Кошмарните съобщения на Ренета! За ада при раждането, за бебето…

Думи, които тя е написала от болницата в последните си часове живот
Обновена: 23 авг 2018 08:22 | 23 авг 2018 07:00,
139

Снимка: "Майко мила"

Всички ребра ме болят…

Почнах да не мога да дишам…

Скачаха отгоре ми…

Ужасно ме боли…

Мн кръв тече…

Мн тежко беше…

Всичко това са думи, изречени не от устата на починалата родилка Ренета, но написани до най-добрата й приятелка.

Още по темата

Думи, които тя е написала от болницата в последните си часове живот.

Думи, които са красноречиво свидетелство за това как тя е излязла от раждането – травмирана и с изключителни болки.

Думи, които не доказват, че случилото се е причина за смъртта й, но думи, които показват ясното разминаване между твърденията на болницата и тези на Ренета.

Всичките тези съобщения са предоставени на сайта "Майко мила" от близките на Ренета с надеждата да допринесат за изясняването на случая, за постигането на максимална прозрачност, както и за провеждането на обективна и независима аутопсия.

(Dnes.bg има разрешението на колегите да ползва снимките, и да ги цитира, за което искрено благодарим!)

В момента тялото на Ренета се намира в болницата в Стара Загора, където ще бъде извършена аутопсия, чиито резултати ще се готови до две седмици.

Припомняме ви, че 33-годишната жена почина на 16 август, в болницата в Сливен, ден след раждането на дъщеричката й – Мария.

Бебето също е с увреждане – пареза на дясната ръка и хематом на главата. Скоро ще бъде преместено в София за рехабилитация.

А ние чакаме! Чакаме истината за смъртта на Ренета?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
14
 
! Отговори
До Старата школа преди 5 години
А ти ако си внимавал толкова, колкото претендираш, щеше да знаеш, че в последния месец от бремеността матката достига до диафрагмата.
60
0
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
До МитевМи тя матката,когато ви е надут корема при бременност,стига баш до ребрата и белите дробове!!
59
37
 
6
 
! Отговори
Старата школа преди 5 години
Последователи на Цветанов /с обвиненията му за "бебето от фризера"/ престанете вече да ругаете докторите! Родилката е била на 39 години - малко късничко за първо дете, с високо кръвно и дихателна недостатъчност. Починала е 3 дни след раждането. За какво "скачане" говорим, за какви травми! Ако сте внимавали в часа по анатомия, ще знаете къде е матката, къде са ребрата! Никой няма полза от това насъскване срещу лекарите, освен властта - разделяй и владей! Че не са догледали общото й състояние - да
58
2
 
18
 
! Отговори
Къде си Боко ??? преди 5 години
Кадри от абсурдистанската действителност.Към гласуващите:Сещайте се за тия факти от реалноста в чалгария когато отивате да подкрепите с гласа си поредните доказани престъпници.
57
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44В една столична болница шефа на болницата сложи камери в операционните на неврохирургията и от записите на камерите се оказа, че пациентите плащат за избор на екип, а ги оперира друг екип, който в момента е дежурен. Той се опита да повдигне въпроса, че плащането за избор на екип си е чист лекарски рекет и резултатът беше, че лекарите-него.дници скочиха срещу него, че нарушавал правата на пациентите, като поставял камери - в резултат уволниха точно този, който беше против рекета.
56
2
 
34
 
! Отговори
До 61 преди 5 години
Колко да преекспонират майките, като майка ми разказва, че и мен са ме израждали по същия начин?!? Скачат ти върху корема, ама аз пак не съм искала да излизам, че накрая правят епизиотомия, и майка ми е имала много вътрешни шевове, както тя казва, после 40 дена не можела да си седне на д-то, ама буквално. Накрая ме изкарват синя като ***, защото пъпната връв ми е била увита около връта. Подобен тип израждания са масови в България, и не знам защо се опитват много хора да прикриват нещата?!?
55
7
 
6
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До АнонименИнформацията за здравето на пациента е лична и секретна! Без негово съгласие ( ако е пълнолетен и вменяем) не може да се дава такава на никого. Четете Закон за здравето чл.28, 28 б
54
12
 
13
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До майкаСинът Ви се РОДИ , нали? Ако не бяха скачали при описаното положение на плода нямаше да сте живи и Вие и синът Ви!!!
53
19
 
10
 
! Отговори
До майка преди 5 години
Преекспониране отново. Лекарки не са боксери и не се забавляват с "блъскането". Мислите,че нямат какво да вършат друго освен да ви блъскат? Правят силен и плавен натиск и не сверху а по посока от гръдния кош към таза.родилка е под стрес и с болки и не преценява коректно ситуация
52
7
 
6
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До До "специалистиМного е толкова относително понятие, че няма накъде. Всъщност всички от етноса, носещ името на прекрасна алкохолна напитка , умират от болка. За 30 години не чух един да каже: Абе малко ме боли.
51
7
 
23
 
! Отговори
Асан преди 5 години
Да ва съветва малко, бай ви Асан.Кога одите на доктураа ходяте цялата рода!Стойте и чакате отвънка и я изреве вашта роднина отвътря чи нещо доктурти не съ държът добре с нея...влизате вътря и бой до насиръъни да доктурти !Така отнишениету е много добро и получаване първокласно обслужване!
50
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докторите са длъжни да обясняват на пациента, а не на всеки, пожелал информация, до шести братовчед и на лелинчо му шурнайката включително. И освен това ако няма какво хубаво да ти кажат, след като бабата е на 80+, какво искаш? Да си оставят работата, за да ти дават фалшиви надежди, че ще се оправи и ще изкачва Мусала и ще играе туист?
49
26
 
8
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До JanaПриятелко, матката се намира в коремната кухина, а белите дробове-в гръдния кош. Няма начин да се травмират и да се получи емболия от натискане на матката. Май не си внимавала в уроците по анатомия?! Аман от разбирачи!!! Това е все едно да ме убеждаваш, че от спукана гума ще се получи блокаж на двигателя!
48
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се окаже истина, няма ли да е най-добре лекарският екип, извършил това и после излъгал толкова нагло, да бъде линчуван? Не защото са лекари, не защото са убийци, а ей така - за едното възмездие? Око за око.
47
13
 
11
 
! Отговори
Рускиня преди 5 години
Цинизъм на журналисти преводи граници на човещина. да се предадат на гласност личните съобщения на човек,който починал е върхът на цинизъм. Предайте ги на прокуратура,но да се хвърлят на публиката.. нямам думи. Освен това може да се сезира прокуратурата срещу автора на статията,относно неспазването на директиви по GDPR
46
6
 
25
 
! Отговори
майка преди 5 години
Сега относно скачането!! преди 34 години родих сина си в края на 8 месец , плода беше седалищно разположен израждаха ме пак в Сливенската болница две лекарки и двете толкова много ме блъскаха и натискаха , че и аз до ден днешен определям това като СКАЧАНЕ ВЪРХУ МЕН. И най-лошото е, че синът ми се роди с хемангиом на лицето , който се дължи точно на СКАЧАНЕТО ОТГОРЕ МИ.
45
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт е че българските лекари не отчитат нуждата на пациента и семейството от подробна информация за какво, как и защо се случва. Баба ми е от 5 дена в болница в Шумен и буквално с кука трябва да им вадим инфо. Не се говори, не се обяснява нищо. А в случая с Ренета очевидно нещо не е било наред, сега, може да не е по лекарска вина, но поне да се обясни.
44
3
 
8
 
! Отговори
deee преди 5 години
Когато са виновни се опитват да си измиват ръцете с журналистите и медиите, искат всичко да остане скрито, покрито така прави и полиция, и социални, опитват се до нас да не стига когато пребият някой, когато са оставили болен и инвалид без помощ, много следят да не би някой да ги издаде, че се и опитват да си прокарат такива закончета с герберасткия парламент, да не излиза истината какви ги вършат. Това е големия проблем защото ги прикриват разни институции.
43
43
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще ни занимавате с лудостта на руската стара мома със слонския диференциал? Откри ли се ромът-татко на детето?
42
0
 
16
 
! Отговори
гост преди 5 години
Трагедията е голяма, дано поне детенцето да се оправи и да расте здраво макар и без майка.Това за тренировките за разширяване не е майтап и трябва да се започне с тях още преди самото забременяване.