Майките пак се ядосаха: Оцелели с увреждания явно няма да има!

Родителите протестират и настояват за оставки
103
Майките пак се ядосаха: Оцелели с увреждания явно няма да има!
Снимка: архив "Булфото"

Ново напрежение ескалира между майките на деца с увреждания и управляващите. Родителите поискаха оставката на шефа на Агенцията на хората с увреждания и на зам.-председателя на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерски съвет.

Те се събраха на протест пред сградата на правителството, където заседава работната група, която трябва да подготви новия закон за хората с увреждания. Документът трябва да отрази и забележките на майките, но това не става според очакванията им.

Още по темата

"С тази помощ няма да има оцелели хора с увреждания", обяви зам.-шефката на Националния съвет на хората с увреждания Адриана Стоименова пред Нова.

Според нея проектът е дискриминационен и няма да заработи през януари, защото има заложени няколко шестмесечни срокове преди влизането му. Стоименова смята, че така много хора ще останат без лична помощ.

Майките са разочаровани и от социалния министър. Те отново получиха подкрепата на омбудсмана Мая Манолова.

"В този проект реформа няма. Аз наистина не разбирам защо е тази съпротива срещу реформата в политиките по отношение на хората с увреждания. Индивидуалният подход, индивидуалната оценка имат абсолютно пожелателен характер. Личната помощ е маркирана с едно изречение и няма никаква гаранция, че тя ще бъде предоставена", коментира омбудсманът Мая Манолова.

Намеренията са общественото обсъждане на текстовете да започне най-рано на 20 август, а наесен те да бъдат гласувани от депутатите.


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59

Еми ходете да протестирате до тях, вместо да мрънкате тука, никой не ви е спрял.
Това, че някой е избрал да се бори за правата си, докато друг чака да му падне наготово, не значи, че всички трябва да блеят.
59
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам хронични заболявания,за които давам по 300 лв месечно за лекарства.Държавата не ми дава и един лев.Имам и две деца,за които също не получавам и един лев помощ от държавата.А тези хора получават по 900 лв месечно и искат още.Няма как да съм солидарен.
58
0
 
11
 
! Отговори
kkk преди 1 година
гледането на възрастен човек е подобно на тяхното
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хйккк
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До нацепника

Добре, че ми го каза това за състрадателността, утре ако ти размажат физиономията на теб или на член от семейството ти някъде, ще ви подмина... защото не е нужно на всяка цена да съм състрадателен, сори. :(
55
5
 
5
 
! Отговори
До нацепника преди 1 година
Такива хора като теб умеят да хиперболизират!От проблем касаеш някаква група хора,да го представяш като национална трагедия!Инче състрадателността е нужна,но не и на всяка цена!
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Gary

Жените ще протестират за всичко, от което са били лишени. Те сами могат да преценят това какво включва. Докато вие стоите и бездействате в работно време и си изливате жалките балкански комплекси върху куп жени и деца инвалиди. Колко типично за средностатистическия балкански мачо. Лек ден.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49

Доста?! Очевадно не знаете кое колко струва на този свят.Животът е много интересно нещо. Когато не внимаваме какво говорим и се правим на много отворени, честичко нещата така се завъртат, че се оказваме в ситуацията на хората, по които плюем. Ще имате шанс да разберете скоро от първо лице дали е 'доста'. Успех.
52
4
 
8
 
! Отговори
Gary преди 1 година
До Анонимен 51

Нали уж не протестирахте за пари какво стана?
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49

Какво доста им е предложила, бе, от кое село забатачено излизате да ги правите тия изказвания, не се излагайте. На пенсионерите също пенсията им се вдигна със 7 лева, викам да спрат да ровят по кофите и да отидат с тия пари до Дубай. Гнусен сте, скрийте се някъде.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но иначе тръгнали Турска икономика да ми оправят !
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40
Държавата вече им предложи доста, но тези хора на чиято съдба никой не завижда, предявяват искания, които и Швейцария не може да им изпълни.
А, ти като си толкова ларш можеш да правиш дарения по всеки отделен случай...неограничено !
48
7
 
9
 
! Отговори
VIDA преди 1 година
Майките,..... МНОГО НАХАЛНИ СТАНАХТЕ.... не го ли разбирате, че това вреди на рейтенга на МАЯ МАНОЛОВА????
47
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80% от българите са с увреждания, огромна част от коментарите го доказват. ;) Жал ми за майките, които не са ви научили на жал и съчувствие, сигурно като остареят ще ги оставите да мрат сами в някоя дупка.
46
0
 
6
 
! Отговори
До до сдружителя преди 1 година
Войните ги правят отказващите да се сдружавал. Лошото го има заради неспособните на чувства, за които другите не значат нищо. Затова колективът измислил детронации и прочие.

Тук също пишат неща без чувства, за които другите не значат нищо. И като гледам, колективът тъкмо им го нацепва колективно. Не, че нещата схващат защо им се случва това. Пак недоразбрали Дарвин. Сдружението е сила. Един срещу много няма шанс.
45
4
 
6
 
! Отговори
По жицата преди 1 година
Затопли се времето Августовски жеги налегнаха народа та всичко живо куцо и болнаво изпълзя на припек да проси.Андрешко протри доволно с ръцете опънатото си като гайда шкембе и извикна насърчително към двете келяви мулета с които се бе обзавел съвсем без пари и на далавера.Дий.дий Господа.Мръкна се.а работа ни чака.Съдия изпълнителят умря в блатото До 300г някой щеше да го извади за музея.От здрача се чу страшния вик на грачещата умираща Сойка.Звезди заблещукаха и светулки окупираха хармана.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АЗЗЗЗ

Е те гледайки те издърждат индивид с малформации, не бъди лицемерен. ;)
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората, които смятат, че държавата с нищо не им е длъжна, след някоя и друга година ще се пенсионират на по 300 лева в НАЙ-ДОБРИЯ случай и ще ревнат по медиите, че парите са им малко, но ви пожелавам от сърце някой да ви погледне мазно, мазно и да ви каже: Ми вижте сега, всеки е сам за себе си. Не сме ви длъжни.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Константин
Ама Митьо- Очите е просто един безработен човечец, станал жертва на обществото и високата безработица :( . Пък хората що така го обиждат, не знам... чак ме е жал.
41
9
 
8
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 1 година
До До 1234 Не са ме родили за да ИЗДЪРЖАМ хора с МАЛФОРМАЦИИ!