Гласът на Станислава отново ще звучи по БНР, излекувана е!

Спасиха журналистката в Германия, извадиха й мозъчен тумор
4
Гласът на Станислава отново ще звучи по БНР, излекувана е!
Снимка: БНР

След новините в полунощ на 24 срещу 25 август отново ще звучи гласът на Станислава Пирчева. Журналистката от Програма "Хоризонт" на БНР се връща на работа след успешна операция, при която ѝ бе отстранен 4-сантиметров мозъчен тумор.

Още по темата

Последното предаване на Станислава беше на 28 ноември миналата година. Два месеца по-късно тя беше оперирана от доц. Венелин Герганов, водещ хирург и заместник-директор на Международния невронаучен институт в Хановер и проф. Маджид Саами, ръководител на клиниката, създадена по негова концепция и признат за специалист №1 в неврохирургията.

Първият гост след завръщането на Станислава в "Нощен Хоризонт" ще е именно доц. Герганов, който близо 13 години живее и работи в Германия.

Освен в Хановер, отскоро Венелин Герганов работи и в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", където предава опит, за да може подобен качествен начин на следоперативно възстановяване на пациентите да се прилага и в България.

Веднага след като упойката преминава, с микрофон в ръка Станислава прави интервю с проф. Самии, което също ще бъде излъчено по БНР в нощта срещу събота.

Станислава Пирчева е благодарна и на д-р Шандурков, офталмолог, който ѝ открива тумора и я съветва за бързи действия по отстраняването му. 

Журналистката оценява като безценна подкрепата на слушателите, които ѝ изпращат съобщения, икони, дават ѝ кураж. Благодарна е на ръководството на БНР за организираната кампания, на артистите и музикантите, на колегите си, на всички, които участваха в набирането на средства за животоспасяващата операция.

Тя оценява като изключителна подкрепата на патриарх Неофит, който изпя за нея "Многая лета" в столичния храм "Света София".

"Отидох много смела и сигурна в успеха. Колегите Таня Величкова и Силвия Великова ме изпратиха в пет сутринта на летището, и ми вдъхнаха кураж в пътуването", разказва Станислава и продължава: "Давала съм винаги много любов, която сега ми се върна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Вивиана преди 5 години
Защо губите времето на хората с такива "новини"? Как така никой не пише за болните от рак деца, майки, за състоянието на болниците? Как не я е срам тази така наречена журналистка така самодоволно да прави сензации от излекуването си на фона на ужаса в България?!
1
0
 
22
 
! Отговори
Мене преди 5 години
Браво, Станиславче. Бъди жива и здрава!