Без оставки за чумата в Странджа, всичко – по закон!

Министър Порожанов обясни объркването с терминология
60
Без оставки за чумата в Странджа, всичко – по закон!
Румен Порожанов. Снимка: архив, БТА

Няма резултати от френската лаборатория, които да доказват отсъствието на чума в България. Това каза на извънреден брифинг министърът на земеделието Румен Порожанов в отговор на твърдението на лидера на левицата Корнелия Нинова, че резултатите от вторите проби за чумата са отрицателни.

Още по темата
Министърът обясни неяснотата около вторите проби с терминологичен проблем.

Според него по-рано сутринта е говорил за отрицателни втори проби от широката 20-километрова зона, чиято цел е да докаже, че няма разпространение на чумата, а не, че не е имало чума, предаде БНР.

Директорът на Агенцията по храните Дамян Илиев за пореден път припомни регламента на Световната организация за здравеопазване на животните, според който дори при една положителна проба контактните животни се избиват, без да е нужно да има видими признаци на заболяване.

И министърът, и директорът на агенцията се отнесоха иронично към твърденията на левицата, че с евтаназирането се прикриват злоупотреби с европари.

Няма риск и от спиране на еврофондовете, категоричен е Порожанов. На този етап оставки в министерството и в Агенцията по храните няма да има.

Да си подам оставката, означава, че съм сбъркал, а всичко направено до момента е по закон, каза Дамян Илиев. Резултатът от вторите проби ще е ясен до края на другата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИзнервенНе си изнервен, а тъn. А си беceн, че ви се разкри глynавата далавера. Ама глynава, глynава, та реве от глynаво. Такива неща се правят по-тънко, по-изрработено бе, надyneни...
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към Анонимен 54*** скриват каверзната дума чyмa, която обаче е в цитат от самата статия!
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БайфиданИзбиха се здрави животни, бай Глyпане, ако между тях има болни, папагале празноглав, на висок пост, платен. А когато няма болни животни, защо ги избиваш бе, кажи истинската причина. Кажи и резултатите от други лаборатории, не само от френската апокрифка.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е по-голяма наглост и фарисейщина нарочно да се търси в световната управленска практика надали има - "Няма резултати от френската лаборатория, които да доказват отсъствието на чума в България".Абе, аланколум охранен, ти наличието на чума ли търсиш, или отсъствието, а? И затова сбърка повторната експертиза с "двойна"? Нечистото подсъзнание изигра хубав номер - издаде наистина "двойна игра"". А защо само мистичнага френска лаборатория?Голям грях срещу Природата беше избиването. Ще се плаща.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чест прави на тези стопани,които не допуснаха гестаповците в дворовете си да им избиват животните,но за да не стане това,заслуга имат хората които ги пазеха,медиите ,че раздухаха историята/една работа и те да свършат/ и Нинова,която се застъпи за стопаните!Всичко това доказа,че когато сме заедно против изедниците сме сила!Сега следва пак така да се обединим за да не избият и прасенцата в Североизтока,защото и на тях им точат лиги!
52
1
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
И сега няма ли някой от некадърната герберска п***пл***ч да понесе наказание заради дивотиите сътворени из Странджа? Или ,,Козяк,, така е наредил? А,антибългари???
51
2
 
16
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Не е лошо да започнат да избиват и чумосаното правителство.Да започнат от Юда от Банкя,примерно.Така ще лродължават,дикато мълчим.Народе,опомни се!ТЕ ПОДАРЯВАТ БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ ДЕЦА.
50
1
 
12
 
! Отговори
хихиххи преди 5 години
не оставки,а затвор по възможност каторга
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми щом избиват здрави животни, за да не пламне заразата, да продължават. Защо спряха?Много е удобно да защитаваш престъпление като наричаш някого `червен ***`. Кажеш му, че е червен *** и за *** означава, че си прав.В България ч.у.м.а нямаше. Но ги избиха да се радват такива като тебе. С умствен багаж на червей.
48
15
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 46. Ами НЕ е верният отговор. Просто защото няма престъпление. А че са избивани здрави животни е абсолютно вярно, но така се прави навсякъде, за да не пламне заразата в страната. Ама червен галлош като тебе как да го разбере.
47
1
 
21
 
! Отговори
бай х преди 5 години
чумата е в парламента и решението е само едно - евтаназия по закон !!!
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има оставки, това означава, че има виновни. А това означава, че са избивали здрави животни.Надява ли се някой, че ГЕРБ ще си признае за това престъпление? НЕ
45
2
 
19
 
! Отговори
ЛАЗО преди 5 години
Цензорирането на ЧУМАТА говори красноречиво за виновност!
44
3
 
17
 
! Отговори
ЛАЗО преди 5 години
Ч.ума нямаше и няма,виновни няма,няма и да има ,да влезнат битият....Жалки политически ***.
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както за всяко престъпление и за това един ден ще се разберат подбудите.Но животните си отидоха нахалост - здрави.А Порожанов е престъпник.То и Цветанов е престъпник, ама ни го натрисат да раздава акъл.
42
3
 
28
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
народен съд за ГЕРБ!
41
5
 
35
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ГЕРБ=Чумата на България!
40
27
 
4
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Хи-хи, отнесли се иронично към изявлението на ***. Ами правилно, как иначе към поредните ялови лъжи и манипулации.
39
29
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Ама какво се дърлите за оставки, бе червени кратуни? Обяснението е супер елементарно и нормално - вторите проби са отрицателни, защото заразата е унищожена. За съжаление, това не се отнася за БСП.
38
24
 
5
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 37. И кои сте и колко сте тези, дето няма да търпите много. Щото все се заканвате, после идват избори и ГЕРБ печели постоянно.