BG "Олимпик" не внасял вноски в гаранционния фонд на Кипър!?

В кипърския фонд били внасяни вноски само от коли с кипърски номера
Обновена: 24 авг 2018 16:34 | 24 авг 2018 16:30,
77
BG "Олимпик" не внасял вноски в гаранционния фонд на Кипър!?
Снимка: архив Булфото

Българският клон на кипърската застрахователна компания "Олимпик" не е правил вноски върху застрахователните полици в България в гаранционния фонд в Кипър, заяви пред БНР Акис Папахристодулу, генерален мениджър на Кипърския фонд за автомобилно застраховане.

Той увери, че кипърският гаранционен фонд ще изпълни всички свои задължения след прекратяването на дейността на "Олимпик" и сключените от нея застрахователни договори.

Още по темата

"Тези негови задължения произтичат от кипърските закони и международните споразумения, по които той е страна. Фондът има подписани двустранни споразумения с гаранционните фондове на много европейски страни, включително и България", посочи неговият генерален менидижър Акис Папахристодулу.

"Фондът има задължение само да компенсира потърпевшите при пътни злополуки, но няма задължения относно възстановяването на суми по прекратените застрахователни полици", уточни той.

Кипърският гаранционен фонд се финансира с 5% такса върху застрахователните премии за автомобилна застраховка и негови членове са всички застрахователни компании, които попадат в обхвата на разпоредбите на Закона за застрахователния бизнес и които сключват сделки за застраховане на моторни превозни средства в Кипър.

"Ние получаваме вноски само от автомобили, застраховани в Кипър, автомобили с кипърски номера. Аз вярвам, че българският Гаранционен фонд трябва да е събирал вноски от българските автомобили, от застрахователните компании в България, но питайте тях, защото всяка страна си има различни правила", подчерта генералният мениджър на фонда.

На въпрос дали българският клон на "Олимпик", като част от регистрираната в Кипър компания, е привеждал вноски за сключените от него застраховки в кипърския гаранционен фонд, Папахристодулу отговори: "Аз ви казвам - българският клон не е плащал вноски в кипърския гаранционен фонд. Това е ясно".

По последни данни от КАТ над 80 000 коли не са подновили полиците си след фалита на "Олимпик".

От 22 август пък МВР прекрати гратисния период за налагане на глоби на онези, които нямат валидна сключена "Гражданска отговорност".

Министерството даде петдневен толеранс на водачите с прекратената застраховка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Б.Б. преди 5 години
Ние не сме нормална Държава!Кога ще се промени всичко?
63
0
 
6
 
! Отговори
asd преди 5 години
Просто от тук на татък, си правете максимално разсрочена застраховка мисля, че е 4 вноски през 3 месеца. Така даже и да фалират ако ще и на луната да идат, няма да ви завлекат с кой знае какви пари. Съжалявам че не направих така по рано, уш да си я платя и да не се занимавам, а то каква далавера стана. 6 месеца платени ми изгоряха. Ако бях х4 щях да се измъкна. Не се залъгвайте никой нищо няма да върне. Дори според мен е незаконно милиционерите да пишат глоби ама нали сме си в Бг...
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздрави на олимпик..щом офисите вине са запалени и сринати и не сте убити, мисията ви е успешна... препоръчвам на вс компании. Голяма работа , че това ще изяде главата на гн Борисов.
61
0
 
1
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Мен ме притеснява друго:Какво става когато нито Българския, нито Кипърския ГФ платят за щетите при вече станали катастрофи, все пак пострадалите са направили някакви разходи и чакат обезщетения! Според мен ще започнат дела срещу лица, които са се застраховали в Олимпик и те да платят от своя джоб!
60
0
 
7
 
! Отговори
Честито преди 5 години
Честито на ужилените. Бочко, Цвъки и шайката описана от А. Тоторов сега се подсмихват ехидно под мустак, пият си скъпите питиета, а измамения народ пие за пореден път по една студена вода.
59
0
 
1
 
! Отговори
Hria преди 5 години
Bg bankov terorizam ne e ot vchera...
58
0
 
25
 
! Отговори
... преди 5 години
Демек... някой взе парата и народа да яде трици. герб веднага трябва да си ходят, за пореден път народа е ограбен и виновник няма. Както КТБ....Защо герб ли? Защото те са на власт и позволяват това. Защо да си ходят ли? Защото нищо не правят.
57
1
 
4
 
! Отговори
Emigriral преди 5 години
Picove..., malko vstrani ot temata, no...Predi niakolko godini srestnah slucaino edna GAD ot 90-te...Takuv MOSHE-nnik kato nego vtori niama... Znaete li kude rabotese-RUKOVODNA pozicia v DURZAVNIA REZERV...Oste togava si kazah-na tazi faulty state i davam 3 petiletki,Ednata mina-do kraia na evrofondovete.Ostava...:((
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па много ясно щом са внасяни в нашия фонд, ама оная "умната" Агаин и Горанов нали се изцепиха, че ще им връщат внесените пари :))) какво да коментирам,потресаващо просто
55
2
 
6
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
"А, дали и някой пенсионен фонд няма да изгърми след време?"E то изгърмя вече преди две или три години когато се разбра, че първите които се пенсионират, че не могат да вземат нищо защото фонда няма пари да им изплати... Не бяха сметнали, че миньорите бързо се пенсионират и ще лъсне далаверата веднага. Отделно се ведя че от 15 лева внесени 11 са за фонда да ти администрират и инвестират твоите 4 лева... И тога Дянков каза национализация на частните фондове и им прибра парите на част от частните
54
1
 
24
 
! Отговори
Споко преди 5 години
Спокойно,започнали са да връщат парите на ужилените от "Олимпик" на трето гише в КТБ.
53
1
 
16
 
! Отговори
КОК преди 5 години
тия кипърци развалиха далаверата за кво така изказват че парите са у нас много са гадни гърчолята да знаете ние не портим нашите хора като чопкат кинти
52
1
 
22
 
! Отговори
Фалирали преди 5 години
Олипик фалира, защото е в Кипър. Българските мутро-застрахователи също са фалирали но КФН си затваря очите.Тези застрахователи пълнят партиините касички. И за това отговаря шефката на КФН, бушона който опитват да изкарат виновен е просто служител там. Ако не сте разбрали БНб контролираше КТБ толкова колкто КФН контролира БулИнс:) Даваш рушвета и всичко е точно :):)
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Агайн не е арестувана още? Има закон, че се възстановяват неусвоените премии. Кой ще плати тези 10 млн. сега? Оставка на цялото кафене ВЕСНАГА!
50
0
 
15
 
! Отговори
До платец преди 5 години
Олимпик и Булинс са една и съща пирамида. Как може да сте толкова балами.
49
1
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
А, дали и някой пенсионен фонд няма да изгърми след време?
48
1
 
18
 
! Отговори
Платец преди 5 години
Платих на Олимпик и ми заминаха паричките. Зорлем ме накараха да плащам отново. Сега платих в " Бул инс ". Ако и те хванат гората, аз накъде да хващам вече не знам.
47
2
 
14
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Кипърският грък леко послъгва и премълчава някои детайли. Според законите на ЕС е достатъчно застрахователна компания да получи лиценз в една държава от ЕС, за да може да прибира *** на баламите из цяла Европа без да му е издаван лиценз, у нас например. Контролът върху застрахователите се осъществява там, където са лицензирани. И тъй като кипърската държава не си е свършила работата с лиценза и контрола е редно Кипърският гаранционен фонд да плати и щетите и застраховките из цяла Европа.
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма чумa, сега Бойко да плати компенсациите от своите авоари Защо ние ще плащаме за здрави животни, избити от Шайката?
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До На луди ни направхаТова е само началото есента ще видиш как грабежа на народа продължава..