Жертвите на пътния ад край Своге - 16. Шофьорът е в болница

Има съмнения, че автобусът не е минал повторен технически преглед
Обновена: 25 авг 2018 23:31 | 25 авг 2018 23:14, Веселина Йорданова
96

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

16 са жертвите на тежката катастрофа край Своге, съобщи вътрешният министър Валентин Радев на извънреден брифинг.

В автобуса, който се преобърна в дере, освен шофьора, е имало 33-ма души.

Още по темата

"Автобусът влиза в съприкосновение последователно с три автомобила, които се движат в насрещното движение, установяваме по какви причини и в дясно през мантинелата се обръща", обясни министърът.

После автобусът се преобръща няколко пъти и пада в поречието на реката.

13 души са загинали на място. 21 души са транспортирани в болници, включително шофьорът. В "Пирогов" са закарани осем души, от които двама са починали. В "Св. Анна" са четирима, във ВМА са двама, в ИСУЛ е настанен водачът. В болницата в Своге са шестима, от които една жена е починала.

Създадени са обходни маршрути, докато пътят е затворен. От София към Своге е през Искрец и Бучин проход, а в обратна посока - през Костинброд и Бучин проход.

Фирмата "Мобилус" има общо шест автобуса. Документите й са изрядни. Разследващите се съмняват, че автобусът, който катастрофира, не е преминал повторна техническа проверка в началото на август, но това ще стане ясно утре. Водачът е и собственик на фирмата.

Катастрофата е станала на 2 километра след Своге в посока София.

Имало е проливен дъжд, но доколко това е повлияло за катастрофата, се изяснява. Участъкът, на който е станал инцидентът, е в град Своге, в урбанизирана територия и е обозначен. Пътят е нов, настилката не е нарушена, има мантинела.

Утре в 14 часа ще се проведе среща на институциите в МВР по случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
4
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
"Всички много добре знаем как протичат техническите прегледи в БГ...И 6 прегледа да мине, все тая!" Не обобщавай!!!Не знам как протичат в провинцията, но в София, където аз ходя протичат много сериозно и подробно. Даже ми искаха апарат за дишане "уста в уста" при оказване на първа помощ на пострадал.
66
0
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
"След като има обучен персонал не е оправдано да няма линейки!" Както предполагам знаеш, се очаква закупуване на 400 оборудвани линейки. От сума време търгът не може да започне, заради безумните обжалвания на провокаторите комунисти. Накрая след като нещата се изчистиха, се оказа, че тези които обжалват не са се явили на търга. Това са го правили нарочно, за да бавят процедурите и да спират всичко по всички направления. Лошото е, че явилите се не предлагат високопроходими линейки.
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички много добре знаем как протичат техническите прегледи в БГ...И 6 прегледа да мине, все тая!
64
4
 
9
 
! Отговори
ТИКВУН ВИНЕТУВСКИЙ преди 5 години
До АнонименДа си останем безкритични към крадците ли?Утре ти, твоята баба или дете може да станат жертва на това безхаберие!
63
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На баце линейки не му трябват! Там маржа за крадене е малък. Виж друго си е военни самолети и магистрали. Правиш 3 км магистрала крадеш 3 милиарда. От тези линейки колко ще изкара баце? Ами ортаците му? Като вземем линейки трябва да търсим и лекари за тях. А те лекарите са едни нагли - не им се работи за 400 лв, искат техника, медикаменти, изобщо алчни хора. Баце обича добродушни овчари, говедари и футболисти...
62
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много скръбна новина, това са 16 души, които никога няма до са до близките си.Затова не оставяйте животът да ви озлоби с всекидневната мизеррия, а се радвайте ....прабаба ми всяка сутрин се прекръстваше и благодареше на Бог че и дава още един ден.
61
9
 
22
 
! Отговори
ТИКВУН ВИНЕТУВСКИЙ преди 5 години
Бойко, покажи си лентичката!! Потупай се по гърба!! Ти и твоите крадливи калинки сте отговорни за хилядите мъртъвци!!ОСТАВКА НА ГЕРБЕРАСТКАТА ПАСМИНА!!
60
9
 
19
 
! Отговори
ТИКВУН ВИНЕТУВСКИЙ преди 5 години
Некачествена инфраструктура, кражби и безхаберие!По смешна мантинела не бях виждал, досега!Герберастията и безхаберието ни убиват ежедневно!
59
4
 
18
 
! Отговори
работещ в спешна пом преди 5 години
Забележете,че за да се намерят 21 линейки с екипи са събрани от 3 области-София,Враца и Монтана!Много малко линейки имаме за съжаление.Ако имаше повече от хората които в момента не са на работа би могло да се сформират поне 2 пъти повече и по бързо да стигнат до мястото на катастрофата.Сега е момента да се поучим от този инцидент и дано да има повече линейки.Ами ако стане инцидент с повече пострадали тогава от чужбина ли ще викаме?След като има обучен персонал не е оправдано да няма линейки!
58
3
 
10
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Каквото и да си говорим Министър Радев е на най-ветровитото място в България. Не му е лесно на човека
57
3
 
10
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Ако е близка тази фирма до някой политик или министър (демек плащат си, да не ги закачат), пишете ги бегали, нищо няма да им направят, а ще се опитат да покрият фирмата.
56
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътищата ни, мантинелите....всичко се прави с нискоккачествени материали, без необходимите инспекции....Що за министри и управление имаме.Корупция, наглост...Българинът е търпелив, защото няма усещане за спрведливост.Ние не сме справедливи, виждаме че някой нарушава законите и си мълчим и се крием...А когато имаш приспивателни герои като Б.Б., нищо не ни пробужда...Московски, Радев, Кралев, Ангелкова, Цачева, Фъндъкова, Мария-Габриел ... Това ли е лицето на България ? Това не са българи..
55
2
 
10
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Да колкото взеха лиценза на ивкони след 2 катастрофи със жертви. Може да се поинтересувате какво се случи и с проверката. Дали са връчени наказателните постановления, дали са влезли в сила и дали ще бъдат платени, а и при 15 НП, ако две са влезли в сила за едно и също нарушение може да се атакува лиценза. Но ивчо константинов си плаща на герб и нищо не му правят. Тук ако е малка фирмата може пък да и вземат лиценза. Иначе съболезнования на близките на жертвите и мир на техния прах.
54
3
 
18
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Както в Италия след падането на моста взеха лиценза( без да чак съда) за горе долу еднакво загинали / мир на душите им /да видим ще вземат ли нещо на някого. Пък ако случайно решим да им търсим парите - 23 милиона за калпавият ремонт..колко да връщат 11.5 ли,защото половината е в сметките на.. Той!! Нашият нали най разбира от строежи те най калпави. А той даваше акъл за калпави дискове!!Боко държавата не е маркуч бе!! А да видим ще по- връща ли някой и ще има ли виновен.Те се молят шофьора да ум
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Други се съмняват,че пътят не е у ред.Наскоро са дадени 23 млн за ремонт.За 1 година има 7 тежки произшествия.
52
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инспектор Борисов къде е на инспекция днес?
51
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе защо в Гърция се спазват всички правила на пътя. Дори и го-ведата, които тук карат като бесни, там стават хрисими ангелчета?
50
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разследващите се съмняват, че автобусът, който катастрофира, не е преминал повторна техническа проверка в началото на август,--------------------Значи корумпетата на Московски пак не са си свършили работата.
49
2
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Правилата трябва да важат за всички не може да ме оберат по сред бял ден представяйки се за майстори на покриви и от прокуратурата да кажат, че нямало престъпление те са искали аз съм им давал. Ще кажете, че няма нищо общо с темата. Да ама има много общо след този случаи на мен вече ми се разми представата за добро и зло както и на хилядите жертви на битовата престъпност и неадекватните мерки на власта срещу престъпниците. За това народа полудя а луд зад волана си е 100% предпоставка за ПТП
48
15
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Джон Маккейн беше един свестен човек, да почива в мир!