Кошмарните съобщения на Ренета! За ада при раждането, за бебето…

Думи, които тя е написала от болницата в последните си часове живот
Обновена: 23 авг 2018 08:22 | 23 авг 2018 07:00, Златко Желев
139

Снимка: "Майко мила"

Всички ребра ме болят…

Почнах да не мога да дишам…

Скачаха отгоре ми…

Ужасно ме боли…

Мн кръв тече…

Мн тежко беше…

Всичко това са думи, изречени не от устата на починалата родилка Ренета, но написани до най-добрата й приятелка.

Още по темата

Думи, които тя е написала от болницата в последните си часове живот.

Думи, които са красноречиво свидетелство за това как тя е излязла от раждането – травмирана и с изключителни болки.

Думи, които не доказват, че случилото се е причина за смъртта й, но думи, които показват ясното разминаване между твърденията на болницата и тези на Ренета.

Всичките тези съобщения са предоставени на сайта "Майко мила" от близките на Ренета с надеждата да допринесат за изясняването на случая, за постигането на максимална прозрачност, както и за провеждането на обективна и независима аутопсия.

(Dnes.bg има разрешението на колегите да ползва снимките, и да ги цитира, за което искрено благодарим!)

В момента тялото на Ренета се намира в болницата в Стара Загора, където ще бъде извършена аутопсия, чиито резултати ще се готови до две седмици.

Припомняме ви, че 33-годишната жена почина на 16 август, в болницата в Сливен, ден след раждането на дъщеричката й – Мария.

Бебето също е с увреждане – пареза на дясната ръка и хематом на главата. Скоро ще бъде преместено в София за рехабилитация.

А ние чакаме! Чакаме истината за смъртта на Ренета?
 


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Боже толкова истории прочетох полрай тази трагедия. Хиляди жени и семейства са бестоко травмирани от най-чакания ден в живота си! Ами тези дечица в каква среда ги посрещат - биещи акушерки, псуващи лекари-рушветаджии. Кошмарно! Не дупките по пътищата са най-големия проблем, родилните отделения са явно.
123
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Жена ми имаше болки в трети месец. Казаха и ...нищо ти няма. След час пометна в коридора на болницата. Изпокриха се и доктори и сестри. Стояхме сами в коридора на болницата, в шок и не знаем какво да правим.
Повече не забременя. 12000платихме за инвитро. Накрая си осиновихме. Добре че нямах оръжие тогава.
122
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Раждането с устройство електосън (космиески уред за преодоляване на свърх натоварване на совалка при излитането в космоса) - изобретен и използван от руската медицина още преди 30 години за раждане в особено тежки случаи. Толкова е добро постижение, че шефката на отделението казваше, че ако го прилагаме на всички, жените щели да раждат всяка година.
А тук е джунгла! Умират млади жени. Нямам думи.
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ходете в частни болници.. държавните са касапница, който няма пари ходи при касапи, който има пари ходи при частни лекари, така е при капитализма
120
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
едната акушерка е от моя курс.. само преписваше и вадеше тройки
119
39
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ше ме прощавате, ама раждането е болезнено, неприятно, в повечето случаи дълъг и продължителен процес. .. и синини има, и кръв, и много голям риск и за майката и за детето...а като прибавим и модерния напоследък отказ от секцио си става направо руска рулетка....
Тааа ...само да кажа отиваш да раждаш, а не да си на спа и да те масажират по ушичките и целият персонал да ти вие метани...
118
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
преди33 г.когато лежах за задържане на единствената ми бременност в АГ Варна бях постъпила в 4 месец и лежах за задържане до 9 месец,през една визитация стажант акушерки не можаха да чуят тоновете на бебето и ме изпратиха на някакъв апарат.те не били го включили в щепсела и изкомандваха -сваляйте и багажа и включвайте система за мъртво раждане.добре че по коридора минаваше едно лекарче ,че им каза да включат този апарат .тоновете на бебето бяха идеални.но минута ме делеше в 7 месец да го извадят
117
4
 
14
 
! Отговори
Старата школа преди 5 месеца
От коментарите до тук виждам, че проф.Иво Христов малко е понамалил ***. Не са 80, 99.9 процента са! Изгонете лекарите, линчувайте ги и да приключваме! И без това целта на властта е тази! Запомнете - лекарите не са ангели, но не са и убийци, както се мъчите да ги изкарате!
116
13
 
5
 
! Отговори
edin преди 5 месеца
До Ганчо кретена
-----------------------
Не са 20 бе 200 са умрели. И понеже не са пожелали избор на екип ги е израждал стажанта.Ако си бяха платили за шефката родилката щеше да е жива.След година ще сте доволни и на стажанти.
115
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Камера във всяко родилно и при всички операции и раждания. Кой знае какво е тавало за да има хематом и пареза детето. *** има всякакви и на най-неочаквани места. Стриктен контрол на персонала във всички болници, записване на разговорите с пациенти също. Лекарите света вода ненапита, ама имам познат лекар и понякога ми идва като говори за пациентите си аз да му шибна една. Само да знаете какви неща говори, едва ли ще искате да влезете в болница дори да сте на умирачка.
114
52
 
11
 
! Отговори
Ева преди 5 месеца
След всяко раждане болката е неописуема. Иска ти се да умреш. След всяко. Това си е част от майчинството. Едва ли има раждане, при което да не са помагали на бебето да излезе. Не вярвам да е било чак до счупване. Толкова ли са яки докторките?
113
17
 
14
 
! Отговори
lelka преди 5 месеца
Мъката на семейството е голяма. Но не мога да разбера колко прости са журналистите дето пишат тия истерии. Проблемът е на първо място финансов. Болниците в България са на доизживяване, а и още по-лошо ще става. Няма какво да мечтаете. В зап. ЕВропа е същото. Има частни пациенти, които получават нещо повече. 90% са нормално осигурени. За тях има само приемни часове, прегледи след дни или седмици, стаи с по 3-4 души. Обслужване от стажанти, в много случаи български или африкански лекари. Това е
112
20
 
7
 
! Отговори
Вивиана преди 5 месеца
Вие сигурни ли сте ,че в друга държава, на вас няма да гледат като на пришъли от гетото-никой не обича тези които му досаждат в държавата му-трябва и там да се плаща-знам го студенти,които учат там..
111
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Свестни доктори е имало, но това е минало. Сега, също има но те са единици и обикновено са около пенсионна възраст. Проблемът всъщност е, че са безкруполни, това не е само ситемен проблем. Аз колкото пъти съм ходил в болница, толкова пъти съм се чувствал виновен, затова, че съм потърсил лекар - това не е нормално. Те те гледат като ходеща касичка. Няма значение осигурен или не. Не може да се искат 10000, 20000 и нагоре от човек който работи за храната си само, това е престъпно.
110
4
 
48
 
! Отговори
ВУбийци! преди 5 месеца
В Плевенската окръжна болница са същите! Всички лекари са алчни, долни и безскрупулни убийци! Око за око, зъб за зъб!!!
109
12
 
24
 
! Отговори
Иво преди 5 месеца
Имам един въпрос:
имате ли някаква етика или гледате да превърнете една трагедия в сензация, лешояди долни
108
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето, аз знам, мога, имам желание, имам морал. И искам да работя в България.
Разглеждам обяви за работа за такива жизнено важни и "критични" места.
Обаче виждам как там нещата не се правят по добрия начин и както знаем, рибата се вмирисвa откъм главaта. Проблемите в България обикновено тръгват от висшите позиции. И понеже съм страхливец като всички българи, ме хваща страх, че ще искат да ме натопят, да ме използват за мръсните си сделки и да ме изхвърлят като мръсно коте на улицата. Това е то...
107
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има голяма вероятност жената да е починала от емболия в следствие на силния натиск, особено ако е боляло толкова, колкото е описано в тези чатове. Уважавам докторската професия, но повечето работят все едно са в касапница. Особено тежки са издевателствата над родилки..
106
6
 
29
 
! Отговори
.... преди 5 месеца
До shady
Не в друга болница, не в друг град, в друга държава трябва да бягаме, ВСИЧКИ! Трябва да мислим за децата си, да мислим за себе си. Тук няма учители, няма лекари, болниците са като конюшни, а лекарите по-зле и от втеринари. А държавата...тя имала план да върне българите от чужбина . . ха-ха. Аз имам план как да изечзна и да не се върна в този ***, защото обичам детето си, обичам жена си и не искам да живея в страх, че няма кой една счупена ръка да им оправи без да има усложнения.
105
3
 
44
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 5 месеца
Ако тази лекарка е постъпила така, нека цялата тежест на закона се стовари връз нея, но не говорете така за всички лекари, защото повечето са свестни хора и се борят за вашето здраве в държава, където никой не го е еня за хората. А на лекарите ще кажа, изгонете от своите редици сами, тези, които петнят името на професията, а не ги прикривайте от фалшива колегиалност.