Първенци по превишена скорост: София, Търново...

Само вчера катаджиите са издали 2208 фиша и 917 акта
16 авг 2018 13:30,
12
Първенци по превишена скорост: София, Търново...
Снимка: архив "Булфото"

В София, Велико Търново и Благоевград са първенци сред градовете у нас, където масово се шофира с превишена скорост.

Това съобщи Росен Рапчев от "Пътна полиция", като цитира данни от масовите проверки. И в трите града нарушителите са хиляди, каза още той, цитиран от БТА.

Само вчера пътните полицаи са проверили 5725 коли, издадени са 2208 фиша и 917 акта. Над 80 са книжките на шофьорите, които са взети заради неплатени глоби.

Масовите проверки продължават до края на следващия месец.

Тежките катастрофи в страната продължават, само през уикенда шест души загубиха живота си на пътя. Високата скорост присъства в статистиките като една от най-честите причини за пътни инциденти у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Имп преди 5 години
Тино нино, буркана свети в червено и синьо,Знам че и за 20 лева ще ме пуснеш ***!!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност в тези градове са първенците - полицаи по изпълнение на служебните им задължения. Понеже по броя на фишовете и издадените наказателни постановления ви е подредбата, а тя е погрешна.Най-джигитски се кара по магистрали Тракия и Струма, както и по морето. Но там и полицаите са явно най-неумеещи, неработещи, подкупни. Затова и няма толкова наказани.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТ проверили 5725 коли, глобили 3100 шофьора, но пропуснали да глобят за още над 200 милиона нарушения на правилата в България същия ден. За какво ни е КАТ?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е то ***
6
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Няма логика да се иска събираемост на глобите, както КАТ успешно внуши на онези 80%, при условие, че КАТ глобява един на 100 хиляди нарушители и то обикновенно най-примерният шофьор.
5
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Статистиката на КАТ винаги е била напълно погрешна.Къде ли най-много коли ще се движат с превишена скорост, при реалността в България - всички коли се движат с превишена скорост?Втори въпрос, дали има връзка между броя на екипите на КАТ по райони и броя на колите "хванати" от КАТ да се движат с превишена скорост?
4
1
 
11
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Основната причина е НЕСЪБИРАЕМОСТТА НА ГЛОБИТЕ ! Защо има водачи с неплатени актове и фишове за по няколко хиляди !!!! Колко пешеходци има глобени за претичкване на червено ? А колко велосипедисти за каране по тротоара или без фар в тъмните часове???
3
2
 
2
 
! Отговори
den преди 5 години
Ne se uchudvam... po putq Gabrovo-Turnovo ima dosta kraiputni pametnici i dosta chesto stavat katastrofi. Golqmo burzane, golqmo neshto.
2
1
 
14
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Друга честа причина е "несъобразена" с кратерите по пътя скорост.
1
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
И ти ли си такъв ***, дето не уважава законите? Айде отивай извън държавата ни, *** като теб има достатъчно!!