Без ремонти: Ще трябва да затварят магистралите!

Един от най-големите проблеми - липсата на поддръжка
22 авг 2018 17:00,
22
Без ремонти: Ще трябва да затварят магистралите!
Снимка: БТА

Ако в следващите 3-4 години не бъдат направени нужните ремонти на мостовете и тунелите, магистралите ще трябва да бъдат затворени. Това обяви председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.

Днес той инспектира ремонтите на виадукт "Коренишки дол" и моста при тунел "Витиня" на магистрала "Хемус".

Глосов съобщи, че двете съоръжения трябва да са готови до края на октомври. Предстои да започнат ремонти по още пет - три моста на магистрала "Тракия" и един мост и един тунел на "Хемус".

Още по темата

Над 2000 са съоръженията по пътната инфраструктура. От тях над 200 трябва да се ремонтират, като 17 – спешно, припомни шефът на АПИ, цитиран от "Дарик".

Той уточни, че по програмата за обновяването им се работи от една година, а не само след разпореждането на премиера Бойко Борисов преди седмица.

Глосов съобщи, че мостовите съоръжения, които са ангажимент на Пътна инфраструктура, са над 200. За всеки един от тях има точна спецификация за това какво и кога трябва да се ремонтира.

"Така че програмата за ремонта на мостовете не стои само от една седмица. Повече от година работим по този въпрос. Има обследване на мостовете", каза шефът на АПИ.

Миналата година е ремонтирано дясното платно на виадукта при тунел "Витиня". Сега, след укрепване на колоните, се работи по лявото платно в посока София.

Един от най-големите проблеми според него е липсата на поддръжка на съоръженията през годините.

"Още при строителството има направени пропуски. Ако погледнете пътната настилка, ще видите участъци със здрав бетон и некачествени части", каза още инж. Светослав Глосов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
ГЕРБ ЩЕ ГИ ПОПРАВИ ВИНЕТУ ЩЕ ГИ ПОПРАВИ И НЕГОВИТЕ ФИРМИ ПОД ИЗПЪЛНИТЕЛИ НЯМА СТРАШНО ВИНЕТУ ЩЕ ???