Пушим по-малко нелегални цигари. Борисов: Да не жънат канабиса, чакаме ги!

Премиерът очаква поне 300 млн. повече от борбата с контрабандата
81
Пушим по-малко нелегални цигари. Борисов: Да не жънат канабиса, чакаме ги!
Снимка: БТА

5,8% е делът на контрабандните цигари у нас за първото тримесечие на 2018 г. Данните са от традиционното изследване на инициативата срещу нелегалната търговия.

Това е спад с 0,8 на сто спрямо последното тримесечие на 2017 г. и е най-ниското ниво на незаконна търговия с цигари, откакто проучването се прави в България.

То бе представено в присъствието на премиера Бойко Борисов, който определи резултатите като много добри. Той съобщи, че задържаните трафиканти са 77, като сред тях има и деца.

"Много сериозно сме се подготвили за "жътвата" на канабиса, съветвам жътварите да не отиват да жънат", предупреди Борисов.

Изследването показва, че основните марки цигари, които се разпространяват нелегално, и собствениците на тези марки, остават едни и същи. Системно се появяват и нови марки, които излизат на пазара в цялата страна внезапно и бързо, заменяйки други масово предлагани варианти.

Близо 20 тона нарязан тютюн и над 10 милиона тона къса цигари са били заловени от органите на МВР през последните шест месеца, обяви вътрешният министър Валентин Радев. 553 са досъдебните производства, които са били образувани през последните шест месеца за нелегално разпространение на цигари.

Премиерът изтъкна, че статистиката е показателна, че България се справя с контрабандата на цигари. Според него добрите показатели са постигнати и благодарение на личното ангажиране на прокуратурата по тази тема. По думите му държавата няма никакво намерение да отстъпва, а точно обратното.

Според него добрите резултати в борбата с контрабандата оказват положително влияние и на приходите в бюджета, който в момента е на излишък. Това пък дава възможност да се отпускат повече средства не само в социалната сфера, но във всички останали.

Борисов очаква тази година, благодарение на борбата с контрабандата, с 200-300 млн. лева да е минимумът, който ще се събере в повече в бюджета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Убиват с рак пакети преди 5 години
МАсовите убиици картират дъното на тропосферния океан и трайно увреждат милиарди живи дневно.НА тези пакети се дължи и големия брой убити с рак вкл скоротечен/ в комбинация с хлор токсични канцерогенни водни разтвори продавани вместо питейна вода.НЕ тютюна прави рак..Тютюна е лечебна билка.Цигарите се пушат чрез зарибяване провеждано от мед мафията.
63
0
 
0
 
! Отговори
ЦАкат ни с рак пакет преди 5 години
Нагли престъпници на власт разпространяват милиони тежко терористични канцерогенни цигарени пакети дневно.пакетите имат инсталирани тежко вредни холограмни оръжия позволяващи на жестоки врагове да следят дъното на тропосферния океан..Около всеки терористичен пакет с ракови надписи и снимки се формира специфичен аномално активен тежко вреден обем/ясно видим .Дайте това на Борисов /от доклад до ООН е
62
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
10 милиона тона къса цигари - нещо не сте наясно с мерните единици. Я си проверете дипломите, за кой клас са.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо общо с нелегалните цигари, ама може да има с канабиса, кой знае.
60
3
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
В грешка си, няма как да ти се отчитат, когато бизнесът е твой чрез поставени лица. Затова е много правилно да поставят точно тази снимка за оприличаване на най-големия в занаята !
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, защо сте сложили снимка на Боко, бе! Той няма нищо общо с нелегалните цигари! Е, "отчитат" му се някои, ама той откъде да знае кой и за какво? :)
58
2
 
11
 
! Отговори
алОООУ преди 5 години
Простите фуражкаджии пак всичко на тях приписват, специализирана агенция, която контролира това няма ли алооуу.Това МВР златно бе, а и кадрите му все с тумбак напред(буквално)
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв канабис. Само амфетките на Боко.
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно тъй гробажиите канабисчии да не жънат сега канабиса, че опозицията гледа под лупа и след сужуците да не лъснат и канабисите, че резила ще е пълен.
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нама толкова циничен индивид!!! Този е емблемата на мафията в България!!!
54
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаш да кажеш, че по-малко сте хванали
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДВАМАТА НАЙ-БЕДНИ ПОЛИТИЦИ В БЪЛГАРИЯ СА БОРИСОВ И НИНОВА-РАДЕВ.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Загрижил се е да не хванат някой мафиот със дрогата.
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този % е по метода - ,,Обръщаме контейнера с *** и броим!!" ! И представете си, в контейнера пред полицията не са открити кутии с бандерол.....!
50
1
 
22
 
! Отговори
да да преди 5 години
Бойко ходи с Цветанов от плаж на плаж да си клатят топ.ките, ама файда за държавата - никаква.
49
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Борисов е най-бедния политик в Европа. Има само спестени пари от закуски и неизползван годишен отпуск. Много работи и все за народа. Банката е на Цветелина.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето кой казва на разпространителите на дрога, кога да жънат кога да не жънат и къде и зад кой ъгъл ги чакат и зад кой ъгъл не ти чакат.
47
3
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Споко Баце, ще го оставим ти да си го жънеш. Все пак твоите хора го садят. И да не забравяме онзи доклад на ЦРУ, знаем ,че и дурги неща си продавал.Лошото е, че и да те сменим другите от червената партия са още по-корумпирани :(
46
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Грузия легализират канабиса за лична употреба, тоя тук още лови нарушители!
45
4
 
21
 
! Отговори
МАФИЯТАСКРИЗИСЕН ПР преди 5 години
НАПОСЛЕДЪК,СЛЕД КАТО ДЕБЕЛОПЛАТЕНИТЕ С НАШИТЕ ПАРИ КЛАКЬОРИ НА МУТРАТА, СА В ОТПУСК ПО РАЗНИ ЕКЗОТИЧНИ МЕСТА,ДОКАТО НАРОДЪТ ПОДСМЪРЧА В ЖЕГИТЕ И ДЪЖДОВЕТЕ И НЕ СМЕЕ ДА СИ ПОМИСЛИ ЗА ПОЧИВКА, БОКО Е РЕШИЛ САМ ДА ПРАВИ РЕКЛАМА.ВСЕ ПО-НЕИСТОВИ СА ОПИТИТЕ НА ПРЕСТЪПНАТА МУТРА ДА УБЕЖДАВА,ЧЕ Е ДЪРЖАВНИК И НЯМА НИЩО ОБЩО С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ.ЛЪЖЕ КАТО РАЗПРАН: ИЗЛИШЪК 2 МИЛИАРДА, ИКОНОМИКАТА В ПОДЕМ,ДОХОДИТЕ СЕ ПОВИШАВАТ И НАРОДЪТ ХУКНА КЪМ БАЛИ, МАРБЕЯ,ОСТРОВ В ГЪРЦИЯ,КЪЩА В БАРСЕЛОНА.ЛЪЖЕЦОО