Рушат ли доверието в институциите казуси като "Бенчев - Очите"?

Политолог: Инвестира се в разделяне на гражданското общество
10 авг 2018 22:45, Екип на Bulgaria On Air
13
Рушат ли доверието в институциите казуси като "Бенчев - Очите"?
Кадър: Bulgaria ON AIR

Правим всичко възможно да си разрушим доверието в институциите. Огромен е проблемът с неравенството, за което говори Корнелия Нинова и изведнъж да застане един такъв човек с "Ролс-Ройс". Това подчерта журналистът Евгени Петров, визирайки общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев, който бе обвинен в укривателство на несебърския бос Димитър Желязков.

Бенчев бе сред арестуваните българи при акцията по задържането на Митьо Очите в Истанбул през изминалия уикенд. Сънародниците ни бяха заловени в хотел, а някои от стаите им били резервирани на името на Бенчев.

"Специално на Бенчо Бенчев за много неща не мога да повярвам", отбеляза Петров, според когото версията на Бенчев за контакта му с Митьо Очите е съшита с бели конци.

"Давал ли е пари Бенчев на БСП или не е давал? Той казва, че е давал. Централното бюро на БСП обаче казва, че не е давал. Може да е давал, но да не са отчетени. Драмата е, че всички в БСП не стават председатели на групата, а става Бенчев, който не е член на БСП. Големият въпрос е срещу какво?!", коментира журналистът в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Политологът Христо Панчугов е на мнение, че няма как да очакваме различна ситуация "в държава, в която системно се инвестира в разрушаване на институционалността". Според него системно бива инвестирано в това гражданското общество да може да бъде разделено.

Пред Bulgaria ON AIR политологът посочи, че държавата на места е отгледала различни феодали. Панчугов очаква прокуратурата да бъде следена много внимателно по казуса "Бенчев - Очите".

"През последните години се плъзгаме по повърхността на проблемите. Занимаваме се с популизъм или с ремонти на парче. Така и не се проведе смислен разговор как да се финансират политическите партии в България", коментира политологът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МммСпокойно, момче /момиче, вече имаме мощен държавен орган за борба с корупцията. Той, както се полага, ще разследва източниците и начините за забогатяване на всички милионери и милиардери, да, да - милиардери, в крак сме със света. И всички, които ни ограбиха и нагло ни наричат неудачници и мързеливци, ще бъдат наказани. Но тогава вече ще ударим дъното - ще трябва да храним няколко десетки хиляди крадци. А те са свикнали да плюскат яко за чужда сметка ... Наше чудо та ничие... Ха, ха.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже мой, има ли все още някой гражданин на България, който искрено, повтарям - искрено, да вярва на институциите и съответно на 95 % от политиците?Да не ставаме смешни с "въпроси, на които отговорът е известен предварително" беше казал някакъв мъдър човек.
11
0
 
8
 
! Отговори
Какво доверие преди 5 години
онези 240 *** да не би да не са били наясно какво се случва?Айде моля моля...Властта винаги си трае когато става дума за пари!!!!!!Да не се правят на умрели лисици!НИКАКВО ДОВЕРИЕ ИМ НЯМАМЕ!ОСТАВКА!!!!!!!!!
10
0
 
11
 
! Отговори
Ммм преди 5 години
Народен съд за първия милион.На всички ограбили БГ 30 г.Като почнете от парите във Външнотърговските дружества, ограбени по-дивашки начин, лицензите на банките - издадени 90 -те, олигарсите на ДПС - издигнали Първанов, та до днес - богатите българи с имоти в чужбина, мафиотската приватизация, дървената мафия, и се стигне до - отде НЗОК има пари от нашите данъци да плаща на държавни болници - шефовете им, заплати от 40 - 80 000 лв.?Справедлив гняв има в хората, изразяващ се в бягство от БГ.
9
0
 
9
 
! Отговори
23 преди 5 години
"Рушат ли доверието в институциите казуси като "Бенчев - Очите"? отдавна е разрушено
8
0
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А кога ще се разглежда казусите Борисов -Маджо,Борисов-Маргините,Борисов-Пашата?
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак безсмислени статийки и наливане от пусто в празно . На всички е ясно, че мафията си има държава е сега изплува нещо я го докажат, я не. Проблема е по-голям как така нито един драскач на статии не събра смелост поне да спомене тиквата той какъв беше от къде му е прякора не смеят, а били четвъртата власт му.хлювци.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли все още нещастници,които да има доверие на бандитските свърталища,наречени институции?Явно има и докато е така,ще им се поднасят безброй спектакли като този и ще бъдат лъгани и манипулирани,докато огромната маса от този скапан "народ" не изчезне,а заедно с него и посмешището,командвано дистанционно от разни посоки,наречено,"държава"!
5
0
 
20
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
има ли община в която да няма няколко такива комбини като тази ?понятието институционалност у нас е балканизиран вариант с пробладаваща бай ганювщинаняма как да станеш голям бизнесмен без политическа и партийна помощ със съответна цена
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, рушат и малкото доверие което е останало!!!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмета на Бургас той защо не се интересува какви ги вършат общинарите му казуси като Очите ни отварят очите цялата общинска админшстрация да се арестуват и да ходят при Бенчев ако не се аретуват ето това ще разруши доверието в институциите.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За наглите комунисти от Бсп държавата е бащиния.А Това привлича нови престъпници в редовете на мафията.Бсп над България!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се руши това, което го няма.