Да помогнем на Атанас, да пребори левкемията

Над $100 000 са нужни за трансплантация на стволови клетки
Обновена: 9 авг 2018 15:25 | 9 авг 2018 15:23, Анисия Иванова
6

Млад пловдивчанин има нужда от помощ. Атанас Динков е на 31 години и е с диагноза остра миелоидна левкемия. За да продължи да живее, е необходима трансплантация на стволови клетки в Турция. Това изисква средства, непосилни за семейството му.

Атанас има съпруга и дете на година и половина. Когато синът му Алекс е на 2 месеца му откриват тумор на дебелото черво. След операция и месеци химиотерапия Наско успява да го пребори. И тъкмо когато си мисли, че всичко е наред, му откриват левкемия, разказва Bulgaria ON AIR.

За да живее, трябва да му бъдат трансплантирани стволови клетки. Американска болница в Турция е намерила петима донори, съвместими с него.

За да се случи трансплантацията, са необходими 119 000 долара. От две години 31-годишният мъж постоянно е по болници и пропуска важните моменти от бащинството.

Всеки, който иска да помогне на Атанас, може да го направи на следната дарителска сметка:

BG90BUIN95611100605800
Атанас Йорданов Динков
Алианц България

На латиница:
BG90BUIN95611100605800
Allianz Bank Bulgaria
BIC: BUINBGSF
Atanas Yordanov Dinkov
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Внимавайте преди 5 години
Около 1986 година се наложи срочна д а направя проверка на тн детска ракова болница в София.Нито едно от набедените деца поразени с подсладители и хлор токсични водни разтвори деца нямаше левкемия.Наложи се с дежурна д а направим тестове полови актове..
4
1
 
0
 
! Отговори
дайте очистително преди 5 години
Срочно детето да се провери за *** в дебело черво..Засега НЯМА ЛЕВКЕМИЯ>
3
1
 
0
 
! Отговори
До калашников преди 5 години
За бащата става дума, не за детето, т. е. Фонда за лечение на деца няма как да съдейства.По темата, дано се съберат пари и се излекува човека, защото явно друг вариант, освен така да събира пари, не му е останал. Сумата е огромна, наистина. А държавата видимо само прибира пари от здравни осигуровки и те потъват и като потрябва човек да се лекува от тежко заболяване , става страшно.
2
2
 
0
 
! Отговори
Калашников преди 5 години
Какви са тези неща които се случват, и се приемат за нормални в България? Как така хората ще събират пари за такова нещо? Първо защо няма донори в БГ? Второ защо няма лекари в БГ, трето нали има фонд за лечение на деца в чужбина? .. Тези които ще дадете левчетата си, излезте пред парламента и питайте, защо вие плащате и това.. освен скъпите коли на депутати кметове и министри, субсидии на партии, охрана на някакви си хора и тн. Гаврят се с вас.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му пратят хиляда лева от моята здравна вноска, която чинно съм плащал 11 години и не съм ползвал до момента!Къде е държавата и защо трябва да даряваме на хора в нужда?!?