Майките пак се ядосаха: Оцелели с увреждания явно няма да има!

Родителите протестират и настояват за оставки
10 авг 2018 15:30,
103
Майките пак се ядосаха: Оцелели с увреждания явно няма да има!
Снимка: архив "Булфото"

Ново напрежение ескалира между майките на деца с увреждания и управляващите. Родителите поискаха оставката на шефа на Агенцията на хората с увреждания и на зам.-председателя на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерски съвет.

Те се събраха на протест пред сградата на правителството, където заседава работната група, която трябва да подготви новия закон за хората с увреждания. Документът трябва да отрази и забележките на майките, но това не става според очакванията им.

Още по темата

"С тази помощ няма да има оцелели хора с увреждания", обяви зам.-шефката на Националния съвет на хората с увреждания Адриана Стоименова пред Нова.

Според нея проектът е дискриминационен и няма да заработи през януари, защото има заложени няколко шестмесечни срокове преди влизането му. Стоименова смята, че така много хора ще останат без лична помощ.

Майките са разочаровани и от социалния министър. Те отново получиха подкрепата на омбудсмана Мая Манолова.

"В този проект реформа няма. Аз наистина не разбирам защо е тази съпротива срещу реформата в политиките по отношение на хората с увреждания. Индивидуалният подход, индивидуалната оценка имат абсолютно пожелателен характер. Личната помощ е маркирана с едно изречение и няма никаква гаранция, че тя ще бъде предоставена", коментира омбудсманът Мая Манолова.

Намеренията са общественото обсъждане на текстовете да започне най-рано на 20 август, а наесен те да бъдат гласувани от депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 59Еми ходете да протестирате до тях, вместо да мрънкате тука, никой не ви е спрял.Това, че някой е избрал да се бори за правата си, докато друг чака да му падне наготово, не значи, че всички трябва да блеят.
58
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам хронични заболявания,за които давам по 300 лв месечно за лекарства.Държавата не ми дава и един лев.Имам и две деца,за които също не получавам и един лев помощ от държавата.А тези хора получават по 900 лв месечно и искат още.Няма как да съм солидарен.
57
0
 
12
 
! Отговори
kkk преди 5 години
гледането на възрастен човек е подобно на тяхното
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хйккк
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До нацепникаДобре, че ми го каза това за състрадателността, утре ако ти размажат физиономията на теб или на член от семейството ти някъде, ще ви подмина... защото не е нужно на всяка цена да съм състрадателен, сори. :(
54
5
 
6
 
! Отговори
До нацепника преди 5 години
Такива хора като теб умеят да хиперболизират!От проблем касаеш някаква група хора,да го представяш като национална трагедия!Инче състрадателността е нужна,но не и на всяка цена!
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До GaryЖените ще протестират за всичко, от което са били лишени. Те сами могат да преценят това какво включва. Докато вие стоите и бездействате в работно време и си изливате жалките балкански комплекси върху куп жени и деца инвалиди. Колко типично за средностатистическия балкански мачо. Лек ден.
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49Доста?! Очевадно не знаете кое колко струва на този свят.Животът е много интересно нещо. Когато не внимаваме какво говорим и се правим на много отворени, честичко нещата така се завъртат, че се оказваме в ситуацията на хората, по които плюем. Ще имате шанс да разберете скоро от първо лице дали е 'доста'. Успех.
51
4
 
9
 
! Отговори
Gary преди 5 години
До Анонимен 51Нали уж не протестирахте за пари какво стана?
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49Какво доста им е предложила, бе, от кое село забатачено излизате да ги правите тия изказвания, не се излагайте. На пенсионерите също пенсията им се вдигна със 7 лева, викам да спрат да ровят по кофите и да отидат с тия пари до Дубай. Гнусен сте, скрийте се някъде.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но иначе тръгнали Турска икономика да ми оправят !
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40 Държавата вече им предложи доста, но тези хора на чиято съдба никой не завижда, предявяват искания, които и Швейцария не може да им изпълни.А, ти като си толкова ларш можеш да правиш дарения по всеки отделен случай...неограничено !
47
7
 
10
 
! Отговори
VIDA преди 5 години
Майките,..... МНОГО НАХАЛНИ СТАНАХТЕ.... не го ли разбирате, че това вреди на рейтенга на МАЯ МАНОЛОВА????
46
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80% от българите са с увреждания, огромна част от коментарите го доказват. ;) Жал ми за майките, които не са ви научили на жал и съчувствие, сигурно като остареят ще ги оставите да *** сами в някоя дупка.
45
0
 
7
 
! Отговори
До до сдружителя преди 5 години
Войните ги правят отказващите да се сдружавал. Лошото го има заради неспособните на чувства, за които другите не значат нищо. Затова колективът измислил детронации и прочие. Тук също пишат неща без чувства, за които другите не значат нищо. И като гледам, колективът тъкмо им го нацепва колективно. Не, че нещата схващат защо им се случва това. Пак недоразбрали Дарвин. Сдружението е сила. Един срещу много няма шанс.
44
4
 
7
 
! Отговори
По жицата преди 5 години
Затопли се времето Августовски жеги налегнаха народа та всичко живо куцо и болнаво изпълзя на припек да проси.Андрешко протри доволно с ръцете опънатото си като гайда шкембе и извикна насърчително към двете келяви мулета с които се бе обзавел съвсем без пари и на далавера.Дий.дий Господа.Мръкна се.а работа ни чака.Съдия изпълнителят умря в блатото До 300г някой щеше да го извади за музея.От здрача се чу страшния вик на грачещата умираща Сойка.Звезди заблещукаха и светулки окупираха хармана.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АЗЗЗЗЕ те гледайки те издърждат индивид с малформации, не бъди лицемерен. ;)
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората, които смятат, че държавата с нищо не им е длъжна, след някоя и друга година ще се пенсионират на по 300 лева в НАЙ-ДОБРИЯ случай и ще ревнат по медиите, че парите са им малко, но ви пожелавам от сърце някой да ви погледне мазно, мазно и да ви каже: Ми вижте сега, всеки е сам за себе си. Не сме ви длъжни.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КонстантинАма Митьо- Очите е просто един безработен човечец, станал жертва на обществото и високата безработица :( . Пък хората що така го обиждат, не знам... чак ме е жал.
40
9
 
9
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 5 години
До До 1234 Не са ме родили за да ИЗДЪРЖАМ хора с МАЛФОРМАЦИИ!