Започват проверки в центровете за деца с увреждания

Ще се проверява качеството на на услугите, които се предоставят
8 авг 2018 22:50, Анисия Иванова
2
Започват проверки в центровете за деца с увреждания
Архив: Булфото

Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ започна проверки в Дневните центрове за деца/младежи с увреждания (ДЦДМУ), съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Целта на инспекциите е да бъде направен актуален преглед на състоянието и качеството на услугите за деца с увреждания, предоставяни от общини и лицензирани доставчици на социални услуги. Ще бъдат изследвани мерките за осигуряване на социални, здравни и интегрирани здравно-социални услуги за деца.

Проверката ще обхване 91 дневни центъра и ще приключи в края на септември 2018 г. Тя ще бъде извършена чрез проучване на документацията, анонимно анкетно проучване, беседи с персонала и потребителите, наблюдение на материалната база и работата.

След приключване на проверките ще бъде изготвен анализ и ще бъдат направени предложения за подобряване на качеството на услугата. Информацията ще бъде предоставена на министъра на труда и социалната политика и на кметовете на общини.

Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова и главният директор на Главна дирекция "Контрол по правата на детето" Камелия Николова инспектираха дейността на ДЦДМУ "Свети Врач" в София. Услугата се посещава от 31 деца, с които работят 8 специалисти - психолози, социални педагози, рехабилитатор.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Проверката пак се прави на обратно. ОТГОРЕ трябваше да започнете, не от долу. Как се разпределят парите отгоре, къде отиват? Защо не ги проверявате тях? Защото са 'ваши' хора.
1
0
 
4
 
! Отговори
Ветеран преди 7 месеца
Трябва да се провери и общинска фирма Социален патронаж - София. Ползваме
" услугите" й от почти 20 год. Служителите й се възползват от факта, че ползвателите са възрастни, безпомощни и беззащитни хора и си позволяват да им доставят често некачествена и малограмажна храна, а ролята на социалния работник е да ги посещава един път седмично, за да си поговорят. За тези 20 год. нещата вървят надолу, а сумите за плащане нагоре.