Петър Дънов: Какви са заръките и пророчествата му?

Негов последовател ги разяснява пред Bulgaria ON AIR
24 авг 2018 09:37, Петя Славова
74

Настъпи Слънчевата нова година. Кои са заръките на Учителя Петър Дънов? В предаването "Денят ON AIR" разговаряхме с астролога и изследовател на делото му Галина Герасимова.

"Учителят казва, че има три Нови години, както и естествата на човека са 3 - физическо тяло, мисловен свят и духовен свят. Първата Нова година е на 1 януари, втората започва с пролетното равноденствие, третата е когато настъпи август", обясни тя.

Герасимова уточни, че празниците са започнали още от 1900 г., а от 1944 г. се провеждат само на Рилските езера. По думите ѝ Петър Дънов казва, че сме светлина, но сме забравили за това, защото сме потънали в гъстата материя.

"Всичко е светлина. Само илюзия е, че има и тъмна страна. Без нея не може, нашият свят е двуполюсен", отбеляза астрологът.

"Единственият фокус е човек да работи върху себе си, защото външният свят е огледало на нашия вътрешен свят. Център на цялото учение е Христос. Рано или късно човек се пробужда, няма шанс да остане заспал във вечността. В идеята на Учителя е заложена идеята за прераждане", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Галина Герасимова посочи още, че всеки е на мястото си, а всички сме част от много красив пъзел.

За пророчествата на Петър Дънов тя каза, че целият живот на Учителя е пророчество.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
3
 
! Отговори
не ме интересува преди 5 години
отървах се от италианска пералня и дрехи купих си ново яке и панталони кожени така
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не може от едно дете в детската градина да се иска..."А от блондинка със самочувствие може ли ли? Има и деца, от новите, които в детската градина са по осъзнати и от възрастните. То цялото интервю нещо като Матей, глава 7, стих 6...
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дънов е бил първи приятел на алкохолика-сатрап Георги Димитров (Гошо-Тарабата) и го е крил в къщата си. След смъртта на Дънов, Тарабата лично от Масква разрешава да го погребат на Изгрева, а не където се погребват всички, т.е. в гробищата. Толкова за тая "светлина". Комунистическа секта!
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Врачки, Ванги, дъновисти... дрън-дрън глупости!
26
0
 
7
 
! Отговори
Маймуни преди 5 години
ами не се кланяме на ,,евреин на кръстато дърво,, а на Господ Исус Христос има разлика аман от атеисти кланяйте се на дявола тогава както много други сектанти лошото е че уж няма тъмна страна пък е пълно със секти по света отричайки Християнството отричат Бог това е овцете се държат ,под контрол,, несериозно
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нормални смеспоко, няма ви вземат имотитескоро четох статия за собственеността на католическата църква в Германия, грубо 600 млрд, само недвижимата. Смятай в световен мащаб католицизма какви активи управлява. А ние чакаме да видим, коя ще е първата фирма в света с капитализация над 1 млрд долара. Тази фирма отдавна е факт има няма 2000 години, ама за нея никой не говори. Та като защитаваш едни такива активи не дявол на светлината, ами и майка си и баща си ще сатанизираш
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия ли бяха дето танцуват голи по баирите и кой знае още какви щуротии...
23
2
 
5
 
! Отговори
нормални сме преди 5 години
на кое ,,слънце,, се кланят сектите се кланят на дявола ,,ангел на светлината,, мръсен дявол сатанисти кланяме се на Създателя не творението дявола е зло творение змия не Господ
22
3
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Горките дъновяги;))) Откак ги помня, винаги са башка зле. Кът земем оня Калайджията, Грива, истинска *** е налазила България. И се спонсорират от чужбина. Кръцнете им финансирането и който, откъдето.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този напоследък става доста фешънскоро спорих с един приятел, който се опита да ме убеди, че Айнщайн също бил дъновист ... пишело го в един форум в нета :)
20
5
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
стига сте пълнили главите на хората с глупост! кви са тия хора и ръченици на поляни, кво е това бяло братство, кви пророчества, кви заръки, кви пет лева, какъв е тоя дънов?
19
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религията е инструмент да се контролира и манипулира овцедушната тълпа. Не може един евреин умрял на кръстато дърво, заради престъпления към Римската империяда бъде кумир вече над 2000 години. Това показва колко сляп и недорасъл е човешкият вид.
18
4
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Стига ни занимавахте с тоя сектант!!!
17
3
 
8
 
! Отговори
сектанти преди 5 години
,,Учителя,, това е като от сагата ,,мистър джедай,, ,,тъмната страна се бори с тъмната страна,, несериозно
16
6
 
12
 
! Отговори
7 преди 5 години
Петър Дънов е отлъчен и анатемосан от Българската Православно-Християнска Църква още във времената на монархията ниЗащо никъде не пише че Бялото братство са еретициСъщата работа като Ванга дето преди да умре си построи църква сякаш да поиска прошка от Господ
15
5
 
10
 
! Отговори
Нафърфорий преди 5 години
Тоя баща му го пратил да се изучи,а той предал християнството и се върнал сектанти! Ай сикт.р....
14
3
 
6
 
! Отговори
,,мистерия,, секта преди 5 години
тъмнатс страна има много сектантски религии нищо общо с Православието Християнството сатанисти отричат Кръстта на Голгота
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религиите не са Божие дело. Религията не обединява, тя разделя хората. Религията ти носи собствено успокоение че си докоснат от Бога. Религията е плод на болния човешки мозък. Във Вечната Вселена религия не съществува, само тук при нас болните човешки същества.
12
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво прераждане бе?Умираш и толкова!Жалко, че живота е толкова кратък, и на всичко отгоре ако доживееш до 80-90 години през по-голямата част от него си стар.
11
7
 
7
 
! Отговори
Един преди 5 години
Mедия с претенции за сериозност дава трибуна на сeктантски отклонения. Възхитително!