Танцова терапия: Когато знаеш какво е да се бориш с рака

Хореографка създава танцова рехабилитация за жени
3

2765 гледания   |  Още видео

Танцова терапия за онкоболни жени. От 19 октомври, когато е международния ден за борбата с рак на гърдата, 20 жени от България преминали през тежкото заболяване ще минат през 32 безплатни танцови сесии. До края на месеца желаещите жени могат да кандидатстват.

Всяка година между 3 и 4 хиляди жени в България чуват тежката диагноза – рак на гърдата. Същата диагноза чува и Каролин Смит – известна танцьорка и хореографка, разказва Bulgaria ON AIR.

Тя открива, че страстта й към танците може да бъде част от битката и с болестта. И доказва, че спортът или физическа дейност подпомагат възстановяването на пациенти.

Смит създава танцова рехабилитация за жени, страдащи от коварната болест. А своя опит тя предава и в България.

Валентина и Ава са преминали през обучението на Каролин Смит и в рамките на 60 минути, два пъти в седмица, ще бъдат хореографи на двайсет жени.

Терапията на Каролин Смит освен, че влияе на физическото състояние на пациентките, поддържа и духа им. Рамо до рамо до тях ще бъде и спортният специалист към проекта Ивелина, която ще следи техните показатели през целия период на терапията.

В групите по танци може да се включи всяка жена, засегната от тежката болест. Ако са минали не повече от 3 години от диагностициране на заболяването и жените са на възраст между 30 и 65 години, както и ако са минали 4 месеца от последната терапия, онкоболните могат да кандидатстват. Терапията ще продължи общо 16 седмици.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
дека се уйедухте бе преди 7 месеца
да ви уRиниRам на английския.

абе дизели, коя граматика ви дава право да турите два it-а в едно изречение от 5 думи барабар с it-овете?

"Can" е модален глагол и се ползва за мало и голямо, за мъжко и женски , за единственно и множественно число.
ако на If you dream can, не му се тури местоимение или име, присъди към животно, птица и пр, звучи ако мечтаеш...може, този език иска още единподлог или допулнение.целата ви зган е дебело инталугънъ, връти дифрънцълъ и шарена като щангистка от световно
2
2
 
1
 
! Отговори
с дизел с/у рака преди 7 месеца
ако покажят жените които са играли балет в Операта да кажем от 1960 до 2018 и ако нито една няма рак на гърдата, а те са финни, изобщо неможе да се сравняват с двата дизела, единият зубелзън другия осинен, че нама наши балетиски диагностицирани с рак на гърдата- върте друсайте шпека
1
2
 
1
 
! Отговори
иска се спокойствие преди 7 месеца
ТанцоваTA терапия за онкоболни жени е точното упражнение при което всички органи се друсат, опъат, разтягат, мускулотеят и искат все повече кръв. АААА, ясно ли е, КРЪВ? Кръвта е най-важният бакар и доставчик за изхранване на здравите и на раковите клетки. Ако една жена развее сици като кучешки език, за два дена е канцеригирана. Жени и момичета, лъжат ви за да ви продадът некое хапче извлек от тиквено семе, размешано със слуз от пипон и залято със сок от кратуни. Който управлява той уПива с б, бе