Прекратяват гладната стачка в "Български пощи"

Протестиращи и ръководство постигнаха съгласие
4
Прекратяват гладната стачка в "Български пощи"
Снимка: Омбудсман

Гладната стачка на служителите от "Български пощи" ЕАД се прекратява.

Днес ръководството на дружеството и синдиката "Закрила" постигнаха споразумение с активното съдействие на омбудсмана Мая Манолова. Това съобщиха от пресцентъра й.

Още по темата
След жалба на служители за нарушени трудови права и обявяване на гладна стачка омбудсманът стана медиатор на страните и след три срещи с нейно участие днес бе постигнат благоприятен резултат.

Протестиращи и ръководство са се договорили да поддържат добър социален диалог по всички поставени синдикални въпроси. Мениджмънтът на "Български пощи" е препотвърдил ангажимента си да изплаща ваучери, допълнително възнаграждение за трудов стаж и професионален опит, а всички други повдигнати въпроси да се обсъждат в дух на добронамереност и конструктивност.

Стачката започна на 30 юли заради забавено изплащане на ваучери и пари за клас прослужено време, лоши условия на труд, помещения, в които температурата е висока, липса на работно облекло и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Напълно ненужниНе така, едно време там беха роднина милиционер, роднина милиционер! А сега гепаджия, калинка, зеленочорапковец, гепаджия и.т.н - тия ли ще работят!
3
1
 
8
 
! Отговори
Напълно ненужни преди 5 години
Никои нормален не би разчитал на български пощи да изпрати или получи пратка! Преди няколко месеца реших, че неправилно имам лошо мнение за тях и изпратих колет - ами не пристигна до получатяля! Какви гладни стачки, какви 5 лв, та те за 5 стотинки работа не вършат!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Български пощи работят на ниво от преди 100 г., мизерия, бавно, опаковаш като преди години, компютрите им са за музея, заедно с цялото им оборудване. Някакви странни правила за пратите УЖАС.
1
0
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Стига сте ни занимавали с битовизми, по-добре кажете, как върви интеграцията на Западните Балкани, и къде Борисов реже днес лентички, а и кой ни е похвалил, че сме по-католици и от Папата?