300 лв. глоба и австриецът, ударил камериерка – по живо по здраво!

От бранша искат по-тежки наказания, а за него - да реди павета!
155

33-годишният турист от Австрия, който беше арестуван за 24 часа, след като се развилня и нокаутира камериерка в хотел в курорта "Златни пясъци", се е разминал само с глоба от... 300 лева.

Ден след задържането си той е платил санкцията и е напуснал страната.

Още по темата

Инцидентът стана в понеделник – 13 август. Камериерката е чистила стая, когато от съседната е излязъл агресивният австриец и е вдигал скандал, че е много шумно. Жената се е извинила и е казала, че след 5 минути приключва, но тогава получила удар в лицето, от който е паднала на земята.

Пострадалата е Оксана Софронева от Украйна, от два месеца работи у нас. От падането на земята е със синини по тялото.

Според лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов не е нормално българското правосъдие да реагира по унизителен начин.

"Агресия има навсякъде, не само по българските курорти. Но тук тя остава ненаказана. Когато българин ритна в берлинското метро жена по стълбите, той получи двугодишна условна присъда и 4500 евро глоба. Тук, ако ритнеш или удариш някого, глобата е 300 лв. Това е смешно", категоричен бе Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Той се обяви за доста по-сериозни мерки срещу агресията по Черноморието, за да не зачестят подобни случаи.

Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма смята, че символичната глоба от 300 лева за такъв тип прояви е меко казано подигравателно.

"Трябва да се грижим повече за сигурността по хотелите. Агресията не трябва да се третира като леко нарушение. Туристите трябва да се съобразяват с културните различия и законите в държавата", отбеляза експертът.

Бранимир Миланов, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, също се обяви за по-строги наказания, за да не се гарантира сигурността на персонала в курортите ни.

Той предложи австриецът да реди половин година павета по бул. "Цар Борис III".

"В развитите демокрации, към които се стремим, за подобно престъпление ще го осъдят на месеци общественополезен труд. Трябва да се промени законодателството. Наказанието не касае последствията, а самото деяние. Обидна е такава ниска глоба", категоричен беше Миланов пред bTV.

По думите му в курорти като "Слънчев бряг$ проблеми създават под 1% от посетителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
61
 
! Отговори
Гнусна държава преди 5 години
По тази логика , ако събера 500 лева мога ли да изнасиля някоя дет ми падне ?
51
0
 
55
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СОТИР ЦАЦАРОВ СЪЩО СИ ПАСЕ КРОТКО...ВЕРОЯТНО ТАКИВА "НЕЗНАЧИТЕЛНИ" ИНЦИДЕНТИ СА ПОД НИВОТО НА ГЛАВНАТА ПРОКУРАТУРА....
50
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корумпиран престъпен съд.
49
0
 
74
 
! Отговори
Питам за познат преди 5 години
Може ли да удари някой съдия или депутат и да му даде после 300 лева.
48
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа
47
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция този хавстриец щяха поне 6 месеца да го "возят" на среднощния експрес. Безплатно.
46
0
 
43
 
! Отговори
Ценител на Сафарита преди 5 години
Веднага подавам документи за нова фирма, специализирана в Сафари дестинации на европейски терен.Тук около мен има толкова хора готови да избягат от свирепото европейско правосъдие, и да безчинстват за смешните 150 евро, че ум ще ви зайде, ако разберат колко е близко България, и то с какви летища, хотели, магистрали и благосклонни племенни вождове - манна небесна създадохте за черн.борс***джии, като мен!!!:)Ех, лесни пари и не си помисляйте да си оправяте държавата, че от лесното трудно се отвикв
45
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът с това овчедушие и раболепнечене към старшите партньори напълно си заслужава драмите.
44
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по долни от ..........Така че и в двата случая си е получила заслуженото.
43
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е по живо по здраво. Това е журналистическа интерпретация. Има го в досието, и при следващ акт на агресия, ще се трупа.Пиша за да не се подлъгват млади побойници, че само с глоба може да си правиш каквото искаш.
42
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да осъди работодателя да и плати обезщетение за травма на работното място
41
2
 
44
 
! Отговори
Мешарето на Живков преди 5 години
Знаете, че на всяко действие, има противодействие... Нека изчакаме до следващия сезон, когато ще има сезонни работници само от един, единствен ет.нос, където М.ешерето решава всичко, само да не се окаже, че няма да има нужда от Поркурарура, Съд и Магистрати, и Полиция?!
40
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много скоро и еиетнамци няма да идват да работят по хотелите на морето
39
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако камериерката беше от един етнос на тоя нямаше да му се размине като се съберат роднините сто на брой с брадви и колове щеше да помни случката цял живот ако оцелее ха ха
38
2
 
50
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен600 лева брутно е средното заплащане в България. Толкова вземат не само хората дето работят в хотелите, а също и заварчици, електротехници, работници в заводи и т.н. Всичко тръгва от минималната заплата. Ако тя е ниска, и оставалите заплати са ниски. За професиите слагат 100 над минималната заплата и те осигуряват на минимална заплата. Ако някой иска по-висока заплата от 600 лева, да върви в чужбина. Тук в България толкова дават.
37
4
 
42
 
! Отговори
Сафарито на Живков преди 5 години
Следващият сезон, сезонните работници по Българските курорти ще се наемат от локалните К.атуни, които бивакуват до всяко курортно градче или село, всяка година, а Кук.урузът варен на истински огън ще е най-малкият проблем, докато хигиената по ресторанти и капанчета ще е взр.ивоопасна и най-близка до тази на българските прадеди...:)Всичко си идва на мястото, само за 70 години България от държава се превърна в Територия на племена, при това с едни и същи племенни вождове!!!:)Дрънкащ Канганат!!!
36
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работех в Италия един ме ядоса но ме предупредих внимавай ако ти го удариш 5години не ти мърдат ако той те удари даже и да те пребие най много да отнесе някаква минимална глоба та така е братя българи ето ви равноправния Европейски съюз
35
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на есен оксана като си отиде в къщи, като разкаже при какви условия се работи по нашите хотели за 600 лв. та няма да дойдат вече нито украинки, ни молдовки, нито виетнамки или от бангладеш. хак да им е на работодателите, дето се стискат да дадат някой лев на българите. колкото до австрийския турист - бълха го ухапала. изпил 2 бутилки по-малко и си отишъл. на толкова ни оценява нашето правосъдие.
34
2
 
47
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Нямате си на идея какви пияндета има сред чужденците по хотелите. Нали уж българите се напивали, а ето и издънките на чужденците.
33
6
 
35
 
! Отговори
Маке преди 5 години
Австрийците да идват да направиме проверката, нещо нормално има ли на Слънчака щом се стрелят за паркомясто там трябва да изплува една руска подводница и да взриви целия Слънчак. Че да си отдъхнат и туристите и служителите и да настане ГРОБ-на тишина. Тихо е тогава, когато няма шум.