Службите на ход: Опасни шахти, кучета и шумни ремонти

Време е за редовния седмичен обзор на сигналите в HelpBook.info
Обновена: 10 авг 2018 18:36 | 10 авг 2018 17:15, Боряна Павлова
6
Службите на ход: Опасни шахти, кучета и шумни ремонти
Снимка: HelpBook.info

Измина още една седмица, време е за новата порция от сигнали в HelpBook.info. Институциите са вече сигнализирани с разнообразни проблеми за решаване, те са на ход!

В първия сигнал до Столичен инспекторат се пита до колко е законно помещения в трафопост да се отдават под наем: "Има помещение което се ползваше за хидрофлор преди 27 год .От тогава явно не се ползва. Беше обрасло с храсти и дървета. Аз изрязах и поокастрих пред входа и се откри врата с катинар и ел табло. Кой е стопанина и законно ли е отдадени 2 помещения в трафопоста?“

В следващия сигнал се сезира община Бургас с молба да се направи проверка на шахтите в града, тъй като при проливни дъждове улиците се превръщат в реки. Потребителят е изпратил снимки и клип, в който е видно, че проблемът е достатъчно сериозен и действително „не би трябвало да се гази и шофира в такива води!“. 

Сходна е и ситуацията в Студентски град. Според изпратения клип е видно, че е само въпрос на време някой пешеходец да хлътне в заснетата шахта. Информацията от сигнала е, че шахтата се намира точно срещу магазин от голяма търговска верига.

Редовен варненски потребител се жалва от поредното заснето бездомно куче, за което твърди, че е опасно и нечипирано. До колко това е така- ще се докаже от проверката на компетентните органи.

Службите на ход: Опасни шахти, кучета и шумни ремонти
Снимка: HelpBook.info

Минаваме към темата за шумни строителни дейности в интервала между 14 и 16 ч. Проблемът е описан така: „Здравейте, в съседство има строеж на нова кооперация. Много често има майстори, които работят в интервала без да се съобразяват колко шум вдигат. Когато им се направи забележка, повечето бригади спират дейност. Днес учтиво помолих, но никой не ми обърна внимание. Подаден е сигнал и на 112, но не знам дали ще има резултат. Строежа се намира в кв Редута, на ъгъла на ул. Петър Богдан и ул. Кобилино бранище.“ Сигналът е подаден към Столична община – Район "Подуяне" като от същия реагираха светкавично с информацията, че сигналът е препратен към Район Слатина, тъй като подадения адрес е на тяхна територия.

Получихме настояване към чиновниците от службите Екология и Устройство на територията в гр. Перник да се запознаят със случая на потребител, който се оплаква от трудни съседи. Нарушенията се отнасят за свободно пуснато куче без намордник, незаконно изграден автосервиз от сламени бали и прекъснат достъп до улица на целия район.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За шумът става въпрос...бургазлии изобщо не им пука, възпитание 0...чукат , блъскат , викат ...страшна работа...какво си мислят , че правят , не знам....а за чукането , става въпрос за строеж...:)) като не ми изнася, отивам да живея с мечките !!!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кучето е най-добрият приятел на човека, според някой ако на трафопоста има катинар то e станал частна собственост, държава от де-би-ли които не само мислят, че трябва трафа да е отключен а дори крадат капака на шахтата тази книга единствено е показател за умствения багаж на децата на демокрацията.
4
1
 
3
 
! Отговори
Аз ползвам преди 7 месеца
Ползвам платформата Grajdanite и съм относително доволен. Само, че хората трябва да са по-активни
3
0
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 7 месеца
За нищо не става тая ваша "платформа".
2
3
 
10
 
! Отговори
vlady преди 7 месеца
Жалбите следва да се насочват към компетентните служители на Арменска Апостолическа Църква за градовете, в които има такива за останалите към най-близкия такъв или архимандрит Исахак Похосян.
1
4
 
9
 
! Отговори
Пак Най Бан преди 7 месеца
от Виетнам - вий блогери льоши - мрази куче - ний вьетконг добри - обича куче! Много обича!