕКСТРА 171 И аз си мисля че им готвят по един касов апарат на дупета. Тая статия за такива големи пари , не е току така.
172
0
 
5
 
! Отговори
12 преди 6 месеца
До 1,предполагам,че с написаното /резерва/излишъка в бюджета,ще стане толкова.
171
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
А къде е влади финансовия министер,веднага касов апарат,и резерва ,след намереното злато ,от фандъкова,ще стане 4милиарда,ако не минда стоянова да се заеме,тя е счетоводителка,разбира от финансии.
170
1
 
10
 
! Отговори
На наливната бира преди 6 месеца
слагат акциз. Интересно ми е - кога и на sex-a ще сложат?
169
0
 
16
 
! Отговори
174 анал либераст преди 6 месеца
Кой те излъга, че западнячките не са проститутки? Просто са по-прагматични от нашите жени и гледат първо да вържат някой глупaк, а след това си докарват допълнителни доходи. Не се доверявай така наивно на пропагандата в мейнстрийм медиите.
168
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
крайно време е да легализираме и тук.. поне 1 млд лева на година от данъци ще прибира държавата, вместо мутрите..
167
3
 
29
 
! Отговори
мед сестра преди 6 месеца
Аз за кво ли се блъскам за 800 лева... Професионално мотивираща статия сте пуснали, днес. бг
166
0
 
16
 
! Отговори
ЕКСТРА преди 6 месеца
ЕКСТРА ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИ МУ НАХРАНИ ГЛАДНИЯ НАРОД С 5000 € И АЗ ЩЕ ЛЕТУВАМ НА МОРЕТО В БЪЛГАРИЯ !

АААА КАК ГИ Е ЯД ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ИМ СЛОЖАТ ФИСКАЛНА ПАМЕТ НА ЖРИЦИТЕ ОТ НАП ХИ ХИ ХИ ХИ ХИ !!!
165
1
 
22
 
! Отговори
Буюк Шашкън Ефенди преди 6 месеца
Елитна да разбирам певачка дупетатка или говорителка от телевизиите. Те най малко 3 хиляди взимат -плюс бакшиш след сеанса Освен това получават и безплатен билет за Лувъра, закуска обяд вечеря и разходка в Елисейският дворец.И личен прислужник за деня Макрон.На изпроводяк лично Папата римски и мие краката.
164
4
 
19
 
! Отговори
юбералес преди 6 месеца
До Анонимен
В Париж елитната *** те взима с ферари от хотела, води те на ресторант, където разговаряте за политика футбол и икономика, плаща сметката, води те във луксозна вила, където правиш секс и ти се ***, прави ти масаж, дава ти да покараш ферарито и те връща в хотела. За 24ч - 5000 евро.
163
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Елитна *** може би означава, че обслужва елита. Означава ли, че съществува понятие като елитен обслужващ персонал. Проститутката си е ***. Тази статия ми намирисва на долно пробна реклама. А колко печели един наркопласьор. Бихте ли ни казали.
162
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-безопасните проститутки са Лиляна и Курнелия.
161
4
 
23
 
! Отговори
Данчето преди 6 месеца
Ми като нямате акъл, проституирайте! Аз имам и сега ще направя едни бързи 30 милиона от новата тикет система на София. Само ще трябва да падна на колене и да целуна ръка на Кръстника-тиква.
160
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така е мутрите с желание без образование всичките живеят в къщи за милиони и тнт.
159
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не искам да уча, нищо не искам да знам. Важното е, че имам желание да съм богат.
Не искам и да работя... "желанието е важно" каза един УМЕН човек в един форум! :)))
Желая само пари, без работа! И опит не ми трябва! Само желание!
158
3
 
40
 
! Отговори
Еми преди 6 месеца
3000 евро е абсурд, тая статия май има за цел да зариби млади момичета да тръгнат към морето, на седмица се изкарват преко сили 3-3500 ама лева, от тях около 2000 лева за куки сводник и терен, още 200-300 за бакшиши по хотели, таксита заведения, чисто остават до 1000 лева на седмица, в София цените са по-ниски ама се изкарва повече отделно, ако си по дискретна може да си спестиш ненужни раходи за отрепки, и да си ти остават по 9-10 хиляди на месец
157
3
 
15
 
! Отговори
До 161 преди 6 месеца
А ти явно си някое работодателче, което търси будали да му бачкат за минимална,като не искате да давате европейски заплати в чужбина ги дават.