Гладна стачка в пощите: 12 служители протестират

Те протестират заради спрени пари и ваучери за храна
8 авг 2018 16:00,
29

Гладната стачка в "Български пощи" се разраства. Дванадесет са вече служителите, които ще гладуват заедно с колежката си Златка Младенова, която отказва храна вече седмица заради спрените пари за клас прослужено време и ваучери за храна.

Младенова обяви, че здравословното състояние ще ѝ позволи да издържи със сигурност до понеделник. Тя настоява за среща с премиера Бойко Борисов, на когото да обясни защо е пристъпила към гладуване, пише Bulgaria ON AIR.

С новия колективен трудов договор от тази година за служителите на "Български пощи" са определени ваучери за храна в размер от 100 лв. Заплатите на работениците обаче са изключително ниски - около 500 лв.

Причината на Златка Младенова да обяви гладна стачка идва от колективния трудов договор, а самата тя обяви, че е стигнала до решението след тормоз от страна на работодатели.

По думите ѝ това включва спиране на ваучери, премахване на клас прослужено време и отнемане на 4 дни от отпуската. Младенова беше категорична, че това са само нещата, които са преляли чашата на търпението.

От синдикалната организация "Защита" пък добавиха, че това е тормоз, който се отнася до всички служители на държавния и общински сектор.

Синдикалните членове в "Български пощи" настояват да се вземат мерки за лошото състояние на работните им места, които включват нови столове, климатизация на помещенията, пари за облекло и да се дадат ваучерите за храна.

Служителите, които са обявили гладна стачка в "Български пощи" настояват за оставка на ръководството на дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Абе Босия умре ли от глад вече? Нали и той стачкуваше :))))))))))))))
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оф, наистина са им много ниски заплатите, ама тия дейности, за които им плащат, вече са твърде елементарни и много успешно се извършват ако и не съвсем от машини, то поне без нужда от специални служители. Пощите в сегашния си вид отмират по пътя на естественото развитие.
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То писма вече никой не пише, за колети си има куриерски фирми, сметките в Изипей, пенсията по банков път, по желание, за много немощните, може и в къщи може да я носят, за какво съществуват още тия пощи, не знам. Поне в големите градове са напълно излишни.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдеееее - сега е техен ред.
2
5
 
15
 
! Отговори
Св. Теофил преди 5 години
Богородични пости е, полезно и здравословно е!
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
последно влязох в поща преди седмица - да си платя тока... постоях, повъртях се 5-10 минути с един пенсионер, па си тръгнах... той остана да си чака пенсията Отвън две от пощаджийките пушеха, вътре една беше много заета.. иначе хубаво, тихо, спокойно уютно някак си за работа... зимата парно си имат...