Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да воюваме заедно!

Премиерът поздрави участниците в учението "PLATINUM LION 2018"
111
Борисов на полигона в "Ново село": Учим се да воюваме заедно!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов поздрави участниците в многонационалната съвместна подготовка "PLATINUM LION 2018" за изключително добрите резултати.

"С тези учения ние променяме мисленето, учим се да воюваме заедно, да се отбраняваме и да гарантираме сигурността не само на Балканите, на нашите граждани, а и на Черноморския регион“, каза Борисов. 

За първи път процесът по планиране и провеждане на подготовката е изцяло отговорност на Сухопътните войски на Република България.

"Поздравявам българското командване, за първи път планират, ръководят и са се справили прекрасно с това мащабно занятие", отбеляза премиерът по време на заключителната церемония, която се проведе на Учебен полигон "Ново село", съобщиха от правителствената пресслужба.
 
"Едно прекрасно съоръжение за подготовка, тренировка и възпиране е съвместната ни база, която заедно с американските колеги имате възможност да използвате тези дни", добави министър-председателят.

В учението участваха 700 военни от България, САЩ, Сърбия, Черна гора, Грузия, Албания, Молдова, Румъния.

Борисов каза, че при одобрение на проектите за превъоръжаване на Българската армия трябва да се вземе предвид съвместимостта с армията на НАТО.

"Решили сме да вложим 3-4 млрд. лева в превъоръжаване, въпреки че има много други сектори, които имат нужда, затова новото оборудване за армията трябва да бъде ефикасно, евтино, съвместимо с това на партньорите от НАТО, а и да бъде взето предвид мнението на военните експерти", заяви Борисов.

По думите му не е било далеч времето, когато на Балканите сме воювали, а днес се учим да се отбраняваме заедно и да гарантираме сигурността на Черноморския регион.

В рамките на учението, което се провежда от 30 юли до 10 август, военните демонстрираха съвместно взаимодействие по време на мироподдържаща операция, обезвреждане на паравоенни и радикално настроени фракции, действия по почистване в градска среда, задържане на заподозрени и евакуация на ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зедно се учим да воюваме, и заедно ще мрем.
12
5
 
26
 
! Отговори
Борис Бойков преди 5 години
"Решили сме да вложим 3-4 млрд. лева в превъоръжаване, въпреки че има много други сектори, които имат нужда"С други думи аз съм подлооога, скот, национален предател и послушна платена говедарска марионетка.
11
15
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хахахаахахааааа, комунягиии, сънувате ли Бойко? А сутринта кляняхте ли се пред портрета на Путин?
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рекох, че било конска подкова, а то платинен лъв, браво. Путин се учи на демокрация и прави рефендуми тия *** махат крачоли по пополета и чакат Путин да дойде да им направи един референдум
9
3
 
19
 
! Отговори
extremist преди 5 години
700 военни от България - БАТАЛЪОН И ПОЛОВИНА......ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХНЯКОГА ТОВА БЯХА ЕЖЕСЕДМИЧНИ УЧЕНИЯ
8
5
 
27
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА КАКТО СИГУРНО НЕ ЗНАЕШ В УЧЕНИЕТО ЩИТ-82 В РАМКИТЕ НА ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ 60 000 ВОЕННИ. ТОВА ДНЕШНОТО НЕ Е УЧЕНИЕ А ТУРНИР ПО БЕЛОТ И ПИЕНЕ НА РАКИЯ
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев така воюваше с Путин. Още припадат от смях в Кремъл като се сетят как мааше крачоли с патравите си крака ала щерката на Клинтъновица.
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя сега на войник ли се прави колко генерали са го галили по тиквата.
5
5
 
22
 
! Отговори
Бушонидо преди 5 години
ПЪТЯТ НА ТУЛУПА!
4
5
 
31
 
! Отговори
Банкянският лъв преди 5 години
Борисов воюва успешно само с кюфтетата на масата. Срещу тях се изправя сам, без съюзници, дори да са дузина.
3
5
 
25
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Оставка!
2
6
 
32
 
! Отговори
san Diablo преди 5 години
С кого и по каква причина ще воюваш бе, ***? Долна, гнусна ***!
1
5
 
12
 
! Отговори
гатанка преди 5 години
значи ще има война - престанете да ме заплашвате