Права, права и пак права... Министър Петков ги обеща

Законът не е в услуга на едни и против други, настоя той
17 авг 2018 14:00, Златко Желев
3

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прочети още на: https://www.dnes.bg/slideshow.php?id=28260
 
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прочети още на: https://www.dnes.bg/slideshow.php?id=28260
 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Социалният министър Бисер Петков обяви, че целта на министерството му е да постигне баланс на интересите и да има Закон за хората с увреждания, в който всеки да припознае своите права.

Днес той участва в поредната среща под ръководството на вицепремиера Томислав Дончев по промените около грижата за хората с увреждания.

Още по темата

Петков коментира изявлението от тази сутрин на националнопредставителните организации, че са готови на протест, ако правителството "се съобразява само с исканията на протестиращите майки и на омбудсмана Мая Манолова".

"Законът не е в услуга на едни и против други. Поставят се принципно въпросите, няма затворени теми, всичко се дискутира и се предлагат компромисни решения", настоя той.

Петков уточни, че вчера в заседанието на работната група са били поканени всички членове - представители на министерства, институции, националнопредставителни организации на хората с увреждания, майки на деца с увреждания. Общата численост на работната група е около 60 човека, в заседанието са участвали повече от половината, включително и хора от националнопредставителните организации. Те са били поканени и за днешната среща, тъй като са част от формата, който прави промените. Подадени са имена на трима участници, участвал е един от тях. Министърът си обяснява това със сезона на отпуските.

Той посочи, че националнопредставителните организации не са изключени от разговорите, имат своите становища.

Бисер Петков каза, че не е запознат с позицията за евентуален протест на националнопредставителните организации и заяви, че ще разчита и занапред на тях да участват във финализирането на законопроекта за хората с увреждания.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
Закона се прилага в услуга на едни и вреда на други. Това е проблема.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дянков се върна в правителството като глас на Петков.
1
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 месеца
Зла*тко, отново пропускаш да отбележиш, че Глинка осъди на смърт 400 000 диабетици, предимно деца.