На протест с песен. Детският хор на БНР си иска диригента!

Маестро Караманова е за пенсия, малчуганите не са готови за това
7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Детският хор на БНР излезе на улицата с протестна песен. Причината за това е прекратяването на договора на досегашния диригент на децата - Венеция Караманова, която е в пенсионна възраст от 2011 г.

Родителите на хористите, както и самите деца, обаче са възмутени, че последни са разбрали за промяната.

Така че те подписаха открито писмо, в което искат маестро Караманова да бъде възстановена на работа за още две години.

Децата се оплакват, че новата диригентка не ги познава и е работила съвсем малко с тях.

От БНР обясняват, че новият диригент Теодора Димитрова е назначена след проведен конкурс. Преди това тя е работила близо 10 години в хора.

Хористите и родителите им се възмущават, че са разбрали последни за промяната.

"Детският радиохор е голяма част от техния живот. Това е мястото, където те израстват като личности, а не просто да се учат да пеят", заяви Петър Мечкаров, един от протестиращите родители.

"Детският радиохор не е просто един музикален състав, това е семейство за тези деца", настоя майка на друго дете Виктория Виткова.

Генералният директор на БНР Александър Велев заяви, че се е срещнал с Агенцията за закрила на детето, защото смята, че е недопустимо деца да се замесват в подобен спор.

"Съвсем нормално е един човек, който е навлязъл в пенсионна възраст да се оттегли и да отстъпи мястото си на следващия", добави още Велев.

Той категорично отрече твърдението, че Караманова стои в основата на този протест, защото лично тя е посочила  наследника си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно са подготвили някоя герберастка калинка. Службичката е доста сладка.Не работиш нищо - само обикаляш света на държавни разноски.Ол инклузив както му се вика.
6
7
 
10
 
! Отговори
Оффффф! преди 5 години
А Венеция Караманова попитахте ли я дали иска да остане? И докога да остане? Докато започне да се напикава на сцената ли? Айде, спрете се малко с протестите!
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече и децата въвлякоха в протести. Спрете се де!
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората на възраст е прилично да се оттеглят. Колкото и да е добър някой в своята дейност, щом заема щатно място, е правилно да не е пенсионер. Ако възрастната диригентка е човек на място, няма да допусне да се използват децата. Не познавам хората от случая, но като цяло щатни длъжности за музиканти има малко, а кадрите трябва да се пазят и развиват. Да си направи частна вокална школа, като има име и авторитет.
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквите почнаха да се гаерят и с децата.
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпи деца. Не сте прави. Вашият диригент е за пенсия. Ето на подготвили сме ви друг диригент, наше момче, кадърно нищо че до сега не било диригент, бързо се учи. Пък ако не ви научи да пеете ще ви научи на много хватки и трикове необходими в живота
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малки комунистчета.