По-скъпа "Гражданска"... Справедливо ли ще е?

Шофьорските курсове пък - следени с GPS
Обновена: 14 авг 2018 22:41 | 14 авг 2018 22:33,
58


Шофьорите бяха изненадани от поредното поскъпване на "Гражданската отговорност".

Според председателя на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров, ако искаме да имаме плащане, което да покрива медицински разноски, и то да бъде справедливо, то трябва да приемем, че ще плащаме повече.

Още по темата

"Застраховката е един от елементите по един автомобил. Цената беше умишлено задържана около 3-4 години. Вина имат самите застрахователи. В желанието си да правят повече застраховки, започнаха да правят дъмпинг помежду си. Една част от превозните средства в България се шофират в Западна Европа. Там катастрофират и се налагат глоби", отбеляза още той в "Денят ON AIR".

На този фон: Предлага се GPS система да определя маршрута по време на шофьорски изпити.

"Има 2 етапа на обучение. Първият е теорията. Този етап е непробиваем. Проблемът е с обучението по кормуване. Тези 31 часа трябва да бъдат следени с GPS устройства. Така всичко ще се записва и няма да се манипулира. По време на практическия изпит също няма изпитващият да дава по-лесни или по-трудни маршрути", поясни Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябвало да се увеличи, хубаво. Тия застрахователи сливи ли имат в устите. Защо никой от тях не излезе да каже две приказки? Пак упражнения по политически мениджмънт, Бойко -крадец, България-територия, българина - ***. В Полша най-евтината ГО автомобил е онлайн - 300 кинта.
18
2
 
23
 
! Отговори
11 преди 5 години
Не.Бе кво ми пука на мене, че някой си овчар шофирал в Западна Европа? Да си плаща там, аз кво съм виновен, че да ме дерат и мене, идиотска работа.А тва за GPS-a - като има запис, трябва да има и кой да го гледа, а най-вероятно като си "плати" - никой няма да го гледа. Файда никва.Абе що не си кажете алчни гущери, че всичко е само да вземем едни чистички мангизи без да плащате обезщетения!
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с "бонус-малус" системата? Повечето хора като знаят че рисковото шофиране и нарушенията ще им бръкнат в джоба хубаво ще си помислят преди да правят простотии... Сега заради нарушителите плащат всички солидарно!?
16
2
 
22
 
! Отговори
Просперитет преди 5 години
По герберастки - назад към животинската тяга за една по-чиста европейска столица!
15
4
 
7
 
! Отговори
До София Плащач преди 5 години
Ето такива като теб първи да си ходят от тоя свят.Опази боже да не си началник някъде. Това щяло да оправи трафика абе ти в ред ли си,който иска да кара и без гражданска ще кара,а този който е успявал да плаща до сега ,а трябва да кара пак ще кара ама за теб ще е зле щото ще има повече коли бе застраховка да те удрят.Все едно като по законен път бантитите немогат да си купят пистолет нещо ги е спряло да имат по няколко в жапката,а?Смехурчо.Това не е начина плащачо заблуден
14
2
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Застраховането , Митниците , Частните Пенсионни Фондове и Здравната Каса в България са Собственост на Митьо Очите . Вдигането на Цената на Гражданска Отговорност са заради Откупа който трябва да плати Митьо на Ердоган . Откупа е в размер на 1 милиард Долара - това е скъпи деца .
13
6
 
11
 
! Отговори
С ГЕРб в сърцето преди 5 години
За ГЕРБ давам живота си!
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Допреди 2 месеца говореха за бонус-малус, демек може да е по-скъпа, ама може и по-евтина. Сега се отказаха от бонуса и очаквано за всички остана само един... дeбeл.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска трябва да се щави докато му изпушат бушоните.И да гласувате пак за Рапоня!!!П.П. Във Франция гражданската ми е 750лв!!!За същата кола в Бг беше ....500лв.
10
1
 
19
 
! Отговори
Хах преди 5 години
Гербераст и справедливост :))) кради докато дремат овцете, после газ към Америка или острова с плячката. Само де били не са го осъзнали още това.
9
2
 
23
 
! Отговори
ESЕС преди 5 години
Средната Цена в Европа и ЕС за Гражданска Отговорност е 100 евро , в България е ДВА ПЪТИ ПО ВИСОКА .Защо ?
8
1
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Би ли разяснил защо? От това зависи дали да взема книжка, или не. С цялото ми уважение.
7
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така ще махнем бракмите от нашия живот.
6
3
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Защото в Германия не всичките коли се намират на едно място с радиус около 20 км, допускам.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ОТ НОВА ГОДИНА ВЪВЕЖДАТ СИСТЕМАТА БОНУС-МАЛУС.ИМАШ АКТ - ПЛАЩАШ ДВОЙНА ЗАСТРАХОВКА , ПОНЕЖЕ СИ РИСКОВ ШОФЬОР.
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни джигити ни избиват индивидуално, а сме принудени да плащаме "солидарно"! Солидарни в даването, индивидуални във вземането! Що не си .....!!!!!
3
18
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
За червените айдуци грабежът винаги е справедлив,освен ако не им вземат награбеното.Тогава статията щеше да е озаглавена другояче.
2
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Бойче! Извади душите на тия шантави бългapaци! С две ръце съм за Герб!
1
2
 
43
 
! Отговори
българина който преди 5 години
днес направих тест в немски сайт колко ще ми струва го, 1020 лв, в бг 450.въпросът е при 4 пъти 5 пъти разлика в ср заплати, защо разликата в цената е два пъти? цената е надута поне два пъти!който чупи купи!