300 лв. глоба и австриецът, ударил камериерка – по живо по здраво!

От бранша искат по-тежки наказания, а за него - да реди павета!
155

33-годишният турист от Австрия, който беше арестуван за 24 часа, след като се развилня и нокаутира камериерка в хотел в курорта "Златни пясъци", се е разминал само с глоба от... 300 лева.

Ден след задържането си той е платил санкцията и е напуснал страната.

Още по темата

Инцидентът стана в понеделник – 13 август. Камериерката е чистила стая, когато от съседната е излязъл агресивният австриец и е вдигал скандал, че е много шумно. Жената се е извинила и е казала, че след 5 минути приключва, но тогава получила удар в лицето, от който е паднала на земята.

Пострадалата е Оксана Софронева от Украйна, от два месеца работи у нас. От падането на земята е със синини по тялото.

Според лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов не е нормално българското правосъдие да реагира по унизителен начин.

"Агресия има навсякъде, не само по българските курорти. Но тук тя остава ненаказана. Когато българин ритна в берлинското метро жена по стълбите, той получи двугодишна условна присъда и 4500 евро глоба. Тук, ако ритнеш или удариш някого, глобата е 300 лв. Това е смешно", категоричен бе Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Той се обяви за доста по-сериозни мерки срещу агресията по Черноморието, за да не зачестят подобни случаи.

Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма смята, че символичната глоба от 300 лева за такъв тип прояви е меко казано подигравателно.

"Трябва да се грижим повече за сигурността по хотелите. Агресията не трябва да се третира като леко нарушение. Туристите трябва да се съобразяват с културните различия и законите в държавата", отбеляза експертът.

Бранимир Миланов, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, също се обяви за по-строги наказания, за да не се гарантира сигурността на персонала в курортите ни.

Той предложи австриецът да реди половин година павета по бул. "Цар Борис III".

"В развитите демокрации, към които се стремим, за подобно престъпление ще го осъдят на месеци общественополезен труд. Трябва да се промени законодателството. Наказанието не касае последствията, а самото деяние. Обидна е такава ниска глоба", категоричен беше Миланов пред bTV.

По думите му в курорти като "Слънчев бряг$ проблеми създават под 1% от посетителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
33
 
! Отговори
V преди 5 години
Български съд открито толерира насилието и въобще не мисли за жертвите. Но когато ти е мутра премиера кво очакваш. В такива случаи присъдата трябва да е или една година затвор иши да изплъти 10000лева обещетение на жената. В бг за убида по парцалени медии съда е присъждал по 40000 лв. Срамота е насилието да е толкова евтино и достъпно. Затова е важно хора с къв морал пращаме в парламента. Герб и бсп не предлагат алтернатива на сегашното положение.
91
1
 
33
 
! Отговори
Вашата с.емка преди 5 години
Няма прошка.Вендета ,до гроб.Око за две.Зъб за чене.
90
0
 
32
 
! Отговори
Ама преди 5 години
Камериерката ли трябва да му плати? Пак лесно се е отървала - 300 лева нищо не са, можеше да плаща цял живот завалийката.
89
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Костадин, колкото и бегло да следя проявленията му, прави впечатление, че следи лошите новини с трепет и екстаз и като има някой такъв случай, се показва, за да го изкоментира. Що не вземе, така както си дърдори, да даде една публична и безплатна консултация на пострадалата жена какво точно може да направи и как точно може да се защити? Нали се бие в гърдите, че е историк, юрист и какво ли още не.
88
0
 
43
 
! Отговори
Няма надежд преди 5 години
Безнаказаност във всичко на това му викат анархия не демокрация. Но България такава е била такава и ще си остане
87
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук при нас вече го обърнаха на туристическа атракция по биене на камериерки... Брей, че и евтинджос дори!
86
1
 
41
 
! Отговори
ух преди 5 години
1% от 100 000 туристи са си 1000 човека. 1000 човека могат бая шамари и ритници да раздадат ако глобата е само 300 лева. Защо персонала не е застрахован?
85
2
 
43
 
! Отговори
Тачо преди 5 години
Ако беше моя жена тоя бая щеше да отнесе.
84
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 89Според произхода ли се наказва? Това ли е критерия за присъдата?
83
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кокошките като кудкудякат поне яйца снасят. Каква е файдата от това ялово кудкудякане и кой го финансира е голяма загадка.
82
1
 
59
 
! Отговори
V преди 5 години
В България няма правосъдие, има 80% дибилизъм! Поне не ставайте за смях да се хвалите с тези 300 лв. Кой ще овъзмезди шока на тази жена и убитата и вяра в справедливоста?
81
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да де ама тоя австриец от какъв произход е, щото има много австрийци с различни от австрийския произход????!?!?!?!??!
80
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
господа съфорумци, за да има някаква реформа или промяна в полза на гражданите, трябва да се протестира, не забелязвате ли, че без протести всичко си стои, както е удобно на нашите феодали
79
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пияния австрийски *** ,ще плати 150 евро и ще се смее ! А колкото до образованието на персонала , всеки води борба за оцеляване ...независимо от ценза,всеки с образование неможе да бьде крадлив и корумпиран !
78
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ МНОГО ЖАЛКО ??
77
14
 
41
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Случаят е неприятен и алармира за спешни промени в законодателството ни, но не бива да е повод и за краен национален нихилизъм, както и за антиевропейските настроения на разни другари и другарки с ... !!!
76
17
 
37
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Този Костадинов е един крет ен, който говори само глупости. Водещият и той дрънка простотии. Миналият път била висшистка, сега - украинка. От което извода е, че обслужващия персонал е високообразован... Отделно от всичко, австриецът със сигурност и е платил доста пари на ръка, за да мине всичко по бързата процедура.
75
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правосъдие постфактум. Трябва ли някой пиян и дрогиран чужденец дошъл да летува, да убие български гражданин за да се предизвика реформа? Прави впечатление, че дори случаят от миналата година не доведе до промени. Много жалко.
74
22
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е документиран случаят?Запис от камера няма, следи по лицето няма. Има някакви синини по тялото от падането. Това е смешно. Някой да чу обяснение от австриеца?
73
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за такива глоби, те ще си го превърнат в национален спорт - отиди в България, набий камериерка 300 лв. Съдийският състав не си ли замисли, че утре може да е роднина на някой техен колега или направо съдия и ако стане тендениция, кой ще е виновен?