Четирима от ранените в пътния ад още са с опасност за живота

Пациентите са възрастни и това затруднява лечението им
61
Четирима от ранените в пътния ад още са с опасност за живота
Снимка: Булфото

Четирима души, пострадали при катастрофата край Своге, остават с опасност за живота, съобщи зам.- директорът по лечебната дейност на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“ проф. Николай Габровски.

Още по темата
"Те са в доста тежко състояние, защото са със сериозни травми - с тежки травми в крайници, с фрактура на гръбнака. Възрастта на пациентите е доста напреднала, което не помага за лечението“, обясни той.

8 души от пострадалите в автобусната катастрофа са пристигнали в "Н. И. Пирогов".

"Двама от тях починаха – един по време на транспорта, а друг непосредствено след пристигането. Искам да изкажа голяма благодарност към екипите на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“, дойдоха дори колеги, които са в отпуска. Ще се направи всичко възможно за пострадалите през следващите дни, но предвид травмите им динамиката на ситуацията е голяма“, обясни проф. Габровски.

Той допълни, че не е заявена нужда от кръв в момента.

Още шестима души са настанени в университетската болница "Света Анна" – двама мъже и четири жени. Те са претърпели операции, предстоят им още интервенции. Стабилизирани са, но състоянието им остава тежко.

Други двама души са във Военномедицинска академия – мъж и жена. Те също са в реанимация, но са контактни.

По-леко пострадал е шофьорът, който е настанен в болница ИСУЛ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
45, ти качвал ли си някога Гълъбец? Има места дето и 20 е много!
37
3
 
1
 
! Отговори
fake news преди 5 години
До Анонименммда с 20 си карал и ей така си се хлъзнал.. вервам ти!
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година, някъде около 10 септември, качвах Гълъбец, на подбалканския път в посока София. Видях 4 тежки птп, самокатастрофирали, като повечето бяха излязли от пътя и се бяха забили в дърветата. На един опел пък му се виждаше само задницата от една дупка. Застанах на тръни и започнах да карам с 20-30. И на един десен завой, колата поднесе и влязох в насрещното! Слава Богу - отсреща нямаше никой! Хора, даже не беше валяло. Някаква влага имаше във въздуха, и пътя беше невероятно хлъзгав.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЪРЖАВАТА ДА ИЗПЛАТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ НА ЖЕРТВИТЕ И ПОСТРАДАЛИТЕ ЩОТО ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛНАТА КОМПАНИЯ ОЛИМПИК НЯМА ДА ВЗЕМАТ НИЩО!
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Участакът е с голяма концентрация на птп. Не е обезопасен както трябва. А как трябва - по-качествен асфалт в този участък, осигуряващ по-добро сцепление, допълнително укрепена мантинела, разширение на участъка и тем подобни. Рейса се движил с 41 км\ч. Не имал вина за лошото качество на настилката! Как е възможно у сред лето, асфалта да стане хлъзгав като лед? Това е недопустимо.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗИМНИТЕ ГУМИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ПРЕЗ ЛЯТОТО ИЛИ ОМЕКВАХА ИЛИ СЕ ВТВЪРДЯВАХА НО НЕЩО ИМ СЕ СКАПВАШЕ ПИШЕ ГО ЧЕРНО НА БЯЛО В ИНТЕРНЕТ!
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички товарни и автобуси карат със всесезонни гуми, това не е Скандинавия или ***. По принцип и леките коли могат със всесезонни, но наложиха зимните, за да правят оборот на гумаджиите.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При автобусите и тежките камиони няма сезонни гуми!
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСЕ СЕЗОНИТЕ ГУМИ СА ХУБАВИ ЗА ЗИМАТА НО СА ОПАСНИ ПРЕЗ ЛЯТОТО ТАКА СЪМ ЧЕЛ А НА МОКЪР ТЕРЕН СА В ПЪТИ ПО-ОПАСНИ!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автобусите карат с всесезонни гуми.Но пътищата на много места са с обратен наклон.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редно е българите да боикотираме междеградския автобусен превоз.Българите трябва да искаме справедливост и създаването на нови правила гарантиращи безопасността на пътника. Призовам хората да не се возят на междуградски автобуси в близкия един месец най-малко.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Ок, тахографа показва 41 км/чКакви са били гумите или липсата на такива, грайфер? Всеки втори е тарикат и кара със зимни, на дъжд се виждат резултатите.Прегрети спирачки? При 41 км/ч аквапланинг? Абсурдно. Пътя там е сравнително с нов асфалт, минавал съм. ОК е
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро имаше прегазената баба от автобус нает от Нинова на Бузлуджа, но този случай се потули бързо.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ако имахме едни хубави военни самолети за 50 милиарда, или поне добра реклама и лого за пред ЕС за едни десетки милиони, друго щеше да е. А вие пътища ли искате - те са такива за да се направи място за новите жители на тази територия - инженери и професори, които с радост са готови да станат животновъди за баце.
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тахографа показва скорост от 41км/час, явно проблема е в пътя и калпавия ремонт а оттам следите водят до групировката ....
23
1
 
15
 
! Отговори
Боса на кокоса преди 5 години
*** че ще мине време и ще забравят , както забравиха децата от река Лин , трагедията с автобуса Бакаджика затвор за управници и техните слуги . Всички сте за Белене И ГЕРБ И БСП И ДПС И ЖАЛКИТЕ ПАТРИОТИ В КОИТО НЯМА НИЩО ПАТРИОТСКО. ТЕЗИ ХОРА ЗАГИНАХА ЗАРАДИ ВАС . ЗАЩОТО НЯМА ПЪТИЩА НЯМА СИСТЕМА НЯМА КОНТРОЛ НА ПУНКТОВЕТЕ ЗА ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД.
22
4
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Сега ще излезе Цветан Цветанов и ще ни обясни как тази катастрофа е дело на опозицията и тъмните сили, които се опитват да дестабилизират правителството и държавата.
21
4
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Когато транспортът е една държава се управлява от човек убил собственото си дете с транспортно средство никой не може да бъде сигурен за здравето и живота си качвайки се в автобус, влак или кола.Не е виновен обаче плевенския ром Московски, виновен е онзи, който го назначи за транспортен министър и продължава да го държи на този отговорен пост.Сиреч виновен е лично и персонално Бойко Методиев Борисов !
20
7
 
8
 
! Отговори
виновен преди 5 години
До Анонимен 24Нямаше да се случи тази трагедия ако Бойко си беше дал оставката още когато падна моста в Генуа. Фирмата е регистрирана по управлението на бсп и всички бизнес-мафиоти са бивши бкп.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
целият транспортен бизнес е на баце Бойко. Все пак и магистралите са си негови. А пострадалите няма кой да ги лекува- има само фелдшери. Лекарите отдавна избягаха от шофьорчето на Тато. За сметка на вълнистите магистрали на ужасите и кашкавалените мантинели, поне има добри застраховки (олимпик), а и много хора са богати и могат със собствени средства да се оправят, само да ги изтеглят от КТБОставка и ЛИНЧ