300 лв. глоба и австриецът, ударил камериерка – по живо по здраво!

От бранша искат по-тежки наказания, а за него - да реди павета!
155

33-годишният турист от Австрия, който беше арестуван за 24 часа, след като се развилня и нокаутира камериерка в хотел в курорта "Златни пясъци", се е разминал само с глоба от... 300 лева.

Ден след задържането си той е платил санкцията и е напуснал страната.

Още по темата

Инцидентът стана в понеделник – 13 август. Камериерката е чистила стая, когато от съседната е излязъл агресивният австриец и е вдигал скандал, че е много шумно. Жената се е извинила и е казала, че след 5 минути приключва, но тогава получила удар в лицето, от който е паднала на земята.

Пострадалата е Оксана Софронева от Украйна, от два месеца работи у нас. От падането на земята е със синини по тялото.

Според лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов не е нормално българското правосъдие да реагира по унизителен начин.

"Агресия има навсякъде, не само по българските курорти. Но тук тя остава ненаказана. Когато българин ритна в берлинското метро жена по стълбите, той получи двугодишна условна присъда и 4500 евро глоба. Тук, ако ритнеш или удариш някого, глобата е 300 лв. Това е смешно", категоричен бе Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Той се обяви за доста по-сериозни мерки срещу агресията по Черноморието, за да не зачестят подобни случаи.

Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма смята, че символичната глоба от 300 лева за такъв тип прояви е меко казано подигравателно.

"Трябва да се грижим повече за сигурността по хотелите. Агресията не трябва да се третира като леко нарушение. Туристите трябва да се съобразяват с културните различия и законите в държавата", отбеляза експертът.

Бранимир Миланов, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, също се обяви за по-строги наказания, за да не се гарантира сигурността на персонала в курортите ни.

Той предложи австриецът да реди половин година павета по бул. "Цар Борис III".

"В развитите демокрации, към които се стремим, за подобно престъпление ще го осъдят на месеци общественополезен труд. Трябва да се промени законодателството. Наказанието не касае последствията, а самото деяние. Обидна е такава ниска глоба", категоричен беше Миланов пред bTV.

По думите му в курорти като "Слънчев бряг$ проблеми създават под 1% от посетителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е измислено, просто комунистите тук не желаят да има демокрация.Затова няма закони, и няма условия за живот, няма заплати.
11
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛУЧАЯ Е КАТО КАМЕРИЕРКАТА В СЛЪНЧАКА! ТАМ ДЕЛО ИМАШЕ ПЛАТИ ХИЛЯДИ ГЛОБА И СЕГА ГО СЪДЯТ ЗА 10-КИ ХИЛЯДИ!!ВТОРАТА НАЙ-ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ СЛЕД ПАРЛАМЕНТА Е ПРОКУРАТУРАТА СЛЕДСТВИЕТО В БЪЛГАРИЯ ТОВА Е ДОКАЗАНО!
10
0
 
68
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Оооо това българин да го направи в Австрия ще получи най малко 2000 евра глоба или пандела поне 6 месеца. А у нас какво се случва, че като е австриец .....
9
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Българска работа гьотверени долни
8
0
 
65
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Абсолютно си прав! Иванчева я оковаха като подсъдим сериен убиец от амeрикански филм, а Стависки даже и един час не изкара в ареста!
7
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте говорили за пари, че ми се гади.Бай Гановци.Трябва в затвора.
6
3
 
45
 
! Отговори
бмп преди 5 години
Още се чудя как не изпълзя някой от дупката си и не заяви, че не е хубаво да бъде наказан изр0да, щото да не обидим австрийците?
5
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
300 лева... това изглежда си е допълнение към олинклузива. Биеш един шут на камериерката и си плащаш. Тук глобата трябва да започва от 5000 лева плюс обезщетение 20 000 лева присъждано незабавно и без обжалване, ако иска да излезе от ареста. Плюс плащане и после напускане страната. Просто е. Тоз дръвник дето е дал 300 лева глоба само не става ни за съдия ни за портиер на хотела.
4
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД ПАРЛАМЕНТА ОСОБЕНО ПРЕМИЕРА КОЙТО ОТКАЗВА ДА ПРЕМАХНЕ ПРЕСТЪПНИЯ ЧЛЕН 81 ОТ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС АБСОЛЮТНА ДАВНОСТ КЪДЕТО ПРИСЪДИТЕ ПАДАТ ПО МАКСИМАЛНА ДАВНОСТ АКО ДЕЛОТО СЕ ВЪРНЕ НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ ПРИМЕРНО ТО ВЕЧЕ Е ЗАГУБЕНО! ИМА ЧЛЕН 80 ЗА ДАВНОСТТА ТОЙ Е ДОСТАТЪЧЕН!НА ВТОРО МЯСТО КАТО НАЙ-ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ Е ПРОКУРАТУРАТА КОЯТО НЕ ПОВДИГА ОБВИНЕНИЯ ЗА ДА СИ СПЕСТИ РАБОТА ИЛИ РУШВЕТИ!ДА СЕ СЕЗИРА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И СЪОТВЕТНИЯ ПРОКУРОР ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ДИСЦИПЛИНАРНО!
3
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко в България си е по комунистическо, комунистически заплати, съд, закони, политици.Това с чуждениците си е от тогава. За чужденците отделни магазини (кореком), всичко има, а за българите глад и мизерия.Едно време във Варна имаше един кораб "Варна", който правеше круизи в Черно море, беше лайнер огромен, и за 2 дена ол инклузив туристите чужденци плащаха по $200. За българите разбира се беше забранено да се казчват на кораба.Държава създадена за другите, а не за българи - НРБ.
2
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Ангелкова, при второ нарушение го глобете 350 лв.
1
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
150 еврака, колкото му е обядът в австрийски ресторант. Що да не си прави шоуто тук така когато му се прище? То на пийп-шоу да иде - по-скъпо ще му легне.Срам за управляващите! Истинските унищожители на българската нация!