Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да воюваме заедно!

Премиерът поздрави участниците в учението "PLATINUM LION 2018"
111
Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да воюваме заедно!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов поздрави участниците в многонационалната съвместна подготовка "PLATINUM LION 2018" за изключително добрите резултати.

"С тези учения ние променяме мисленето, учим се да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион“, каза Борисов. 

За първи път процесът по планиране и провеждане на подготовката е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България.

"Поздравявам българското командване, за първи път планират, ръководят и са се справили прекрасно с това мащабно занятие", отбеляза премиерът по време на заключителната церемония, която се проведе на Учебен полигон "Ново село", съобщиха от правителствената пресслужба.
 
"Едно прекрасно съоръжение за подготовка, тренировка и възпиране е съвместната ни база, която заедно с американските колеги имате възможност да използвате тези дни", добави министър-председателят.

В учението участваха 700 военни от България, САЩ, Сърбия, Черна гора, Грузия, Албания, Молдова, Румъния.

Борисов каза, че при одобрение на проектите за превъоръжаване на Българската армия трябва да се вземе предвид съвместимостта с армията на НАТО.

"Решили сме да вложим 3-4 млрд. лева в превъоръжаване, въпреки че има много други сектори, които имат нужда, затова новото оборудване за армията трябва да бъде ефикасно, евтино, съвместимо с това на партньорите от НАТО, а и да бъде взето предвид мнението на военните експерти", заяви Борисов.

По думите му не е било далеч времето, когато на Балканите сме воювали, а днес се учим да се отбраняваме заедно и да гарантираме сигурността на Черноморския регион.

В рамките на учението, което се провежда от 30 юли до 10 август, военните демонстрираха съвместно взаимодействие по време на мироподдържаща операция, обезвреждане на паравоенни и радикално настроени фракции, действия по почистване в градска среда, задържане на заподозрени и евакуация на ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
9
 
3
 
! Отговори
Импийчмънт преди 5 години
До Отговор до 62Той и кРадев е там.
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
към анонимен 71 във връзка "хитрака" 58Със *** е скрит епитетът "тъna". Няма да се учим да се обиждаме, я. То се вижда на кого му е къс акълеца.
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМного ти е *** манипулацията бе, мой човек. *** то е така - по наръчник манипулация не става, особено когато наръчникът е правен от ***. То само със злобария не става, акъл трябва. Новата евтина опорна точка "Нинова", дето я развиваш в прозрачни варианти не минава, изгнил е матриялът, ще ти падне върху рахитичната кеферица.
70
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце хубаво отишъл там ами що едно оръдийце ей тъй случайно не гръмна до като той е бил зад него се питам ей тъй случайно от нищото. А пък ако иска модерно и евтино най-вече евтино въоръжаване да даде поръчка на китайците те ще направят евтино оръжие, може и да е малко ментеливо да излезе сега, но такива са възможностите на държавата сега а и България не воюва с никого да не говорим че армията ни се брои на пръсти.От където и да го погледнете сме шах и мат.
69
4
 
27
 
! Отговори
ss преди 5 години
Врага е зад океана, кой бомбандира София преди 70 години? Кой ни готви за пушечно месо? Отидете в Плевен на панорамата разгледайте оръжията на воюващите страни, все американски, правете си сметка кой и защо има изгода от от това да има войни и конфликти....
68
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А-А, НЕ, НЕ И НЕ! НЯМА КАКВО ДА СЕ УЧИМ ДА ВОЮВАМЕ.КОЙТО ИСКА ДА ВОЮВА - ДА ХОДИ НА МАЙНАТА СИ ДА ВОЮВА - ЕДНО ВРЕМЕ СА ИЗЛИЗАЛИ И СЕ БИЕЛИ ВОЕНАЧАЛНИЦИТЕ, ЦАРЕТЕ, ВОЖДОВЕТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ.ВОЮВАЙТЕ СИ ВИЕ. А НЕ ДА ДЕРЕТЕ НАРОДА С ДАНЪЦИ, ДА МИЗЕРУВА ЗАРАДИ ВОЖДИСТКИТЕ ВИ АМБИЦИИ, ДА МРЕ ПО БОЙНИТЕ ПОЛЕТА, А ВИЕ ДА СЕ КРИЕТЕ ИЗ РАЗКОШНИТЕ СИ ИМЕНИЯ.4 МИЛИАРДА ЗА ВЪОРЪЖЕНИЕ!!! А ХОРАТА *** ОТ БОЛЕСТИ!!!НИЕ ЗНАЕМ КАКВО Е ВОЙНА! ОПИТАЙТЕ Я ВИЕ С ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ СИ!ТОЗИ ПЪТ НЕ ЩЕ СЕ СКРИЕ НИКОЙ
67
2
 
25
 
! Отговори
МАВРИКИЙ преди 5 години
И срещу кого се готвим?! Едва ли срещу Идил или Сомалийските пирати. Аааа да , явно срещу Русия. То друг враг няма. Хахаха
66
4
 
26
 
! Отговори
Доживяхме. преди 5 години
Бъгария на учение с враговете си.
65
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Врагът на украинските братя е и наш враг !
64
3
 
25
 
! Отговори
Боцан пак удари преди 5 години
Като толкова голЕм родолюбец Боцко ,бих те попитал теб ,а и не само,защо всички вие купувате имоти в Австрия Белгия Гърция Испания независимо от коя партия сте,а не влагате пари в ,,прекрасната" ни родина според словата ви?Защо устройвате децата си в Америка Канада Австралия,нали ще воюваме с някого? Те няма ли да се гърмят с мечока Путин или ние бала мите да го отнесем като куцо пиле домат?А сега отговори и за дъще ря си и за къщата в Испания и т.н....
63
4
 
25
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Колко плащат САЩ за четирите си бази в България? Ясно е, че нищо, след като изтече 10 годишния договор на Баце му се падна честта да не го прекрати и така стана безсрочен.
62
6
 
23
 
! Отговори
Боцан пак удари преди 5 години
Боцко пак удари на камък,а идват избории.Темата всички срещу Русия тук в България хич не върви и ще обясня защо.80% от българите са про руско настроени и пушка срещу руснак няма да вдигнат.Те са предимно бедни хорица писнало им от Евроатлантизъм. Нямат и желанието да се гърмят срещу когото и да е било,защото ще защитават богатствата на Костов Плевнелиев Доган исие. Само.че Боцко виж какво стана с Плевнелиев от голямата му злоба срещу рашата,да не се усе реш като него и Радев да те бие като ***
61
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истерията на русофилите е сигурен знак, че България е на верен път !
60
3
 
20
 
! Отговори
офицер преди 5 години
не мога да си представя, че ако се наложи аз ще се тепам с врага, а суджук премиерът и хиляди като него ще ми дават акъл и ще гледат сеир.
59
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов го чака килия .
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП на Нинова е помагач нанационалния предател Борисов .Никой не знае техните евродепутатищо за антибългарски законигласуват в Брюксел .
57
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачански не е бил войник ,а е военен министер.Да бяха сложили певица от операта по-добре.Поне глас има да командва
56
2
 
17
 
! Отговори
СТИГА! преди 5 години
Тровите въздуха не само е района, а и извън него. Тия си използват всякакви 'нови" отъжия и боеприпаси и всичките отрови ние ги поемаме! НЕ ЩА СТНИ ЦИ! Съсипахте здравето на хората!
55
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учението трябаше да се казва "куха тиква 2018".
54
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Промените са ясно видими, България върви напред и нагоре.