Без ремонти: Ще трябва да затварят магистралите!

Един от най-големите проблеми - липсата на поддръжка
22 авг 2018 17:00,
22
Без ремонти: Ще трябва да затварят магистралите!
Снимка: БТА

Ако в следващите 3-4 години не бъдат направени нужните ремонти на мостовете и тунелите, магистралите ще трябва да бъдат затворени. Това обяви председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов.

Днес той инспектира ремонтите на виадукт "Коренишки дол" и моста при тунел "Витиня" на магистрала "Хемус".

Глосов съобщи, че двете съоръжения трябва да са готови до края на октомври. Предстои да започнат ремонти по още пет - три моста на магистрала "Тракия" и един мост и един тунел на "Хемус".

Още по темата

Над 2000 са съоръженията по пътната инфраструктура. От тях над 200 трябва да се ремонтират, като 17 – спешно, припомни шефът на АПИ, цитиран от "Дарик".

Той уточни, че по програмата за обновяването им се работи от една година, а не само след разпореждането на премиера Бойко Борисов преди седмица.

Глосов съобщи, че мостовите съоръжения, които са ангажимент на Пътна инфраструктура, са над 200. За всеки един от тях има точна спецификация за това какво и кога трябва да се ремонтира.

"Така че програмата за ремонта на мостовете не стои само от една седмица. Повече от година работим по този въпрос. Има обследване на мостовете", каза шефът на АПИ.

Миналата година е ремонтирано дясното платно на виадукта при тунел "Витиня". Сега, след укрепване на колоните, се работи по лявото платно в посока София.

Един от най-големите проблеми според него е липсата на поддръжка на съоръженията през годините.

"Още при строителството има направени пропуски. Ако погледнете пътната настилка, ще видите участъци със здрав бетон и некачествени части", каза още инж. Светослав Глосов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затваряй всичко!Последният да изгаси лампата, че няма кой да плати тока!
20
1
 
2
 
! Отговори
До Бай Хей преди 5 години
Точно така:1. албанците са дали пари.ДАЛИ а не са ОТКРАДНАЛИ. Просто не са допуснали там да има ГЕРБ;2. "идва чужда фирма", от чуждестранната фирма е доста по-трудно да вземеш комисионна. ГЕРБ за това искат само наши фирми.Ама само "наши" не ГЕРБ де.И комисионната за ГЕРБ и печалбата за ГЕРБ-аджийската фирма
19
0
 
4
 
! Отговори
Цунк айхуй преди 5 години
До Shark: В Германия има ремонти по магистралите, по всички и целогодишно. Ама там е друга бира. Ние ако имаме трафика на Германия нашите пътища ще издържат до довечера и утре трябва да затваряме територията.
18
0
 
4
 
! Отговори
Бай Хей преди 5 години
До тиквата. А бе, червена кратуна, всичко е въпрос на пари. И в Швейцария има такива магистрали, и в Италия и т. н. Албанците са дали пари, идва чужда фирма и им прави страхотна магистрала, какво толкова. Те албанците имат 300 км магистрала, ама другото как е?
17
3
 
8
 
! Отговори
Тиквата преди 5 години
Щял да открива 8(осем) километра "магистрала" от Ябланица до Боаза.***!!!*** да видиш 300км. магистрала от Прищина до Албания през какви планини, километрични тунели, виадукти и мостове...И това е страна с два пъти по-малък БВП от България. Но там явно нямат такива изпечени крадци като ГЕРБ.А каква магистрала строят от Прищина към Македония... Дори и в най-смелите си сънища не си виждал - поне 30км само виадукт.Но само тук има зомбита които да ти пеят "осанна" за 8км.. ОСЕМ километра
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спешно. Колко удобно. Няма да си усложнявате живота и с процедури по ЗОП. Директно възлагане на правилните фирми с отличен комисион. Нема такава държава. Това е територия. А преди вече почти 30 години песничката гласеше "времето е наше". Ама се оказа, че парите пак са в комунистите. А и времето ни изтече. Убийци на България и българите.
15
1
 
7
 
! Отговори
До Тиквон преди 5 години
А защо не ги ремонтира до сега? Защото там не се режат лентички ли?Или чакаш ремонтите да станат аварийни, че да си разделите едни пари на тъмно, без поръчки.Зер избори идат, имаш нужда от мръсни пари за мръсни покупки на гласове.
14
3
 
10
 
! Отговори
Гост преди 5 години
В Италия за 8 месеца ще възстановят падналия мост, а тук 8 месеца се ремонтират колоните на един мост! Класика!
13
4
 
2
 
! Отговори
каката преди 5 години
Ний асфалт не ядем . Никакви ремонти не са необходим и никакви ремонти не сме правили на пътищата. Тея сегашните само харчат пари.
12
3
 
8
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ама какви са тези ремонти постоянно бе, какво е това чудо, пълно безхаберие. Някой следи ли за качеството при строежа на тези магистрали, как така всяко година се налагат ремонти. В Грмания магистралите, строени от Хитлер, още стоят непокътнати, а тези на Тиквоний за 2-3г. вече за нищо не стават. Мизерни крадци.
11
2
 
3
 
! Отговори
До сега преди 5 години
никаквъв ремонт. Автомобилите се увеличиха многократно. Народа задръства магистралите за морето и Гърция. Трябва поддръжка Ремонтите започнаха едва преди няколко години.
10
4
 
11
 
! Отговори
До долния преди 5 години
А на бас, че след 2 години най много пак ще им правят ремонт. Няма начин трябва да се краде от ремонт, а ГРОБ това го могат най - добре.
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо и некачествено построени- 40 години издържат.Сегашните си ремонтираме на втората,!!!!! Алооооо , ние балъци ли сме като ни омайвате с благи приказки :)
8
2
 
12
 
! Отговори
План за ремонта??? преди 5 години
И къде ви е плана?Защо не го публикувате?Не, просто чакате ремонтите да бъда аварийни за да няма обществени поръчки, покани на изпълнители, конкуриране на оферти...Как тайа то1но преди избори се сетихте за тези ремонти?За да няма никакви затруднения пред граденето на ГЕРБ, че избори идват, пари трябват за да купувате ***, а и не само тях.
7
2
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Ами предлагай на Бойко да събира хората на ленински съботници и да строят без пари като едно време
6
13
 
6
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До Тошо:Какво си построил ти бе... построиха ти го господарите от СССР-то..., ама след като унищожиха всичко де що има частно и читаво... глупацци
5
17
 
6
 
! Отговори
Бесепар преди 5 години
За 40 години комуноидите не направиха нито един ремонт по мостове и тунели. Едва последните години се разбра , че тези съоръжениа трябва да се поддържат и ремонтират.
4
7
 
25
 
! Отговори
Живко Тодоров преди 5 години
Това което ние построихме , след нас няма да могат само да го боядисват !
3
3
 
19
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Всичко е предвидено ,ще крадем от ремонти на мостове...
2
4
 
10
 
! Отговори
БСП преди 5 години
Боренце спокойно можеш да си обираш крушите,има кой да ги ремонтира.