Понеделникът започва с хладно време, ще има и дъжд

На запад максималните температури ще са около 23 градуса
26 авг 2018 22:16, Красимир Ангелов
1
Понеделникът започва с хладно време, ще има и дъжд
Снимка: Булфото

Началото на новата работна седмица ще дойде с по-хладно време и дъждове на места в страната, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През тази нощ на отделни места в западните райони на страната ще превали и прегърми. Над Източна България ще се образува ниска облачност или мъгла.

През деня над западната половина на страната ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, след обяд на отделни места и над източната. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в западните и планинските райони явленията ще са интензивни.

Вятърът ще е до умерен - в Западна България ще се ориентира от северозапад и с него за кратко ще нахлуе по-студен въздух, в източните райони ще остане от североизток.

Максималните температури ще са от около 23 градуса в западните райони, до 33 градуса в източните, където преди обяд ниската облачност ще се разкъса и намалее и ще има повече слънчеви часове.

По Черноморието в сутрешните часове ще е с ниска облачност или мъгла, почти без валежи, която до около обяд ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево.

В следобедните часове ще има и развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, но главно по Южното Черноморие ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27-30 градуса. Температурата на морската вода е около 27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, главно в Рило-Родопската област.

Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Във вторник ще се понижат температурите и в югоизточната половина от страната. Ще е ветровито, с променлива облачност и на отделни места с превалявания от дъжд, след обяд - с гръмотевици. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 25 и 30 градуса.

В средата на седмицата ще има повече слънчеви часове, но след обяд на отделни места, главно в планините, ще превали дъжд. Северозападният вятър постепенно ще отслабне, само в източните райони ще остане до умерен, вече от север-североизток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В сф ли ? Защото на изток май не е така.