Радев отсече: "Олимпик", Регистърът... криза в държавността!

Според президента рисковете през авиацията ни стоят
160
Радев отсече: "Олимпик", Регистърът... криза в държавността!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев заяви, че рисковите фактори продължават да стоят пред българските ВВС.

Държавният глава посочи, че става въпрос за недостатъчно изправна техника, недостатъчно ресурси за подготовка, от което идва малкият брой летателни часове и това повишава риска от произшествия.

Още по темата

"Не е въпросът просто да се лети, трябва да има такива технологии, които да ни позволяват да имаме съвместимост и да изпълняваме безопасно и ефективно задачите заедно с нашите съюзници", заяви президентът.

Той коментира и процедурата за придобиване на нов боен самолет, като заяви, че в държави, в които има равнопоставеност, при изпращане на искане за оферти спират всякакви срещи. Коментарът на държавния глава е във връзка със скорошно пътуване до САЩ на делегация от Министерството на отбраната.

Радев поясни, че визитата е решение на министерството и не е съгласувана с него, предаде "Фокус".

Според президента въпросите с фалиралия застраховател "Олимпик" и срива на Търговския регистър имат много по-дълбоко измерение, отколкото ни се представя.

Според него не става въпрос за технически въпрос, немарливост, некомпетентност на държавни служители и за търсене на решение за компенсация на ужилените.

Според Радев вече става въпрос за липса на прозрачност и отчетност, без които няма как да имаме ефективна администрация.

"Тук става въпрос за абдикация от отговорност, оттам за криза в доверието и в държавността", смята президентът.

Той коментира, че Търговският регистър се срива в момент, в който българското правителство поема писмени ангажименти пред нашите европейски партньори за ясни условия за подготовка за приемане във Валутния механизъм.

Те са свързани със засилен контрол на застрахователния и пенсионноосигурителния сектор, засилени мерки за прозрачност и борба с корупцията и мерки за ефективно управление на държавните предприятия.

"Имаме скандала по застраховането, което показва, че на практика няма надзор", каза Радев. Той заяви, че в същото време има увеличаване на капитала на държавната консолидационна компания с 500 млн. лв. за ремонт на язовирите по абсолютно непрозрачен начин и попита как после искаме да има доверие в институциите вътре и отвън.

"Неслучайно се измислят всякакви нови критерии и механизми за непрекъснат контрол и проверка на България и за Шенген, и за еврозоната. Трябва да се работи за доверие", допълни Радев.

Президентът присъства на честването на 70-ата годишнина от създаването на Българската военнотранспортна авиация и празника на 16-та транспортна авиационна група днес в район на авиобаза "Враждебна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До смехрко: И "катастрофата" вече влезе в употреба. А какво общо има тя с темата? И къде ти е на теб МОРАЛА?
131
1
 
1
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
>Под натиск от БСП и президенството полицията в Харманли 8дни прекрива катастрофата напавене от бащата на президента Румен Радев (Георги)как удря триколка на кръгово кръстовище дори не са го отбелязали в сводката си нито са санкционирали водача.Е що за НАГЛОСТ е ТОВА И за какъв МОРАЛ говори
130
1
 
1
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Другарю Радеф не давайте нито мнения нито съвети.Наглост е Президен чийто баща прави катастрофа да я прикриват и мълчат.Къде са другарката сега другарката Нинова,Кирчо и острото им перо Еленка. Защо не ви искат импейчман и оставка.Къде ви е МОРАЛА.Е натова платени тролчета на БСП цвъкайте минуси
129
6
 
5
 
! Отговори
Мамата преди 5 години
Българи.тоз президент е срам за България.С този беден речник как представя Страната ни.И като приказва глупостите от Нинова,е ,наистина е пълен ***.
128
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев отсече ама нищо не прави по въпроса.Само с думи не става
127
2
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АЗ СЪМ С КОМУНИСТИЧЕСКИ УБЕЖДЕНИЯ ,НО ОТЧИТАМ СЕГАШНИЯ ПЕРИОД НА РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ. А ВИЕ СЪЗЕМЛЯНИ ... КАК МИСЛИТЕ -ПОРАСНАХА ЛИ МУ БУЗИТЕ И ГУШАТА НА ПАРВЕНЮТО - "ПРЕЗ- ИДЕИ - ДЕНТ" ?????? ХАП -ХАП ХАПКА!
126
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на тиквеното правителство!
125
19
 
16
 
! Отговори
Импийчмънт сега преди 5 години
пРезидентът що не иде да се гръмне някъде?! Пълен резил!
124
14
 
20
 
! Отговори
Гордост преди 5 години
Гордост е за всички, че имаме такъв президент.
123
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоз Радев само самолети му в главата.....
122
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ал Бънди се обади , два дена ми беше мъчно.Сигурно е чакал указания.
121
1
 
17
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 134Защото повечето избягаха, защото повечето са отвратени и защото повечето знаят, че във всяка партия в момента е пълно с комунисти или наследници на такива. Всичките са един дол дренки и няма да допуснат различни от тях до властта заради риска да им изкара цирка на светло. А и изборите се фалшифицират бясно. Аз лично никога не съм гласувал нито за Герб нито за БСП, но и не виждам политик или партия за която да гласувам. Всичко тръгва от това, че все правим нов бардак със старите общи лелки
120
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
убуу хортува Радев за Олимпик, ама какво трябва да направи държавата в случая, да води пропаганда срещу по-ниските цени на една частна компания, цени, с които привличат клиенти! В търговския регистър изглежда има саботаж, може по-късно да се научи кои са организаторите. Защо Радев не се възмути и нищо не казва за ачик обирите на възрастни хора от измамници, търсещи "помощ за полицията"! Тази продължаваща диверсия защо му убягва?
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88то добре се възмущаваш, но къде са онези, които трябваше да се разправят с комунистическата клиентела, ловко нагаждаща се към силните на деня! Защо на избори не могат да съберат даже едни 2% гласували. Аз зная защо стана така, но ти кажи къде е проблемът.
118
4
 
9
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Отвращавате всички здравомислещи хора! Защо ли? Защото сте червеночумци! Защото като предавахте роднините си на партията майка и се кълняхте във вярност на червената диктатура бяхте същите *** и предатели каквито сте и днес, кълнящи се във вярност на бай Тошовия ореходържач! Защото олигофренския ви впжд довърши това което 500 години турско робство неможа, заличихте българите от тези географски ширини!
117
0
 
13
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Като герберите сте против комунистите дайде най накрая да приемем закон, че ако си бил член на БКП нямаш право да се кандидатираш за депутат? Ааа неможе защото тогава 99% от Герб също няма да имате право да се кандидатирате! Като сте толкова против комунистите защо не осъдихте нито един от тях? Ааа да, защото по конгресите на БКП се целувахте със същите тези хора и те ако ги осъдите ще кажат какви жалки предатели сте и какви леки жени сте и какви гадости сте вършили за да се издигате в партията.
116
4
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Заради *** гербери, гласуващи за комунисти защото мозъка им не стига за да се усетят, че ги правят на още по големи *** като ги лъжат, че така гласуват против комунистите, а в същото време казващите го бясно стискат червените си книжки в джобовете, комунистите не са слизали от властта! Полу *** си ви отгледаха комунистите с цел да ви правят на кръгли ***. Затова сте толкова безмозъчно откърмени от партията майка, за да я крепите във всичките и разцветки на власт!
115
4
 
7
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ОнзиТова герберите вярно сте с мозъчния капацитет на амеба!Аз ти казвам,че вожда ти и Курналина са един и същи комунистически ***,ти Нинова съм защитавал.Аз ти казвам, че Герб е пълен с ***,ти комунист съм бил.Аз ти казвам,че вожда ви е най лошото нещо след произлязло от червената чума,ти бесепар съм бил. Абе заслужавате си наказанието което е Тиквата,но защо по дяволите наказвате и нас нормалните с него?Аз ти казвам, че бивши БКП-ци във властта не трябва да има, ти *** съм бил.
114
13
 
16
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
113
11
 
14
 
! Отговори
Stoedin преди 5 години
Е, толкоз може, военен е все пак. И той е отражение на състоянието на България. За съжаление е така. А сега - да отиваме да работим. Приятен ден.