300 лв. глоба и австриецът, ударил камериерка – по живо по здраво!

От бранша искат по-тежки наказания, а за него - да реди павета!
155

33-годишният турист от Австрия, който беше арестуван за 24 часа, след като се развилня и нокаутира камериерка в хотел в курорта "Златни пясъци", се е разминал само с глоба от... 300 лева.

Ден след задържането си той е платил санкцията и е напуснал страната.

Още по темата

Инцидентът стана в понеделник – 13 август. Камериерката е чистила стая, когато от съседната е излязъл агресивният австриец и е вдигал скандал, че е много шумно. Жената се е извинила и е казала, че след 5 минути приключва, но тогава получила удар в лицето, от който е паднала на земята.

Пострадалата е Оксана Софронева от Украйна, от два месеца работи у нас. От падането на земята е със синини по тялото.

Според лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов не е нормално българското правосъдие да реагира по унизителен начин.

"Агресия има навсякъде, не само по българските курорти. Но тук тя остава ненаказана. Когато българин ритна в берлинското метро жена по стълбите, той получи двугодишна условна присъда и 4500 евро глоба. Тук, ако ритнеш или удариш някого, глобата е 300 лв. Това е смешно", категоричен бе Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Той се обяви за доста по-сериозни мерки срещу агресията по Черноморието, за да не зачестят подобни случаи.

Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма смята, че символичната глоба от 300 лева за такъв тип прояви е меко казано подигравателно.

"Трябва да се грижим повече за сигурността по хотелите. Агресията не трябва да се третира като леко нарушение. Туристите трябва да се съобразяват с културните различия и законите в държавата", отбеляза експертът.

Бранимир Миланов, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, също се обяви за по-строги наказания, за да не се гарантира сигурността на персонала в курортите ни.

Той предложи австриецът да реди половин година павета по бул. "Цар Борис III".

"В развитите демокрации, към които се стремим, за подобно престъпление ще го осъдят на месеци общественополезен труд. Трябва да се промени законодателството. Наказанието не касае последствията, а самото деяние. Обидна е такава ниска глоба", категоричен беше Миланов пред bTV.

По думите му в курорти като "Слънчев бряг$ проблеми създават под 1% от посетителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
39
 
! Отговори
Сафарито на Живков преди 5 години
Английски лордове отишли на лов в Африка и навръщане разказвали истории за странни чов.ек.под.бни м***йм.ни, които кр.щели: НоСър, когато имало насочена пушка срещу тях...- аналогии
31
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Оксана от Украйна какво му беше откраднала преди шамара?
30
3
 
45
 
! Отговори
БЯГАЙТЕ ОТ ТАЗИ преди 5 години
Абе каква охрана говорите по голямата част от пазачите са дядовци за по 300,400 лв и те са стационари по подобни обекти единствено може да натиснат паник бутона и да дойде патрулен с 2 *** бивши ченгета или просто кибици които няма да направят абсолютно нищо освен да се обадят на полицията след това ще си измият ръцете с дядото който е стационарен пазач че не Е ОТРЕАГИРАЛ добре и те не са виновни .. и те така лично аз изчезвам който остава да се оправя тука вече всичко е П Р О Д А Д Е Н О !
29
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня швед от Слънчака беше моментално уволнен от работата си в Швеция, когато разбраха за случката тук. Не случайно там е Швеция, а тук е България.
28
5
 
45
 
! Отговори
трябва още, преди 5 години
Данните на агресивните туристи да влязат в системата на МВР и никога повече да не бъде допускани на българска територия.
27
9
 
37
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Всички си мислят, че в чужбина е по-хубава, но не е съвсем така. Една българка отишла да работи в Англия и един англичанин я ударим с мотиката по главата. Ако пък си мислите, че в чужбина е по-хубаво, сте се излъгали. Може заплатите да са високи, но и цените също и да е все едно и също да работиш в чужбина и в България.
26
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова наказание получават и наркотрафиканти/убийци в държавата, та доживотна искате за един смешен шамар понеже бил "австриец". То в Австрия повечето хора са от Балканите вече. Бас хващам, че двете последни букви на фамилията на този е "ИЧ" или "ОВ".
25
2
 
53
 
! Отговори
T преди 5 години
До Кандидат ловец?!В Турция преди години бяха заклали английски туристи, понеже онези се правели, че си бършат задните части с турски лири. Тука сме кротки агънца и затова всеки ни обижда и прави каквото си иска. Този свят е за силните и агресивните!
24
0
 
60
 
! Отговори
Кандидат ловец?! преди 5 години
Пробвайте да ритнете така някого в Гърция или в Турция, или в Румъния, а може и в Сърбия, за да разберете, че парите ще са ви най-малкият проблем, но понеже е в България на Б.ашибозуците, всичко е позволено, стига р,ая да има...Навремето обаче е имало десятък, а не 20% ДДС на всичко, защо с българ.ски намест.ници нещата изглеждат изключително Св.ирепо?!
23
0
 
49
 
! Отговори
ХАХАХААААААААААААААА преди 5 години
ПРАВОСЪДИЕ--КРИВО СЕДИ,ПРАВО СЪДИ--СМЕШНИЦИ--ПЪЛНАТ ГУШИТЕ,ДАЛАВЕРАДЖИ...АМА ДЕМОКРАТИЧНИ-НАШИ КУЧЕТА...КАКВО ДА СЕ ЧАКА ОТ МАФИОТИ В ТОГИ..ЗАКОННО СА МАФИОТИ.....А ТАМ НЕ Е ЛИ ИМАЛО МЪЖЕ,ОХРАНА ПЪК ДА СА ГО ПОПУКАЛИ ТОВА ДЖЕНДЪРЧЕ--ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ИДВАТ ТУК САМО *** И НАРКОМАНИ,АЛКОХОЛИЦИ И ДРУГ ***
22
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите никой не ги има за нищо.По долу са от живот ните в йерархията.
21
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кво стана с увеличената цена на ГО, на тока, водата, газта ?Герберастките медии пак ли ще ви отвличат винаманието с глупости ?
20
1
 
46
 
! Отговори
РЕШЕНИЕ преди 5 години
ДА УВЕЛИЧИМ ОЩЕ ЗАПЛАТИТЕ И ИМУНИТЕТА НА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ! ! ! И ТОГАВА ЩЕ ИМА КОЙ ДА ПРЕНАПИШЕ ЗАКОНА . ДО ТОГАВА ТАКА . . . ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ НЕ ГИ ПИШАТ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ А МАГИСТРАТИТЕ В ЧИИТО РЪЦЕ Е ЦЯЛАТА ВЛАСТ НАД ВСИЧКО . НАЛИ СА ПРАВИСТИ В ПРАВОВА ДЪРЖАВА И ЗАКОНА Е НАД ВСИЧКИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ТЯХ !
19
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За такова безпрецедентно посегателство трябваше минимум 5000 евро глоба, 1 месец в ареста и 1 месец му се дава една косачка и да коси в курорта,окован с верига! До кога ще са нагли чужденците тук ли? Докато ги глобявате с цената на едно шише уиски в тамошен бар.
18
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едни казват напуснал страната за 24 часа,други ненапуснал страната щото бил задържан за цели 72 часа,а според глобите туй било глоба на место като за 24 часа,а го чака още една административна глоба от пет хилядарки като глоба за 72 часа,ако не приспаднат нещо от тях плоско как 10 процента
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западът ги научи на агресия там се бият по стадионите утраси и неолиберали срещу неофашистисти и монархисти в Севeрна Корея що не се бият хората се радват на живота и поднасят цветя ва вожда никой дори не помисля и да удари някой. Тука идват вандали на море и тия ни казват да се учим от вандалите, ми идете на гей-парад що не отивате.
16
5
 
55
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Евроатлантизмът превърна България в тежко зависима колониална държава, а населението на родината ни в роби.България вече е депо за човешки *** !Тук идва, заселва се, почива и се размножава най-некачествения човешки материал от цялата планета.Народът ни вече е тор !Българите изчезват ...Няма нормални хора. Белите хора намаляват, за сметка на парапитеци размножаващи се като мишките.И всичко това е защитавано и поощрявано от евроатлантическата система.
15
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ СЕ Е ИЗМЪКНАЛ!!!СЕЗИРА СЕ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, ЧЕ СЪОТВЕТНИТЕ СЛЕДСТВИЕ И ПРОКУРАТУРА СА ПРЕСТЪПНИЦИ!!ТОЙ НАЗНАЧАВА ДРУГ ПРОКУРОР ПО СЛУЧАЯ!!!!ВЪПРОСА Е ТУК ПРОКУРОРА И СЛЕДОВАТЕЛЯ НЕПОВДИГНАЛИ ОБВИНЕНИЕ ДА БЪДАТ ПУБЛИЧНО ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИ ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ!
14
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Законите ни са комунистически.Щом това му е наказанието по закон на този смятайте какви са все още законите.С две думи законът ти казва "можеш да убиваш спокойно".
13
2
 
62
 
! Отговори
- преди 5 години
сега всички украинци, работещи по българското черноморие да си съберат багажа и повече да не идват да ги унижава бг правосъдие